E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Madsnobberi vs. Chokomani

11. marts 2010 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

Jeg har svært ved at skjule, at jeg er en yderst passioneret spiser med en frankofil hang til chokolade, foie gras og trøfler og interesse i at diskutere mad. Derfor bliver jeg tit alt for hurtigt stemplet som madsnob. Det er forkert og beklageligt, da jeg hverken specifikt søger dyre råvarer og ej heller higer efter en bestemt mængde eksklusivitet i maden. Kærligheden i og meningen med maden er det, jeg higer efter at opfylde i min egen madlavning, og det samme jeg leder efter, når jeg er ude at spise. Glæden ved at lave og spise mad skal kunne mærkes.

Når det så er sagt, så erkender jeg også et større forbrug af dyre råvarer end mine jævnaldrende medstuderende. Men for mig er det et spørgsmål om prioritering og ikke snobberi.

For at lade dagens chokoladeskriveri være et eksempel på denne prioritering, så fravælger jeg tit at spise chokoladekage, hvis jeg sidder på en af Københavns ellers så dejlige caféer. Jeg erkender altså, at jeg er en kritisk og selektiv chokoladekagespiser – især når jeg selv skal have pungen op af lommen.

Dette skyldes, at jeg som passioneret chokoman har en lang række krav til chokoladekager, som cafékagerne desværre sjældent opfylder. I tidens løb har jeg oplevet alt for mange triste og tørre chokoladekager med for lavt chokoladeindhold og alt for stor smag af sukker og kakao på caféerne, som har fået mig til at prioritere en anden slags kage eller lige frem at springe desserten over. Erfaring gør klog, også udi chokoladekager.

For at en chokoladekage får top points hos mig skal den være syndig og rig, fuldfed og melt-in-your-mouth-agtig. Hvis disse egenskaber alle er til stede, så er der i mine øjne/smagsløg tale om en guddommelig kage.

P1030781

Men de to billeder tyder på, at jeg alligevel har kastet med i ud en kage på en café. Det er også ganske sandt, at jeg gjorde det i går.

På Kaffebaren i Elmegade fik jeg dette stykke chokoladekage med flødeskum til. Jeg fik ikke spurgt til chokolademærket, men jeg er ret sikker på, at det var Callebaut. Hvorom alting er, så var kagen ret god. Fuldfed og rig på chokolade. Havde den haft en smule mere melt-in-your-mouth effekt, havde jeg formentlig givet den top points. For så havde den været guddommelig på den syndige måde.

P1030782

OBS: Min favorit chokoladekage er stadig denne ballade.

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokolade, Chokoladekage, Elmegade, Kaffebaren, kager

Previous Post: « Himmelsk hindbær-havregrød
Next Post: Brunch og veninder »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Linda skriver

    29. marts 2010 kl. 07:42

    Jeg har det også svært med mange café-chokoladekager, men netop Kaffebars er nemlig helt, helt fantastisk.

  2. Z. skriver

    16. maj 2010 kl. 21:01

    Sjovt du siger det. Jeg er nemlig VILD med chokolade, men MEGET kræsen med chokoladekager, og undgår dem som regel, fordi jeg synes det er synd for både chokoladen (hvis der altså ER noget i) og kagen. Tak for tippet! (og skøn blog, forresten 🙂 )

  3. Anne au Chocolat skriver

    16. maj 2010 kl. 21:17

    Hej Z! Dejligt at høre at du er enig med mig i min chokoladekage-holdning. Bager du selv ? I så fald må du prøve min chokoladeballade, som jeg også linker til nederst i indlægget! 🙂

Trackbacks

  1. En chocoholics bekendelser « Chocoholic siger:
    6. april 2010 kl. 12:59

    […] et blogindlæg af 11. marts 2010, skriver min med-chocoholic nr 1 “Anne au Chocolat” om “Madsnobberi vs. […]

  2. Et chokoladet univers, har du smagt på din chokolade ? - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 12:12

    […] tilstår jeg, at jeg er lidt af en madsnob, og for to år siden påstod jeg præcis det modsatte i dette indlæg. Men egentlig vil jeg allerhelst bare fjerne ordet madsnob fra bordet igen, da jeg synes, det er et […]

  3. Et chokoladet univers, har du smagt på din chokolade ? - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:22

    […] tilstår jeg, at jeg er lidt af en madsnob, og for to år siden påstod jeg præcis det modsatte i dette indlæg. Men egentlig vil jeg allerhelst bare fjerne ordet madsnob fra bordet igen, da jeg synes, det er et […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap