E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Min snickerskage: Mazarinkage med saltkaramel, peanuts og chokolade

3. august 2020 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

Denne her kage lavede jeg til kæreste Kurts 1 års fødselsdag i går. Mest til ære for hans søde mor Emily, som elsker mazarinkage, saltkaramel, peanuts og chokolade (det minder jo om Snickers :)). Men den kom aldrig på kagebordet, da jeg tabte den på vej ud af bilen (indsæt her irriteret, flov, ked af det og kvajet sig emojis). Heldigvis var kagebordet fyldt med lækre kager til den store guldmedalje alligevel. Og det var så dejligt og hyggeligt at være med til at fejre den søde fødselar. Jeg skylder dog stadig en ny kage, Ems!

Her kommer opskriften:

Mazarinkage med saltkaramel, peanuts og chokolade
12-14 personer

Mazarin:
200 g marcipan, revet
200 g sukker, gerne bagesukker fra Dansukker
200 g smør, blødt
4 æg
100 g mel

Saltkaramel:
95 g sukker, gerne bagesukker fra Dansukker
45 g glukosesirup
200 ml piskefløde
Et nip salt

100-130 g saltede peanuts
50 g mørk chokolade

Bageform:
Springform 24 cm (reklamelink)

Mazarin:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 30-35 minutter. Kontroller om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af. (Jeg lavede min dagen før)

Saltkaramel:
Kom bagesukker og glukosesirup i en stor tykbundet gryde. Smelt det til en lysebrun boblende karamel ved medium varme. Opvarm imens piskefløden til lige under kogepunktet i en anden gryde. Tag det karamelliserede sukker af varmen, tilsæt straks den varme fløde lidt ad gangen og rør godt til med et piskeris hver gang. Tilsæt lidt salt. Køl af og hæld på et glas. Stil på køl, til karamellen skal bruges. (Som med kagen lavede jeg saltkaramellen dagen før og tog den ud af køleskabet en halv times tid, inden jeg skulle bruge den).

Pynt:
Tag kagen ud af formen og placer den på et kagefad. Fordel karamellen på kagen og drys med peanuts samt smeltet mørk chokolade. Server straks eller opbevar den på køl til servering. Lad den dog gerne lige stå ude i 15-20 minutter og stuetemperere lidt inden servering, hvis det har været på køl.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Saftig sommersandkage med fersken og cream cheese topping
Next Post: Forfriskende sød citronblondie med hindbær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Venterpaavinblog skriver

    3. august 2020 kl. 16:11

    Er sikker på du må være tilgivet, med så meget tanke der er bag – hold op, den ser go’ ud!
    Og hey: Det er ikke dumt med en undskyldning for endnu engang kagehygge i godt selskab, nu det skullé ske 🥰

  2. Anne au Chocolat skriver

    17. august 2020 kl. 11:49

    Du har helt ret <3 🙂

  3. Anna skriver

    24. november 2020 kl. 11:30

    Hvor er dit fine kagefad mon fra? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap