Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Marcipan-havre-småkager overtrukket med hvid chokolade

11. marts 2012 af Anne au Chocolat

Forleden satte jeg et par Beschle chokoladeplader på højkant på min facebook fanpage til den, som kunne gætte det søde motiv på det billede, jeg i samme stund lagde op. Der kom utroligt mange kvalificerede idéer, men ingen af dem sad lige i skabet. Desværre. Hvis der havde været et bud, hvor ordet småkage var inkluderet, havde det nok udløst chokolade. Som det fremgår af søndagens morgenfriske søde indlæg, havde jeg nemlig overtrukket marcipan-havre-småkager med hvid Valrhona Ivoire og drysset dem frysetørrede hindbær og hakkede mandler. Det var også lidt svært at gætte, kan jeg godt se i bagklogskabens klare lys : )

Jeg tog udgangspunkt i denne impulsive opskrift og tilsatte syltet ingefær, hvis søde krydrede smag i mine øjne udgør et fabelagtig makkerpar med den hvide chokolade, som jeg havde lyst til at dyppe småkagerne i. De blev ret så gode, skulle jeg hilse at sige fra min bror og svigerinde – og mig selv!

Opskriften lyder således (der blev 8 kager denne gang):

65 g smør
50 g sukker
40 g havregryn
35 g mel
50 g marcipan, revet
40 g syltet ingefær, hakket i fine små stykker
100 g hvid chokolade, Valrhona Ivoire, smeltet
Frysetørrede hindbær og hakkede mandler til pynt

Bland alle ingredienserne sammen i røremaskinen og form dem til 8 lige store runde kugler, som trykkes flade på bagepapiret på bagepladen. Bag dem i ovnen ved 180 grader til de er fint gyldne. Det tager ca. 10-15 minutter alt efter ovnen. De bliver sprøde, når de køles af.
Dyp småkagerne i den hvide chokolade og drys med de frysetørrede hindbær og mandler.

Ps. TAK til alle jer som deltog i konkurrencen om Meyers Kager. 233 deltagere! Jeg er vild med at afholde konkurrencer for jer, da det altid afføder så mange interessante kommentarer. Jeg har sendt en mail til vinderen Cecilie 🙂
Glædelig søndag i solen!

Skrevet i: Kager Tags: frysetørrede hindbær, havregryn, hvid chokolade, ingefær, ivoire, mandler, marcipan, småkager, syltet ingefær, valrhona

Previous Post: « Meyers Kager konkurrence – vind den sødeste bog.
Next Post: Søde eventyr fra chokoladens univers i ugen der gik »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap