Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Marcipankage med pære og mælkechokolade

26. januar 2019 af Anne au Chocolat 15 kommentarer

Denne opskrift får mit kagehjerte til at slå flik-flak af glæde. Den er helt vildt simpel og smager samtidig eventyrligt godt. Den er fyldt med aromatisk marcipansmag, chokoladestykker, friske og let søde pæretern og knasende mandelstykker. Den er saftig uden sidestykke og kan nydes helt nybagt, selvom den er mindst lige så god på anden-, tredje- og fjerdedagen. Nyd den, som den er til kaffen eller til dessert med en kugle vaniljeis til.

I øvrigt en helt perfekt kage at hapse et stykke af, når man lørdag formiddag har været ude at kælke med ungerne i et par timer, kan jeg hilse at sige:)

Jeg brugte ret modne pærer og mælkechokolade, men mon ikke nogle mere sprøde pærestykker og mørk chokolade ville klæde kagen lige så godt! Smag og behag ♥

Marcipankage med pære og mælkechokolade
8-10 personer

150 g marcipan
150 g sukker
150 g blødt smør
3 æg
50 g mel
50 g god mælkechokolade
150 g pærer, skrællet og i tern
Saft af 1/4 citron
30 g mandler, hakket

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Riv marcipanen ned i en skål og pisk godt sammen med sukker, og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og til sidst hakket mælkechokolade i. Hæld dejen i en springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Vend pæreternene med citronsaft og fordel dem på dejen sammen med de hakkede mandler. Bag kagen i ca. 40-45 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Chokoladekagebagning med drengene
Next Post: Luftige pandekager med yoghurt »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Pam skriver

    26. januar 2019 kl. 14:23

    Where can I find this recipe in English? I searched your website for all Marzipan cakes and I cannot find this one in English ..☹️
    When I click on the lines on top and I get the English option, there are many other cakes with marzipan but not this specific one … can you help? Thanks

  2. Signe skriver

    26. januar 2019 kl. 15:41

    Ville du rive marcipanen?

  3. Lisbet Pals Svendsen skriver

    26. januar 2019 kl. 16:56

    Uhm! Den skal helt sikkert prøves – 1000 tak 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    26. januar 2019 kl. 22:45

    Dear Pam
    I will try to translate it for your as soon as possible 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    26. januar 2019 kl. 22:46

    Kære Signe
    Ja det gør jeg 🙂 Skriver det lige i opskriften straks!

  6. Eva skriver

    26. januar 2019 kl. 22:46

    Hvilken glutenfri meltype vil du foreslå i stedet for ?? Og stadig 50gram??

    På forhånd tak. Vh Eva

  7. Anne au Chocolat skriver

    26. januar 2019 kl. 22:46

    Kære Lisbet
    Det glæder mig at høre 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    26. januar 2019 kl. 22:49

    Kære Eva,
    Hmm.. jeg er ikke så skarp ud i glutenfri meltyper til kagebagning, men ville umiddelbart sige rismel og samme mængde ja!

  9. Maja skriver

    24. marts 2019 kl. 15:56

    Lavede denne kage to gange i weekenden – stort hit!

  10. Anne au Chocolat skriver

    24. marts 2019 kl. 21:22

    Kære Maja,
    SKØNT at høre 🙂

  11. Vibeke Sørensen skriver

    21. november 2019 kl. 13:32

    Kan den fryses ?

  12. Anne au Chocolat skriver

    24. november 2019 kl. 14:33

    Hej Vibeke,
    Ja sagtens!

  13. Annette skriver

    6. juli 2020 kl. 11:14

    Hej Anne
    Skal den bages midt i ovnen?
    Synes der er vildt meget dej til en form på 20 cm, men det skal prøves.

  14. Emma skriver

    19. august 2021 kl. 14:35

    Hej Anne. Kan jeg godt bruge frosne pærer? Jeg har nemlig et par pærer liggende, men jeg kommer ikke til at lave kagen nu her. Hvis jeg skærer pærerne i små stykker og fryser dem, kan de så sagtens bruges når de er tøet op? 🙂

  15. Anne au Chocolat skriver

    19. august 2021 kl. 17:14

    Kære Emma
    Ja det tænker jeg sagtens 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap