Syrlige danske hindbær er forenet med sødmefuld og aromatisk marcipan i denne kage, som emmer langt væk af sommerlykke. Og smagen er fortryllende. Nyd den som den er eller sammen med en klat fuldfed creme fraiche. Den kan snildt gemmes i flere dage på køl, da den er super saftig i konsistensen.
Jeg tror nu, at den bliver spist allerede i dag!
Kaj og jeg er alene hjemme indtil i morgen, og vi er blevet inviteret hos farmor (min svigermor), som bor fem minutter fra os til fods. Jeg er sikker på, at mazarinkagen kommer til at vække begejstring til aftenkaffen derovre.
Mazarinkage med hindbær og hvid chokolade
8 personer
150 g marcipan, revet
150 g sukker
150 g smør, blødt
3 æg
75 g mel
150 g hindbær
Hvid chokolade til spåner, gerne Ivoire 35% fra Valrhona
Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel i. Vend forsigtigt hindbær i dejen. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i 45-50 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen. Lav spåner af hvid chokolade og pynt kagen med dem.
Astrid skriver
Uhm den ser lækker ud!! Man kan vel godt bruge frosne hindbær ik?
Anne au Chocolat skriver
Kære Astrid,
Tusind tak 🙂
Det kan du tro!
Kh Anne
Dorthe Andersen skriver
Hvert stykke var som at være i himlen. Fantastisk kage. Takker af hele mit hjerte
Pia skriver
Tror du jeg kan erstatte hvedemel med mandelmel pga glutenallergi?
Tak for en helt igennem fantastisk blog
Mange hilsner
Pia
Anne au Chocolat skriver
Kære Dorthe,
Du er stjernesød. Tak for din kommentar 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Pia,
Ja prøv med mandelmel – eller måske rismel?
Glæder mig til at høre om resultatet.
Tak fordi du læser med 🙂
Kh Anne
Ellen skriver
Skal smørret være smeltet eller bare blødt ? ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Ellen,
Det skal være blødt 🙂 Det står også i ingredientslisten. God bagelyst!
Kh Anne
Ottosen skriver
Lavede denne kage til min fødselsdag og det var et stort hit ! Jeg tænkte derfor på at lave den igen til min ja kandidatfest, men der bliver vi mange, Så jeg ville høre om den kan laves i bradepande ? ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Ottosen,
Hvor lækkert at høre 🙂
Ja det tror jeg sagtens, at den kan!
Maria skriver
Hej Anne
Jeg har lavet din Mazarin kage mange gange, dog den opskrift med chokolade fra Lykken er Chokolade. Jeg vil gerne lave den til min datters fødselsdag med noget bærmousse oven på. Har prøvet det et par gange før, bliver ret så lækkert 🙂 Trir du jeg vil kunne bage kagen lørdag, pakke den godt ind, samle den med moussen søndag og så først servere den mandag?
Vh Maria
Anne au Chocolat skriver
Kære Maria,
Ja det tror jeg sagtens, at du kan! Den burde være fint frisk om mandagen også 🙂
God fornøjelse!
Kh Anne
Ps. Lyder lækkert med bærmoussen!
Maria skriver
Tak for dine altid hurtige svar:-) Glædelig jul.
Sofie skriver
Hej 🙂 Jeg er vild med dine opskrifter! Jeg skal bage en glutenfri kage, men kan man undlade mel i nogen af dine kager? For eksempel denne mazarinkage eller den hemmelige gulerodskage?
Mvh Sofie
Anne au Chocolat skriver
Kære Sofie,
Tak 🙂
I mazarinkagen kan du bruge mandelmel i stedet for melet i hvert fald. Jeg har ikke prøvet at lave gulerodskagen glutenfri, men det kan jo komme an på en prøve!
Kh Anne