I SAMARBEJDE MED DANSUKKER
For en måned siden løftede jeg med glæde sløret for mit ambassadørskab for Dansukker med disse lækre hindbærmandelkager med lemon curd og brændt marengs, hvori jeg havde brugt Dansukkers finkornede bagesukker.
Her i dette april indlæg har jeg fokus på deres økologiske brun farin, og da påsken står for døren tænkte jeg, at jeg ville servere en påskekage for jer, som I kan hygge jer med i påskedagene derhjemme.
Verdens bedste gulerodskage i påskeklæder med lysegul, syrligt sød og silkeblød hvid chokolade flødeoste topping, knasende pistacier og søde påskeæg.
Dansukkers Økologisk Brun Farin fremstilles af økologisk sukker og økologisk rørsukkersirup og har den lækreste bløde konsistens, en lys gyldenbrun farve som minder om karamel – og ja den milde aromatiske smag leder bestemt også tankerne hen på karamel.
Økologisk brun farin er en fast ingrediens herhjemme, når der bages cookies, brunsviger, gulerodskage naturligvis og den fungerer faktisk også fremragende i chokoladekager, som får en mere dyb smag, når man anvender brun farin i stedet for sukker.
Og så har jeg siden barndommen haft en gevaldig svaghed for ymer med ymerdrys og en gavmild mængde brun farin!
Gulerodskage med hvid chokolade flødeoste topping
8-10 personer
Gulerodskage:
2 æg
1 dl smagsneutral olie (jeg bruger vindruekerneolie)
300 g Økologisk Brun Farin fra Dansukker
140 g mel
200 g gulerødder, groftrevet
1 tsk bagepulver
1,5 tsk stødt kanel
1,5 tsk stødt ingefær
1/3 tsk salt
Topping:
200 g flødeost
60 g blødt smør
30 g Økologisk Flormelis fra Dansukker
1/2 øko citron, fintrevet skal af
75 g hvid chokolade, smeltet og afkølet
evt. lidt gul frugtfarve
Pynt:
Hakkede pistacier – gerne saltede
Påskeæg
Gulerodskage:
Opvarm ovnen til 175 grader varmluft. Rør alle ingredienser til kagen sammen i en skål (brug gerne en elpisker). Hæld dejen i en springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag i 40 minutter. Kontroller om kagen er færdigbagt med en strikkepind eller lignende. Køl af i formen. Kom derefter kagen over på et fad.
Topping:
Pisk alle ingredienserne sammen og vend til sidst den hvide chokolade i (og lidt gul frugtfarve). Fordel toppingen på kagen og pynt med påskeæg og finthakkede pistacier.
Jane skriver
Hvad betyder det når du skriver:
“Rør alle ingredienser til kagen sammen i en skål.”??
Kommer jeg bare alt i en skål og blander rundt? Eller skal jeg piske med en el-pisker? Eller hvad gør jeg?
Du må meget gerne uddybe det lidt for mig, hehe, jeg er ikke så erfaren en kage bager. Ved blot at jeg normalt starter med at piske æg og sukker luftigt 🙈
Lis Dillon skriver
Kæreste Anne ! Jeg vil gerne bage dine koldhlvefe Ølandshvedeboller. MEN jeg har et lille problem. Hvad måler 650 gram vand i dl. ? Håber du har det godt i denne mærkelige tid. Glæder mig til vi ses igen bedste hilsener Lis ps send evt dit tlf nr på SMS: 21 68 86 95.
Anne au Chocolat skriver
Kære Lis,
Det er 6,5 dl vand 🙂
Kh Anne
Ps. glæder mig til gensyn på den anden side!
Anne au Chocolat skriver
Kære Jane,
Jeg tilføjer lige til opskriften, at det er en god idé med en elpisker – men ellers skal ingredienserne bare alle røres sammen på en gang 🙂
Kh Anne
Kathrine skriver
Hej Anne, kan dine kager, som fx denne, bages som muffins istedet for én stor kage? 🙂
Charlotte skriver
Wouw, det er min nye favorit opskrift 👌tak for den 😉
Anne au Chocolat skriver
Kære Charlotte,
Hvor er du sød. TAK! <3
Anne au Chocolat skriver
Kære Kathrine,
Ja sagtens 🙂
Trine skriver
Hej kan kagen laves dagen før?
Anne au Chocolat skriver
Kære Trine,
Ja det kan den sagtens. Den holder sig frisk og saftig længe! Jeg ville dog vente med at pynte med påskeæg, til den skal serveres.
Helle skriver
Hvordan opbevares denne kage? I køleskab, eller på køkkenbordet?
Pft. 🙂
Anne au Chocolat skriver
På køl, men tag den gerne ud i lidt god tid 🙂
Solvejg skriver
Hej.😊
Hvor stor er den form du har brugt til kagen?
Tusind tak.😊
Vh Solvejg
Solvejg skriver
Undskyld, jeg har ikke set mig for i opskriften. Det står der jo. 🙈
Bitten skriver
Hej Anne
Kan jeg lave Gulerodskage med hvid chokolade flødeoste topping dagen før og sætte den i køleskabet?
Vh Bitten Hansen
Anne au Chocolat skriver
Kære Bitten
Jeg beklager det sene svar. JA 🙂