Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Oldemors finskbrød og mors gamle Mars-chokoladedåse

15. december 2011 af Anne au Chocolat

På billedet ovenfor ser I min mors mars-kagedåse, der er ældre end mig. Jeg elsker den meget højt, særligt fordi den hele mit liv har været proppet med småkager i julen. Og i går havde jeg også fingrene i dåsen efter et par finskbrød, som min mor havde bagt efter min oldemor Frida Ibsens opskrift. Finskbrødene er skønt sprøde og meget smøragtige, og jeg har vist aldrig oplevet en jul uden dem, og derfor er de til trods mangel på krydderier mere julede for mig end pebernødder og brunkager. Min mor har i øvrigt vist heller aldrig holdt jul uden at spise disse småkager, da mormor jo bagte dem efter sin mors opskrift. Kvinderne i vores familie har søde tænder alle sammen 🙂

I vores familie har der aldrig været tradition for at drysse mandler eller nødder på finskbrødene. Kun knasende sprødt perlesukker. Mor gjorde det dog alligevel denne gang, da hun mente, at det ville gøre sig ekstra godt på billederne. Jeg har en sød mor, som havde ret.

Opskriften lyder således:

375 g hvedemel
250 g smør
1 æggeblomme
100 g sukker
æggehvide til pensling
perlesukker og evt. hakkede mandler/ hasselnødder til drys

Melet sigtes og smuldres med det kolde smør. Æggeblomme og sukker røres sammen og blandes i mel-smør blandingen. Dejen æltes sammen med let hånd og rulles i fingertykke stænger, som klemmes lidt flade, ca. 4 mm i tykkelsen. Pensles med æggehvide og drysses med sukker og evt. mandler/ nødder. Småkagerne hæver lidt, så de skal placeres med lidt afstand på bagepladen.

Bages på ovnens midterste rille i ca. 12-15 min. ved 200 grader

Skrevet i: Kager Tags: finskbrød, jul, julesmåkager, kagedåse, kagedåser, mars, småkager

Previous Post: « Mandelmel-vinderne
Next Post: Meyers Kager – endnu en lille konkurrence fra mig til jer »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap