I går havde jeg familien på besøg til boeuf béarnaise og de her små macarons au chocolat, som vi fik til den dejlige Coffee Collective kaffe. Jeg har skrevet om dem før og om hvilken særlig glæde, de tilfører mig. Inden I kaster jer ud i macaron-eventyret, anbefaler jeg jer at kigge på denne fine guide fra en anden passioneret macaron-pige
Her er min opskrift:
80 g æggehvider (2-3 stk), stuetempererede
200 g flormelis
20 g sukker
100 g mandelmel
15 g kakao
Bland flormelis med mandler og kakao. Si blandingen i en skål. Pisk hviderne indtil næsten helt stive, tilsæt sukker og pisk videre til helt stift.
Fold mandelblandingen i hviderne lidt ad gangen, indtil blandingen er homogen. Hæld blandingen i sprøjtepose med en 11 mm tylle og sprøjt ud til små runde cirkler på en bageplade med bagepapir/silpat dejen. Lad de ubagte macarons tørre i 10-15 minutter inden de bages ved 160grader i 12-15 minutter. Lad dem hvile i et par minutter inden de fjernes fra bagepapiret.
Chokoladecreme:
70 g chokolade, caraïbe
70 ml fløde
Bring fløden i kog og smelt den hakkede chokolade deri. Køl helt af og pisk cremen let. Smør/sprøjt den på den ene macaron og læg den anden over på.
Opbevar de små macarons på køl indtil servering!
Anne au Chocolat skriver
Kære Signe
Det lyder fantastisk 🙂
Ha’ en dejlig søndag!
Kh Anne
Charlotte skriver
Hvor mange fik du ud af dem?
Anne au Chocolat skriver
Kære Charlotte
Det kan jeg ikke huske desværre! Det er længe siden, jeg sidst har lavet dem, men det bliver ret mange!
Mille Astrup Madsen skriver
Hej Anne.
Jeg skal lave dessert til min mors 50års fødselsdag på lørdag, vi kører Champagne tema, dvs der er Champagne til alle retter. Jeg tænker til dessert at lave en champagne sorbet, og måske dine choklade macarons – som skal serveret sammen med en lille, men kraftig, mørk orange trøffel fra A Xoco. Derofor ville jeg høre om du tror man kan putte appelsinsaft i cremen på macaronerne?
Vh. Mille
Charlotte Christensen skriver
Macarons står i ovnen. chokoladeguf i køleskabet… er snart ikke en macaronjomfru længere… 🙂
Charlotte Christensen skriver
Mmmmmmmacaron….. Mit liv bliver aldrig det samme igen 🙂
Sanne skriver
Hej Anne, Hvor kan man købe Vlarhona chokolade henne?
Anne au Chocolat skriver
Kære Sanne
Hvis du bor i hovedstadsområdet, kan du købe Valrhona i Irma og Magasin og andre udvalgte specialbutikker. Du kan også købe det i Salling og i Magasin i Jylland samt en række andre specialbutikker. Hvis du fortæller mig, hvor du bor, vil jeg gerne hjælpe dig med info. Det kan du gøre pr. mail. Min mail står til højre i siden.
Kh Anne
Linda skriver
Uhh de ser gode ud, men hvor mange bliver der?:-) (bunde,eller sammenlagte kager)
Mette skriver
Hej Anne.. Jeg går til fransk men vi ska ha vores sidste fransk time på fredag.. Vi ska hver især ha en fransk ret med.. Jeg ska ha kage med som skal være fransk.. Synes dem du har lavede.. Men har set dem i vildt mange andre farver.. Og smag.. Har du den opskrift ???
Hilsen mette
Simone skriver
Hej… Jeg har kværket mandlerne kan det gøre den så tynd, for mine bliver rigtig tynde og flyder sammen. Håber på hjælp 🙂
Stephanie skriver
Jeg må simpelthen skrive en kommentar.
Jeg har et godt stykke tid efterhånden fulgt med i din herlige blog med lækre opskrifter. Og jeg har prøvet at lave macarons (uden at overdrive) snart en million gange uden et særlig godt resultat 🙁
Men.. men.. men idag forsøgte jeg mig med din opskrift og det er min hidtil bedste macarons EVER!!! Så tusind tak for det.
Bliv endelig ved med at blogge..
Hilsen Stephanie
Ida skriver
Hej Anne au Chocolat!
Tusind tak for en lækker blog, som jeg tjekker flere gange ugentligt. Jeg har et spørgsmål til de kære macaroons. De skal opbevares i køleskab ikke? Og hvor lang tid kan de holde sig? Jeg skal nemlig bage dem til en barnedåb, og tænker at bage dem fredag, er de så stadig gode søndag eftermiddag?
Forresten, i den guide du henviser til, står der at de skal tørre i over 2 timer, og i din opskrift står der 15 min.. Hvad plejer du selv at gøre, eller hvad vil du anbefale?
Anne au Chocolat skriver
Kære Ida
Jeg tror godt, at du kan bage dem fredag, men så ville jeg vente med at lægge dem sammen til lørdag, hvis det er muligt!
Jeg lader dem bare større i 15 minutter, og andre – hvis de laver en italiensk marengs – bager dem bare direkte. Så der er mange forskellige måder at gøre det på!
Kh Anne
Ida skriver
Tusind tak for svar! Jeg tror det bliver sådan jeg gør så. 🙂 Bundene skal de så bare opbevares i en kagedåse indtil de lægges sammen med fyldet? Eller skal de i køleskab?
Sanna skriver
HeJ Anne
Min søster og jeg har bevæget os ud i macarons verdenen, men det er aldrig lykkedes, det er det samme resultat hver gang. Vi har læst masser af blogs, set youtube klip osv osv osv.
Vores problem er at så snart vi hælder mandelmel i det stive æggehvidere, bliver massen meget stiv/tyk. Den er ikke sådan som den skal være let og luftig.
Hvad gør vi forkert?
Hilsen
Sanna
Maria skriver
Det lykkes så fint i første forsøg – dog er mine bunde blevet matte. Heldigvis var det et prøveforsøg inden vores barnedåb i oktober, men hvordan får jeg mine macarons lige så blanke som dine til den tid?
Siw skriver
Kære Anne,
for det første så er det en vildt fed blog du har. Eller skulle man sige De? 😉
Selvom jeg kun er 11 snart 12 år er jeg vild med madlavning og især macarons. Du inspirerer mig og nu har jeg endelig fået taget mig sammen til at spørge dig om noget. Jeg har prøvet din opskrift mange gange før, men mine macarons krakelerede og fik ikke fødder. Det var ikke så godt så jeg prøvede igen. Denne her gang blev de helt fine, men da jeg så bed i dem var de helt hule. Hvad kan jeg have gjort galt?
For det andet har jeg lidt problemer med min ganache. Jeg bringer fløden i kog. Smelter chokoladen heri og stiller den udenfor så den kan køle af. Derefter pisker jeg den så meget som jeg kan, men den flyder alligevel ud og det er ikke så fedt:( Håber Du kan hjælpe mig.
K.H. Siw
P.s. Du er nok mit store idol indenfor madlavning.
P.p.s. Kan Du anbefale en god kogebog?
Siw skriver
Hej igen!
Forresten burde du lave en Tumblr med al den mad du laver. Hvis du allerede har en så giv lige et link:)
Katrine skriver
Kære Anne
Tror du det ville være muligt at lave en ganache med citronsmag?
Hilsen Katrine
Anne au Chocolat skriver
Kære Katrine
Det lyder så lækkert. Ja det tror jeg godt, at man kan. Enten med hvid eler mælkechokolade.
Kh Anne
Line skriver
Hej Anne.
Kan de fryses ned? Altså uden cremen.
Hilsen Line
Anne au Chocolat skriver
Kære Line
Ja det skulle jeg mene!
Kh Anne
Freja skriver
Vil de kunne holde et par dage i køleskabet inden servering?
Anne au Chocolat skriver
Kære Freja
Ja det kan de!
Kh Anne
Sara skriver
Hej Anne!
Skal kaste mig ud i macaron-eventyret her idag – håber det lykkes!
Men jeg ville bare lige spørge, om det er hjemmemalet eller færdigkøbt
mandelmel du bruger?
Har nemlig læst, at det er ret væsentligt:)
God lørdag!
Kh Sara
Anne au Chocolat skriver
Kære Sara
God fornøjelse 🙂
Jeg bruger for det meste færdigkøbt mandelmel.
Kh Anne
Rikke skriver
Lækker opskrift!
HJÆLP! er kommet i et mindre problem, min chokoladecrem er alt for tynd. På trods af at den har stået på køl i flere timer, hvad kan jeg gøre? Skal jeg blande den med noget?
Tilde skriver
Hej Anne
Kan du fylde dem med creme,
og så først spise dem 2 dage efter??
Håber du kan hjælpe!
KH Tilde <3
Susan skriver
Kan marengsdelen holde sig en uges tid, hvis jeg bager dem i forvejen, så jeg blot skal lave chokoladecremen op til hvor jeg skal bruge den?
Clara skriver
Skal man bruge mandel mel?
rosa skriver
Hvordan ville du opbevare dem hvis man ville gemme dem i en uges tid? eller hvor længe tror du man kan opbevare dem?