Denne kage var egentlig mit bud på en nytårskage, som blev bragt i BT mellem jul og nytår. Men hvem siger, at man ikke kan spise denne lækre og festlige kage året rundt?
Den byder på en sprød og saftig kransekagebund, silkeblød chokoladecreme, knasende krystalliseret hvid chokolade og de fineste rubinrøde granatæblekerner. Med andre ord: ren kagekærlighed!
Nyd fredagen, og må jeres weekend blive en ekstra sød en af slagsen <3
Marcipankage med chokoladecreme og granatæblekerner
6-8 personer
Kransekagebund:
300 g marcipan
70 g flormelis
50 g æggehvider
40 g mandler
Chokoladecreme:
175 ml sødmælk
80 g god mørk chokolade
2 æggeblommer
15 g maizena
60 g sukker
150 ml piskefløde
Krystalliseret hvid chokolade:
50 g god hvid chokolade
50 g sukker
50 ml vand
Granatæblekerner til pynt samt evt. lidt rød skovsyre
Kransekagebund:
Brug en tallerken eller bund af en springform (ca. 20 cm i diameter) til at tegne en tydelig cirkel på et stykke bagepapir. Vend papiret om.
Riv marcipanen groft og ælt den godt sammen med flormelis i en røreskål. Tilsæt æggehvide lidt ad gangen. Hak mandlerne fint og tilsæt dem tilsidst. Fordel kransekagemassen jævnt på bagepapirets cirkel. Bag den i ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 18-23 minutter, alt efter hvor gennembagt I foretrækker jeres kransekage. Tag kransekagebunden ud af ovnen og køl den af.
Chokoladecreme:
Varm mælken op til kogepunktet. Hak i mellemtiden chokoladen helt fint og tilsæt den straks til den varme mælk. Lad det stå i 2 minut og rør da rundt (brug gerne et piskeris) indtil al chokoladen er smeltet. Pisk æggeblommer godt sammen sukker og sigtet maizena. Hæld den varme chokolademælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det godt sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld straks chokoladecremen over i en skål og køl den af. Sæt den på køl i 4-5 timer.
Krystalliseret hvid chokolade:
Hak den hvide chokolade ultrafint og kom den i en skål. Varm sukker og vand op i en gryde til en sukkersirup med en temperatur på 135 grader. Tilsæt sukkersiruppen til den hvide chokolade i en tynd stråle og pisk kraftigt samtidigt. Brug piskeris eller elpisker og forsæt med at piske, indtil den hvide chokolade krystalliserer og forvandles til små knasende sprøde kugler. Hæld den krystalliserede chokolade ud på et stykke bagepapir til afkøling.
Samling af kagen:
Anret kransekagebunden på et serveringsfad. Pisk chokoladecreme op med en elpisker, så den bliver dejligt cremet og fløjlsblød igen. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den forsigtigt i chokoladecremen. Fordel chokoladecremen på kransekagebunden og pynt straks kagen med krystalliseret hvid chokolade og granatæblekerner og servér. Alternativt kan kransekagebunden med chokoladecreme sættes på køl i et par timer og så afpyntes senere på aftenen inden servering.
René skriver
Hej
Jeg har lige forsøgt lignede kagen og er løbet ind i et par problemer.
1. Den karamelliseret hvide chokolade. Er det ikke meningen at den skal blive til små brud. Min blev bare til en smeltet masse også efter 10 min med piskeren. Hvad gør jegforkert.
2 min chokoladecreme er meget blød og flydende og så er der mindre af den end der er på den kage du har billed af. Nogen bud på hvad der er galt
Anne au Chocolat skriver
Kære René,
De første par gange jeg lavede krystalliseret hvid chokolade, lykkedes det heller ikke for mig. Jeg håber, at du har mod på at prøve igen 🙂
Mht. chokoladecremen havde du den så oppe og koge godt, til den tyknede?
Nathalie skriver
Hej Anne
Jeg pønser på at lave denne kage til min fødselsdagfest i næste uge for mine veninder. Dertil har jeg lige et spørgsmål. Jeg og flere andre til selskabet er laktoseintolerante. Tror du, at det vil være okay at anvende laktosefri minimælk i stedet for sødmælk? I relation til fløden kan den heldigvis fås laktosefri.
Vi bliver 14 piger, så jeg havde bare tænkt mig at lave dobbeltportion, så det bliver en stor kage.
På forhånd tak for hjælpen 🙂
/Nathalie
Anne au Chocolat skriver
Kære Nathalie,
Det tror jeg sagtens, at du kan gøre. Så bruger du også laktosefri fløde, ik?
Håber, kagen vækker glæde 🙂
Kh Anne
Ps. Hvis du vil have en let friskere udgave, kan du rive lidt øko citronskal i kransekagedejen
Nathalie skriver
Hej Anne
Tusind tak for svar 🙂 Ja, jeg regner med at bruge laktosefri fløde. Tak for tip 🙂
/Nathalie
Christina Frøstrup skriver
Jeg skal holde fødselsdag for nogle piger, og synes denne kage er skøn! Jeg kan bare ikke nå at lave den på dagen.. Så jeg vil høre om selve bunden kan bages dagen før? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Christina,
Det lyder som en dejlig idé 🙂 Rigtig god fødselsdag! Og ja, du kan sagtens bage bunden dagen før!
Kh Anne
Sofie skriver
Kære Anne!
Kan man lave bunden uden mandler? Hvis man udelader mandlerne, er det så en god ide at erstatte med en anden ingrediens?
Mvh
Sofie
Anne au Chocolat skriver
Kære Sofie,
Du kan sagtens undvære mandlerne, selvom de giver dejligt knas 🙂