E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Marcipankage med chokoladecreme og granatæblekerner

3. februar 2017 af Anne au Chocolat 9 kommentarer


Denne kage var egentlig mit bud på en nytårskage, som blev bragt i BT mellem jul og nytår. Men hvem siger, at man ikke kan spise denne lækre og festlige kage året rundt?

Den byder på en sprød og saftig kransekagebund, silkeblød chokoladecreme, knasende krystalliseret hvid chokolade og de fineste rubinrøde granatæblekerner. Med andre ord: ren kagekærlighed!

Nyd fredagen, og må jeres weekend blive en ekstra sød en af slagsen <3

Marcipankage med chokoladecreme og granatæblekerner
6-8 personer

Kransekagebund:
300 g marcipan
70 g flormelis
50 g æggehvider
40 g mandler

Chokoladecreme:
175 ml sødmælk
80 g god mørk chokolade
2 æggeblommer
15 g maizena
60 g sukker
150 ml piskefløde

Krystalliseret hvid chokolade:
50 g god hvid chokolade
50 g sukker
50 ml vand

Granatæblekerner til pynt samt evt. lidt rød skovsyre

Kransekagebund:
Brug en tallerken eller bund af en springform (ca. 20 cm i diameter) til at tegne en tydelig cirkel på et stykke bagepapir. Vend papiret om.
Riv marcipanen groft og ælt den godt sammen med flormelis i en røreskål. Tilsæt æggehvide lidt ad gangen. Hak mandlerne fint og tilsæt dem tilsidst. Fordel kransekagemassen jævnt på bagepapirets cirkel. Bag den i ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 18-23 minutter, alt efter hvor gennembagt I foretrækker jeres kransekage. Tag kransekagebunden ud af ovnen og køl den af.

Chokoladecreme:
Varm mælken op til kogepunktet. Hak i mellemtiden chokoladen helt fint og tilsæt den straks til den varme mælk. Lad det stå i 2 minut og rør da rundt (brug gerne et piskeris) indtil al chokoladen er smeltet. Pisk æggeblommer godt sammen sukker og sigtet maizena. Hæld den varme chokolademælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det godt sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld straks chokoladecremen over i en skål og køl den af. Sæt den på køl i 4-5 timer.

Krystalliseret hvid chokolade:
Hak den hvide chokolade ultrafint og kom den i en skål. Varm sukker og vand op i en gryde til en sukkersirup med en temperatur på 135 grader. Tilsæt sukkersiruppen til den hvide chokolade i en tynd stråle og pisk kraftigt samtidigt. Brug piskeris eller elpisker og forsæt med at piske, indtil den hvide chokolade krystalliserer og forvandles til små knasende sprøde kugler. Hæld den krystalliserede chokolade ud på et stykke bagepapir til afkøling.

Samling af kagen:
Anret kransekagebunden på et serveringsfad. Pisk chokoladecreme op med en elpisker, så den bliver dejligt cremet og fløjlsblød igen. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den forsigtigt i chokoladecremen. Fordel chokoladecremen på kransekagebunden og pynt straks kagen med krystalliseret hvid chokolade og granatæblekerner og servér. Alternativt kan kransekagebunden med chokoladecreme sættes på køl i et par timer og så afpyntes senere på aftenen inden servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Til kaffe og fastelavnsboller hos Emily Salomon
Next Post: Verdens nemmeste lille pæretærte med nutella og hasselnødder »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. René skriver

    5. februar 2017 kl. 14:45

    Hej

    Jeg har lige forsøgt lignede kagen og er løbet ind i et par problemer.
    1. Den karamelliseret hvide chokolade. Er det ikke meningen at den skal blive til små brud. Min blev bare til en smeltet masse også efter 10 min med piskeren. Hvad gør jegforkert.

    2 min chokoladecreme er meget blød og flydende og så er der mindre af den end der er på den kage du har billed af. Nogen bud på hvad der er galt

  2. Anne au Chocolat skriver

    7. februar 2017 kl. 15:01

    Kære René,
    De første par gange jeg lavede krystalliseret hvid chokolade, lykkedes det heller ikke for mig. Jeg håber, at du har mod på at prøve igen 🙂
    Mht. chokoladecremen havde du den så oppe og koge godt, til den tyknede?

  3. Nathalie skriver

    8. februar 2017 kl. 20:10

    Hej Anne

    Jeg pønser på at lave denne kage til min fødselsdagfest i næste uge for mine veninder. Dertil har jeg lige et spørgsmål. Jeg og flere andre til selskabet er laktoseintolerante. Tror du, at det vil være okay at anvende laktosefri minimælk i stedet for sødmælk? I relation til fløden kan den heldigvis fås laktosefri.

    Vi bliver 14 piger, så jeg havde bare tænkt mig at lave dobbeltportion, så det bliver en stor kage.

    På forhånd tak for hjælpen 🙂

    /Nathalie

  4. Anne au Chocolat skriver

    9. februar 2017 kl. 08:11

    Kære Nathalie,
    Det tror jeg sagtens, at du kan gøre. Så bruger du også laktosefri fløde, ik?
    Håber, kagen vækker glæde 🙂
    Kh Anne
    Ps. Hvis du vil have en let friskere udgave, kan du rive lidt øko citronskal i kransekagedejen

  5. Nathalie skriver

    12. februar 2017 kl. 09:58

    Hej Anne

    Tusind tak for svar 🙂 Ja, jeg regner med at bruge laktosefri fløde. Tak for tip 🙂

    /Nathalie

  6. Christina Frøstrup skriver

    3. marts 2017 kl. 09:11

    Jeg skal holde fødselsdag for nogle piger, og synes denne kage er skøn! Jeg kan bare ikke nå at lave den på dagen.. Så jeg vil høre om selve bunden kan bages dagen før? 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    5. marts 2017 kl. 08:32

    Kære Christina,
    Det lyder som en dejlig idé 🙂 Rigtig god fødselsdag! Og ja, du kan sagtens bage bunden dagen før!
    Kh Anne

  8. Sofie skriver

    4. august 2017 kl. 19:19

    Kære Anne!

    Kan man lave bunden uden mandler? Hvis man udelader mandlerne, er det så en god ide at erstatte med en anden ingrediens?

    Mvh
    Sofie

  9. Anne au Chocolat skriver

    5. august 2017 kl. 13:30

    Kære Sofie,
    Du kan sagtens undvære mandlerne, selvom de giver dejligt knas 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap