Denne fnugtlette marengsroulade med mango, jordbær og vaniljeflødeskum emmer langt væk af sommer. Den slags sommerkage man skal nyde på terrassen med en god kop kaffe til eller på et tæppe i haven med bare tæer i græsset.
Servér den lige, når den er rullet sammen, da den så stadig er lidt sprød udenpå. Men den bliver nu ikke spor ringere af at blive opbevaret på køl nogle timer inden servering.
Og så kan man jo snildt bytte mangoen ud med andre bær eller frugter, hvis noget andet frister mere.
Ha’ en super fin eftermiddag!
Marengsroulade med mango og jordbær
6-8 personer
Marengsbund:
3 æggehvider
1 nip salt
150 g sukker
Vaniljeflødeskum:
2 dl piskefløde
20 g flormelis
Korn af 1/2 vaniljestang
Yderligere:
Mango
Jordbær
Flormelis
Marengsbund:
Kom æggehviderne i en røremaskine og tilsæt salt. Pisk hviderne stive og tilsæt derefter sukkeret 1 spsk ad gangen under stadig piskning. Fordel marengs på en bageplade beklædt med bagepapir i et areal på ca. 35 cm x 30 cm. Bag ved 180 grader varmluft i 15-17 minutter, til den er fint gylden. Lad den køle næsten helt af på bagepladen og vend da marengsbunden over på et stykke bagepapir med marengsens overflade nedad. Træk forsigtigt bagepapiret af marengsbunden, og lad den afkøle helt.
Samling: Pisk fløde, flormelis og vaniljekorn til flødeskum. Skær mangoen i fine tern. Fordel flødeskummet på marengsbunden og drys med mangotern. Rul rouladen på den korte led med hjælp fra bagepapiret. Pynt med jordbær og drys med flormelis.
Alex skriver
Mums, hvor ser den god ud. Lige et spørgsmål – den her roulade ville man ikke for-rulle, vel? Ligesom man nogle gange gør med sukkerbrøds roulader.
På forhånd tak,
Alex
Anne au Chocolat skriver
Kære Alex,
Tusind tak 🙂
Nej det var i hvert fald ikke nødvendigt – men det skader garanteret ikke at for-rulle for en sikkerheds skyld.
Kh Anne