E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Min snickerskage: Mazarinkage med saltkaramel, peanuts og chokolade

3. august 2020 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

Denne her kage lavede jeg til kæreste Kurts 1 års fødselsdag i går. Mest til ære for hans søde mor Emily, som elsker mazarinkage, saltkaramel, peanuts og chokolade (det minder jo om Snickers :)). Men den kom aldrig på kagebordet, da jeg tabte den på vej ud af bilen (indsæt her irriteret, flov, ked af det og kvajet sig emojis). Heldigvis var kagebordet fyldt med lækre kager til den store guldmedalje alligevel. Og det var så dejligt og hyggeligt at være med til at fejre den søde fødselar. Jeg skylder dog stadig en ny kage, Ems!

Her kommer opskriften:

Mazarinkage med saltkaramel, peanuts og chokolade
12-14 personer

Mazarin:
200 g marcipan, revet
200 g sukker, gerne bagesukker fra Dansukker
200 g smør, blødt
4 æg
100 g mel

Saltkaramel:
95 g sukker, gerne bagesukker fra Dansukker
45 g glukosesirup
200 ml piskefløde
Et nip salt

100-130 g saltede peanuts
50 g god mørk chokolade

Bageform:
Springform 24 cm (reklamelink)

Mazarin:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 30-35 minutter. Kontroller om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af. (Jeg lavede min dagen før)

Saltkaramel:
Kom bagesukker og glukosesirup i en stor tykbundet gryde. Smelt det til en lysebrun boblende karamel ved medium varme. Opvarm imens piskefløden til lige under kogepunktet i en anden gryde. Tag det karamelliserede sukker af varmen, tilsæt straks den varme fløde lidt ad gangen og rør godt til med et piskeris hver gang. Tilsæt lidt salt. Køl af og hæld på et glas. Stil på køl, til karamellen skal bruges. (Som med kagen lavede jeg saltkaramellen dagen før og tog den ud af køleskabet en halv times tid, inden jeg skulle bruge den).

Pynt:
Tag kagen ud af formen og placer den på et kagefad. Fordel karamellen på kagen og drys med peanuts samt smeltet mørk chokolade. Server straks eller opbevar den på køl til servering. Lad den dog gerne lige stå ude i 15-20 minutter og stuetemperere lidt inden servering, hvis det har været på køl.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Saftig sommersandkage med fersken og cream cheese topping
Next Post: Forfriskende sød citronblondie med hindbær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Venterpaavinblog skriver

    3. august 2020 kl. 16:11

    Er sikker på du må være tilgivet, med så meget tanke der er bag – hold op, den ser go’ ud!
    Og hey: Det er ikke dumt med en undskyldning for endnu engang kagehygge i godt selskab, nu det skullé ske 🥰

  2. Anne au Chocolat skriver

    17. august 2020 kl. 11:49

    Du har helt ret <3 🙂

  3. Anna skriver

    24. november 2020 kl. 11:30

    Hvor er dit fine kagefad mon fra? 🙂

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Jeg er brand-ambassadør for Elmelund Chocolatier Organic .

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Følg mig på Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap