Ølkagen i dette indlæg er for Jonas og mig og sikkert også for en masse af jer ren nostalgi og mindet om en kage, I engang har smagt/spist mange gange i jeres barndom. Minderne væltede i hvert fald pludseligt frem, da Jonas viste mig opskriften et par dage inden, vi skulle bage kagen. Det er den der dejlige krydrede kage uden æg og smør, men som skal spises med SMØR.
Jonas og jeg bagte den hyggelige ølkage, samme dag vi lavede æbleskiverne med chokolade i. (Ok Jonas bagte, og jeg smagte!) Han havde fået sin mor til at sende et billede af den gamle opskrift i en mms, som vi arbejdede ud fra. Vi holdt os til opskriften, men brugte lys muscovado sukker, da vi ikke kunne finde lys farin og valgte endnu en gang ølandshveden til kagen.
Kender I ikke også denne hygge-kage ? 🙂
Til opskriften skal I bruge:
1fl. hvidtøl
400 g lys farin – vi brugte lys muscovadosukker
500 g mel -vi brugte ølandshvedemel)
1 tsk nellikker – frisk stødt i morteren
2 tsk kanel
2 tsk natron
Det hele blandes og bages i en passende sandkageform ved 175 °C til færdig (ca. 55 min).
Smør med smør!

