E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Brunch og veninder

14. marts 2010 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

I går var jeg til den lækreste brunch hos min skønne veninde Ida, og jeg kan slet ikke lade være med at dele disse fine billeder med jer! I morgen kommer et macaron-indlæg med lige så fine billeder 🙂

P1030807 Græsk yoghurt med blåbær og hjemmelavet musli

P1030810 Lækker spinattærte

P1030823 Amerikansk pandekage med sirup

P1030834 Små fine muffins med blåbær og mørk chokolade

P1030870 Skumfiduser med chokolade og ristede nødder

Skrevet i: Uncategorized

Previous Post: « Madsnobberi vs. Chokomani
Next Post: Mmm-macarons! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Hanne Kriegbaum skriver

    14. marts 2010 kl. 16:38

    Kære Anne
    Jeg glæder mig vildt til dit macarons-indlæg … har længe ønsket mig at prøve kræfter med de små søde kager.
    Dejlige billeder!
    Kh Hanne

  2. Ida skriver

    19. marts 2010 kl. 13:40

    Har du tilfældigvis opskriften på spinattærten eller hemmeligheden bag lige dén? Den ser simpelthen så lækker og flot ud.
    🙂 Ida

  3. Anne au Chocolat skriver

    19. marts 2010 kl. 14:33

    Hej Ida, jeg har ikke opskriften, men jeg spørger lige min veninde om den . God weekend! 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    19. marts 2010 kl. 17:01

    Hermed opskriften på den lækre spinat-tærte fra min søde veninde:

    “dej:
    200 g mel
    1 tsk salt
    100 g smør
    1 sammenpisket æg

    fyld:
    2-3 finthakkede løg
    ca 4-500 g spinat (frossen som frisk)
    1 æg
    ca 1 dl creme fraiche
    1 dl fløde
    salt/peber/andre krydderrier

    Jeg lavede tærtedejen som vanligt og stillede den på køl inden jeg lagde den i en smurt tærteform.
    løgene tilberedte jeg i lidt smør på en pande til de var ‘glansfulde’ og fordelte dem i et lag på dejen
    jeg brugte tøet frossen spinat (frisk ville jeg smørdampe) som fordelte over løgene
    Jeg blandede resten af fyldet og hældte det over løg og spinat
    Som prikken over i’et: revet cheddarost
    – bagte den ved 200 grader i 50-60 min ca (da toppen havde en god farve lagde jeg staniol over)”

  5. foodfanatic skriver

    30. marts 2010 kl. 18:29

    Sådan en veninde vil jeg også have!!!
    Knus Nadia

  6. Anne au Chocolat skriver

    30. marts 2010 kl. 18:31

    Hun er i hvert fald også dejligt! Håber alt er vel hos dig søde Nadia 🙂
    Kram

  7. Ida skriver

    31. marts 2010 kl. 21:00

    tusind tak, det skal prøves!;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap