Som tidligere nævnt kom årets første hindbær til Din Baghave i sidste uge. Jeg købte med stor glæde to bakker og brugte en stor del af bærrene til at bage små hindbærkager med marcipan til Din Baghaves side med opskrifter. Jeg spiste også en del af dem, præcis som de var.
Kombinationen af hindbærrenes syrlighed og sødmen fra marcipanen er ret perfekt i disse kager – og hvis man spiser en klat fuldfed creme fraiche til, løftes smagen til det himmelske. De kan med fordel nydes lune, men de smager også skønt i afkølet tilstand – og de er super saftige, så de bliver ikke kedelige og tørre de første par dage. Hvad man ikke ser på billederne i indlægget her er, at kagerne er spækket med de smukkeste røde bær, som leder tankerne hen i mod dyrebare ædelsten. I bliver nødt til at bage kagerne selv for at få det syn.
Til 6 kager skal I bruge
200 g marcipan
200 g sukker
200 g smør, blødgjort
4 æg
150 g mel
200 g hindbær
I laver kagerne sådan
Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør lidt ad gangen under stadig piskning. Pisk derefter æggene i lidt ad gangen. Vend så mel i og til allersidst hindbærrene.
Hæld hindbærdejen i smurte portionskageforme. Bag kagerne ved 180 graders varmluft i ca. 30 minutter.
Lisa skriver
Er det muffins str forme du bruger eller nogen der er mindre? Og kan man bruge frosne hindbær?
Linn skriver
Det ser simpelthen SÅ lækkert ud, det gør. Og total sommarfølelse over det hele!
Astrid Werge skriver
Nøøøøj det ser godt ud! Dem bliver jeg vist nødt til at prøve.
Lavede i øvrigt den smukke fødselsdagslagkage med chokoladerør for en uges tid siden – den blev så smuk og SÅ god! Ikke sidste gang den blev lavet!
Anne au Chocolat skriver
Kære Lisa
De er faktisk væsentligt større end normale muffinsforme. Så du skal nok bage dem 5-10 kortere hvis du bager dem i muffinsforme. Til gengæld forlænges bagetiden lidt igen, hvis du bruger frosne bær!
Alt godt,
Anne
Anne au Chocolat skriver
Tak kære Linn 🙂
Hindbær = sommer!
Anne au Chocolat skriver
Kære Astrid
Hvor dejligt, at du lavede fødselsdagskagen og at den hittede 🙂
Bianca Legorreta skriver
Sååå fint! Både marcipan og bær ER virkelig godt i kage 🙂 dem skal jeg også prøve snarest. Jeg lavede kanelsnegle med marcipan for nyligt – også et hit 🙂
Cecilie skriver
Hvis jeg skal bage til til en klasse (30 pers) i alm. muffinsforme, hvor mange potioner vil du tro jeg skal lave?
Anne au Chocolat skriver
Kære Cecilie,
Jeg ville nok gange opskriften med 3!
Kh Anne
Marianne skriver
Hej Anne
Virkelig lækker blog du har. Hvor er opskriften på fødselsdagskagen… den kunne jeg godt tænke mig at lave på min søns 18 års fødselsdag. Lavede Bounty idag. MUMS de er gode!
Kh. Marianne
Anne au Chocolat skriver
Kære Marianne
Det glæder mig at høre, at du synes om min blog 🙂
kh Anne
Louise W. skriver
Kære Anne.
Jeg skal bage kage til arbejdet og har noget marcipan tilovers fra jul, så jeg overvejer denne opskrift.
Går det an at bage en større kage i en springform, og ved du i så fald hvor lang tid den skal have?
Kh Louise
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise
Det kan du tro! Jeg kan dog ikke garantere for bagetiden, men prøv dig frem med en strikkepind eller lignende.
Kh Anne
Lone Agervold Ginsborg skriver
Kære Anne
Jeg har lavet kagerne med hindbær og de er meget lækre.
Jeg har også forsøgt mig med hindbær – det er også super dejligt – og så er de sart rosa – marcipanen og ribesene klæder hinanden.
Lone Agervold Ginsborg skriver
Der skulle selvfølgelig stå jeg har forsøgt mig med ribs istedet for hindbær – kan du rette det.