Forleden satte jeg et par Beschle chokoladeplader på højkant på min facebook fanpage til den, som kunne gætte det søde motiv på det billede, jeg i samme stund lagde op. Der kom utroligt mange kvalificerede idéer, men ingen af dem sad lige i skabet. Desværre. Hvis der havde været et bud, hvor ordet småkage var inkluderet, havde det nok udløst chokolade. Som det fremgår af søndagens morgenfriske søde indlæg, havde jeg nemlig overtrukket marcipan-havre-småkager med hvid Valrhona Ivoire og drysset dem frysetørrede hindbær og hakkede mandler. Det var også lidt svært at gætte, kan jeg godt se i bagklogskabens klare lys : )
Jeg tog udgangspunkt i denne impulsive opskrift og tilsatte syltet ingefær, hvis søde krydrede smag i mine øjne udgør et fabelagtig makkerpar med den hvide chokolade, som jeg havde lyst til at dyppe småkagerne i. De blev ret så gode, skulle jeg hilse at sige fra min bror og svigerinde – og mig selv!
Opskriften lyder således (der blev 8 kager denne gang):
65 g smør
50 g sukker
40 g havregryn
35 g mel
50 g marcipan, revet
40 g syltet ingefær, hakket i fine små stykker
100 g hvid chokolade, Valrhona Ivoire, smeltet
Frysetørrede hindbær og hakkede mandler til pynt
Bland alle ingredienserne sammen i røremaskinen og form dem til 8 lige store runde kugler, som trykkes flade på bagepapiret på bagepladen. Bag dem i ovnen ved 180 grader til de er fint gyldne. Det tager ca. 10-15 minutter alt efter ovnen. De bliver sprøde, når de køles af.
Dyp småkagerne i den hvide chokolade og drys med de frysetørrede hindbær og mandler.
Ps. TAK til alle jer som deltog i konkurrencen om Meyers Kager. 233 deltagere! Jeg er vild med at afholde konkurrencer for jer, da det altid afføder så mange interessante kommentarer. Jeg har sendt en mail til vinderen Cecilie 🙂
Glædelig søndag i solen!
Piskeriset skriver
Det er da den bedste måde at få småkager på! Småkager med chokolade – fremragende kombination 🙂
Christine skriver
Nøj hvor ser det fantastisk ud! Det må jeg huske næste gang jeg bager havrekager! Håber du nød choko-festivalen, jeg nåede desværre ikke derud 🙁
God søndag!
Chris
Ann-Christine skriver
Det var en overraskelse. Jeg tror aldrig jeg fik svaret men en småkage havde jeg aldrig gættet.
Men hvor ser den bare uimodståelig ud. Hvid chokolade og frysetørret hindbær er altså et flot par 😉
Benedikte Capion skriver
Det lyder og ser fænomenalt godt ud 🙂
Louises lakridser skriver
Anne, som altid løber tænderne i vand, når man kommer forbi dine chokoladelækkerier. Det ligner jo en helt lille kage. Nå, ja det er jo også en små-kage :-). De der frysetørrede bær, dem kan jeg ikke få på mine breddegrader – noget bud på, hvad jeg kan erstatte dem med? Kh Louise
Anne au Chocolat skriver
Kære Piske
Jeg var også ganske tilfreds med resultatet af disse småkager, men Ivoire kan jo også løfte alt 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Chris
Jeg synes i hvert fald, at chokoladen gav et fint sød og sjovt twist til mine småkager. Kan klart anbefales 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Ann-Christine
Ja, den var også lidt tricky hehe!
Frysetørrede bær er altid et smukt syn 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Benedikte
Tak skal du have! Det er ikke sidste gang, at jeg dyppe småkagerne i chokolade 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise
Er du helt sikker på at du ikke kan finde dem i specialbutikker là-bas ? 🙂
Jeg tror nu også, at hakkede tørrede tranebær kunne være et hit!
Kh Anne
Elisabeth skriver
Hej Anne
Jeg nyder din blog og alle de lækre ting, den byder på.
Jeg fik endelig bagt disse småkager, som har stået på min “must-do” liste siden du postede opskriften. Sikke lang tid det tog mig, og jeg fortryder at jeg ikke bare lavede dem på dag et. De er fantastiske. Jeg gangede opskriften med 3 og lavede kagerne små nok til at der blev 50 stk til min mors fødselsdag og de var revet væk.
Den ryger direkte i mappen med succeser, som må gentages igen og igen – og sikkert bare bare fordi jeg har lyst til noget sødt – lige i din ånd 🙂
Tak for inspiration.
Vh Elisabeth
Anne au Chocolat skriver
Kære Elisabeth
Tusind tak for en DEJLIG mail! Det glæder mig at høre, at kagerne var et hit hos din familie 🙂
Kh Anne
jacob skriver
verdensklase med kombinationen chokolade og småkager … her er en anden af slagsen 🙂
Se den her