E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Min snickerskage: Mazarinkage med saltkaramel, peanuts og chokolade

3. august 2020 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

Denne her kage lavede jeg til kæreste Kurts 1 års fødselsdag i går. Mest til ære for hans søde mor Emily, som elsker mazarinkage, saltkaramel, peanuts og chokolade (det minder jo om Snickers :)). Men den kom aldrig på kagebordet, da jeg tabte den på vej ud af bilen (indsæt her irriteret, flov, ked af det og kvajet sig emojis). Heldigvis var kagebordet fyldt med lækre kager til den store guldmedalje alligevel. Og det var så dejligt og hyggeligt at være med til at fejre den søde fødselar. Jeg skylder dog stadig en ny kage, Ems!

Her kommer opskriften:

Mazarinkage med saltkaramel, peanuts og chokolade
12-14 personer

Mazarin:
200 g marcipan, revet
200 g sukker, gerne bagesukker fra Dansukker
200 g smør, blødt
4 æg
100 g mel

Saltkaramel:
95 g sukker, gerne bagesukker fra Dansukker
45 g glukosesirup
200 ml piskefløde
Et nip salt

100-130 g saltede peanuts
50 g mørk chokolade, jeg bruger Peru 70% fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)

Bageform:
Springform 24 cm (reklamelink)

Mazarin:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 30-35 minutter. Kontroller om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af. (Jeg lavede min dagen før)

Saltkaramel:
Kom bagesukker og glukosesirup i en stor tykbundet gryde. Smelt det til en lysebrun boblende karamel ved medium varme. Opvarm imens piskefløden til lige under kogepunktet i en anden gryde. Tag det karamelliserede sukker af varmen, tilsæt straks den varme fløde lidt ad gangen og rør godt til med et piskeris hver gang. Tilsæt lidt salt. Køl af og hæld på et glas. Stil på køl, til karamellen skal bruges. (Som med kagen lavede jeg saltkaramellen dagen før og tog den ud af køleskabet en halv times tid, inden jeg skulle bruge den).

Pynt:
Tag kagen ud af formen og placer den på et kagefad. Fordel karamellen på kagen og drys med peanuts samt smeltet mørk chokolade. Server straks eller opbevar den på køl til servering. Lad den dog gerne lige stå ude i 15-20 minutter og stuetemperere lidt inden servering, hvis det har været på køl.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Saftig sommersandkage med fersken og cream cheese topping
Next Post: Forfriskende sød citronblondie med hindbær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Venterpaavinblog skriver

    3. august 2020 kl. 16:11

    Er sikker på du må være tilgivet, med så meget tanke der er bag – hold op, den ser go’ ud!
    Og hey: Det er ikke dumt med en undskyldning for endnu engang kagehygge i godt selskab, nu det skullé ske 🥰

  2. Anne au Chocolat skriver

    17. august 2020 kl. 11:49

    Du har helt ret <3 🙂

  3. Anna skriver

    24. november 2020 kl. 11:30

    Hvor er dit fine kagefad mon fra? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap