I får i dag opskriften på en dejligt svampet og genial lækker hybrid mellem en mazarinkage og en banankage med et lille touch af aromatisk kanel og masser af chokoladelækkerhed på toppen. Den emmer langt væk af hygge og har den fineste smag af både marcipan og banan.
En perfekt og hyggelig eftermiddagskage! Eller kage til aftenkaffen. Eller…
Jeg tænker, at den med garanti holder sig frisk og saftig i flere dage, men vi fik ikke testet det, da den forsvandt samme dag.
Marcipankage med banan og chokolade
6-8 personer
100 g marcipan, revet
100 g sukker
100 g smør, blødt
2 æg
65 g mel
1/4 tsk kanel
1 (over)moden banan
Chokoladetopping:
60 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
10 g smør
Pynt:
Ristede hasselnødder, finthakket
Dulcey chokoladeperler (reklamelink)
Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kanel i. Mos bananen og vend den til sidst i dejen. Hæld dejen i en 1 liters brødform beklædt med bagepapir og bag ved 175 grader varmluft i ca. 40 minutter. Kontroller, at kagen er færdigbagt med en kødnål. Køl af i formen.
Chokoladetopping:
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tilsæt smør og rør rundt, så det smelter sammen med chokoladen. Fordel straks chokoladetoppingen på kagen og pynt med hakkede ristede nødder og lidt chokoladeperler.
Britta skriver
Kan man bruge mandelmel?
Anne au Chocolat skriver
Kære Britta,
I stedet for hvedemel? Ja det kan med garanteret. Alternativt glutenfri mel?
Rikke Aarhus skriver
Hej Anne.
Tror du kagen kan laves i muffinsforme, samt fryses ned uden chokoladen på toppen?
Anne au Chocolat skriver
Kære Rikke,
Yes til begge dele! Kh Anne
Birgitte skriver
Tak for endnu en dejlig opskrift ?
Vi lavede denne kage til fredagshyggen i går og den var et stort hit hos både store og små. Fedt når så simpel en ting kan være så lækker ?
Kh Birgitte
Marie skriver
Hej søde Anne
Kan den mon laves i en springform, eller skal den så ganges en halv eller hel gang op?
Kh Marie
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie,
Ja det kan den sagtens. Jeg ville gange med 1,5 (så 3 æg, etc) og bruge en 20 cm springform og så holde øje med kagen efter 30-35 minutter, men måske den skal have længere. Kh Anne
PS. Man kan også bruge en større springform og så gange fordoble opskriften i stedet.
Anne au Chocolat skriver
Kære Brigitte,
Ih det glæder mig at høre <3
Kh Anne
Dorthe skriver
Hej ingen hævemiddel?
Anne au Chocolat skriver
Ingen hævemiddel nej.
Rosa skriver
Ingen hævemiddel, nej
….så mine muffins er nu helt “hule” – ikke så pænt når der kommer gæster
Venlig hilsen Rosa
Anne au Chocolat skriver
Kære Rosa,
Jeg forstår ikke helt din kommentar. Har du bagt kagen som muffins, og nu er de blevet hule, fordi der ikke var hævemiddel i?
Wva skriver
Super god kage. Pyntede den med friske jordbær skåret i kvarte
Britt skriver
Måske skør ide men ku den bruges som dessert med en chokoladeis til eller er det for mærkeligt?
Anne au Chocolat skriver
Kære Britt,
Det lyder stjernelækkert 🙂