E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Marcipan-havre-småkager overtrukket med hvid chokolade

11. marts 2012 af Anne au Chocolat 13 kommentarer

Forleden satte jeg et par Beschle chokoladeplader på højkant på min facebook fanpage til den, som kunne gætte det søde motiv på det billede, jeg i samme stund lagde op. Der kom utroligt mange kvalificerede idéer, men ingen af dem sad lige i skabet. Desværre. Hvis der havde været et bud, hvor ordet småkage var inkluderet, havde det nok udløst chokolade. Som det fremgår af søndagens morgenfriske søde indlæg, havde jeg nemlig overtrukket marcipan-havre-småkager med hvid Valrhona Ivoire og drysset dem frysetørrede hindbær og hakkede mandler. Det var også lidt svært at gætte, kan jeg godt se i bagklogskabens klare lys : )

Jeg tog udgangspunkt i denne impulsive opskrift og tilsatte syltet ingefær, hvis søde krydrede smag i mine øjne udgør et fabelagtig makkerpar med den hvide chokolade, som jeg havde lyst til at dyppe småkagerne i. De blev ret så gode, skulle jeg hilse at sige fra min bror og svigerinde – og mig selv!

Opskriften lyder således (der blev 8 kager denne gang):

65 g smør
50 g sukker
40 g havregryn
35 g mel
50 g marcipan, revet
40 g syltet ingefær, hakket i fine små stykker
100 g hvid chokolade, Valrhona Ivoire, smeltet
Frysetørrede hindbær og hakkede mandler til pynt

Bland alle ingredienserne sammen i røremaskinen og form dem til 8 lige store runde kugler, som trykkes flade på bagepapiret på bagepladen. Bag dem i ovnen ved 180 grader til de er fint gyldne. Det tager ca. 10-15 minutter alt efter ovnen. De bliver sprøde, når de køles af.
Dyp småkagerne i den hvide chokolade og drys med de frysetørrede hindbær og mandler.

Ps. TAK til alle jer som deltog i konkurrencen om Meyers Kager. 233 deltagere! Jeg er vild med at afholde konkurrencer for jer, da det altid afføder så mange interessante kommentarer. Jeg har sendt en mail til vinderen Cecilie 🙂
Glædelig søndag i solen!

Skrevet i: Kager Tags: frysetørrede hindbær, havregryn, hvid chokolade, ingefær, ivoire, mandler, marcipan, småkager, syltet ingefær, valrhona

Previous Post: « Meyers Kager konkurrence – vind den sødeste bog.
Next Post: Søde eventyr fra chokoladens univers i ugen der gik »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Piskeriset skriver

    11. marts 2012 kl. 11:33

    Det er da den bedste måde at få småkager på! Småkager med chokolade – fremragende kombination 🙂

  2. Christine skriver

    11. marts 2012 kl. 17:22

    Nøj hvor ser det fantastisk ud! Det må jeg huske næste gang jeg bager havrekager! Håber du nød choko-festivalen, jeg nåede desværre ikke derud 🙁
    God søndag!
    Chris

  3. Ann-Christine skriver

    11. marts 2012 kl. 19:46

    Det var en overraskelse. Jeg tror aldrig jeg fik svaret men en småkage havde jeg aldrig gættet.
    Men hvor ser den bare uimodståelig ud. Hvid chokolade og frysetørret hindbær er altså et flot par 😉

  4. Benedikte Capion skriver

    12. marts 2012 kl. 10:52

    Det lyder og ser fænomenalt godt ud 🙂

  5. Louises lakridser skriver

    12. marts 2012 kl. 19:49

    Anne, som altid løber tænderne i vand, når man kommer forbi dine chokoladelækkerier. Det ligner jo en helt lille kage. Nå, ja det er jo også en små-kage :-). De der frysetørrede bær, dem kan jeg ikke få på mine breddegrader – noget bud på, hvad jeg kan erstatte dem med? Kh Louise

  6. Anne au Chocolat skriver

    13. marts 2012 kl. 16:22

    Kære Piske
    Jeg var også ganske tilfreds med resultatet af disse småkager, men Ivoire kan jo også løfte alt 🙂

    Kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    13. marts 2012 kl. 16:23

    Kære Chris
    Jeg synes i hvert fald, at chokoladen gav et fint sød og sjovt twist til mine småkager. Kan klart anbefales 🙂
    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    13. marts 2012 kl. 16:25

    Kære Ann-Christine
    Ja, den var også lidt tricky hehe!
    Frysetørrede bær er altid et smukt syn 🙂
    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    13. marts 2012 kl. 16:26

    Kære Benedikte
    Tak skal du have! Det er ikke sidste gang, at jeg dyppe småkagerne i chokolade 🙂
    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    13. marts 2012 kl. 16:27

    Kære Louise
    Er du helt sikker på at du ikke kan finde dem i specialbutikker là-bas ? 🙂
    Jeg tror nu også, at hakkede tørrede tranebær kunne være et hit!
    Kh Anne

  11. Elisabeth skriver

    12. juli 2012 kl. 09:30

    Hej Anne
    Jeg nyder din blog og alle de lækre ting, den byder på.
    Jeg fik endelig bagt disse småkager, som har stået på min “must-do” liste siden du postede opskriften. Sikke lang tid det tog mig, og jeg fortryder at jeg ikke bare lavede dem på dag et. De er fantastiske. Jeg gangede opskriften med 3 og lavede kagerne små nok til at der blev 50 stk til min mors fødselsdag og de var revet væk.
    Den ryger direkte i mappen med succeser, som må gentages igen og igen – og sikkert bare bare fordi jeg har lyst til noget sødt – lige i din ånd 🙂
    Tak for inspiration.
    Vh Elisabeth

  12. Anne au Chocolat skriver

    14. juli 2012 kl. 17:50

    Kære Elisabeth
    Tusind tak for en DEJLIG mail! Det glæder mig at høre, at kagerne var et hit hos din familie 🙂

    Kh Anne

  13. jacob skriver

    3. september 2014 kl. 19:18

    verdensklase med kombinationen chokolade og småkager … her er en anden af slagsen 🙂
    Se den her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Sel Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Selvom den af og til er lidt for travl, holder jeg meget af hverdagen og gør mit for, at den også er pakket med nydelse, ro og nærvær☺️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap