Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Min snickerskage: Mazarinkage med saltkaramel, peanuts og chokolade

3. august 2020 af Anne au Chocolat

Denne her kage lavede jeg til kæreste Kurts 1 års fødselsdag i går. Mest til ære for hans søde mor Emily, som elsker mazarinkage, saltkaramel, peanuts og chokolade (det minder jo om Snickers :)). Men den kom aldrig på kagebordet, da jeg tabte den på vej ud af bilen (indsæt her irriteret, flov, ked af det og kvajet sig emojis). Heldigvis var kagebordet fyldt med lækre kager til den store guldmedalje alligevel. Og det var så dejligt og hyggeligt at være med til at fejre den søde fødselar. Jeg skylder dog stadig en ny kage, Ems!

Her kommer opskriften:

Mazarinkage med saltkaramel, peanuts og chokolade
12-14 personer

Mazarin:
200 g marcipan, revet
200 g sukker, gerne bagesukker fra Dansukker
200 g smør, blødt
4 æg
100 g mel

Saltkaramel:
95 g sukker, gerne bagesukker fra Dansukker
45 g glukosesirup
200 ml piskefløde
Et nip salt

100-130 g saltede peanuts
50 g mørk chokolade

Bageform:
Springform 24 cm (reklamelink)

Mazarin:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 30-35 minutter. Kontroller om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af. (Jeg lavede min dagen før)

Saltkaramel:
Kom bagesukker og glukosesirup i en stor tykbundet gryde. Smelt det til en lysebrun boblende karamel ved medium varme. Opvarm imens piskefløden til lige under kogepunktet i en anden gryde. Tag det karamelliserede sukker af varmen, tilsæt straks den varme fløde lidt ad gangen og rør godt til med et piskeris hver gang. Tilsæt lidt salt. Køl af og hæld på et glas. Stil på køl, til karamellen skal bruges. (Som med kagen lavede jeg saltkaramellen dagen før og tog den ud af køleskabet en halv times tid, inden jeg skulle bruge den).

Pynt:
Tag kagen ud af formen og placer den på et kagefad. Fordel karamellen på kagen og drys med peanuts samt smeltet mørk chokolade. Server straks eller opbevar den på køl til servering. Lad den dog gerne lige stå ude i 15-20 minutter og stuetemperere lidt inden servering, hvis det har været på køl.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Saftig sommersandkage med fersken og cream cheese topping
Next Post: Forfriskende sød citronblondie med hindbær »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap