E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Påske gulerodskage med økologisk brun farin

2. april 2020 af Anne au Chocolat 16 kommentarer

I SAMARBEJDE MED DANSUKKER

For en måned siden løftede jeg med glæde sløret for mit ambassadørskab for Dansukker med disse lækre hindbærmandelkager med lemon curd og brændt marengs, hvori jeg havde brugt Dansukkers finkornede bagesukker.

Her i dette april indlæg har jeg fokus på deres økologiske brun farin, og da påsken står for døren tænkte jeg, at jeg ville servere en påskekage for jer, som I kan hygge jer med i påskedagene derhjemme.

Verdens bedste gulerodskage i påskeklæder med lysegul, syrligt sød og silkeblød hvid chokolade flødeoste topping, knasende pistacier og søde påskeæg.

Dansukkers Økologisk Brun Farin fremstilles af økologisk sukker og økologisk rørsukkersirup og har den lækreste bløde konsistens, en lys gyldenbrun farve som minder om karamel – og ja den milde aromatiske smag leder bestemt også tankerne hen på karamel.

Økologisk brun farin er en fast ingrediens herhjemme, når der bages cookies, brunsviger, gulerodskage naturligvis og den fungerer faktisk også fremragende i chokoladekager, som får en mere dyb smag, når man anvender brun farin i stedet for sukker.

Og så har jeg siden barndommen haft en gevaldig svaghed for ymer med ymerdrys og en gavmild mængde brun farin!

Gulerodskage med hvid chokolade flødeoste topping
8-10 personer

Gulerodskage:
2 æg
1 dl smagsneutral olie (jeg bruger vindruekerneolie)
300 g Økologisk Brun Farin fra Dansukker
140 g mel
200 g gulerødder, groftrevet
1 tsk bagepulver
1,5 tsk stødt kanel
1,5 tsk stødt ingefær
1/3 tsk salt

Topping:
200 g flødeost
60 g blødt smør
30 g Økologisk Flormelis fra Dansukker
1/2 øko citron, fintrevet skal af
75 g hvid chokolade, smeltet og afkølet
evt. lidt gul frugtfarve

Pynt:
Hakkede pistacier – gerne saltede
Påskeæg

Gulerodskage:
Opvarm ovnen til 175 grader varmluft. Rør alle ingredienser til kagen sammen i en skål (brug gerne en elpisker). Hæld dejen i en springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag i 40 minutter. Kontroller om kagen er færdigbagt med en strikkepind eller lignende.  Køl af i formen. Kom derefter kagen over på et fad.

Topping:
Pisk alle ingredienserne sammen og vend til sidst den hvide chokolade i (og lidt gul frugtfarve). Fordel toppingen på kagen og pynt med påskeæg og finthakkede pistacier.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Banankage med chokostykker
Next Post: Peanut butter cookies bars med hvid chokolade og mælkechokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jane skriver

    2. april 2020 kl. 21:07

    Hvad betyder det når du skriver:
    “Rør alle ingredienser til kagen sammen i en skål.”??

    Kommer jeg bare alt i en skål og blander rundt? Eller skal jeg piske med en el-pisker? Eller hvad gør jeg?
    Du må meget gerne uddybe det lidt for mig, hehe, jeg er ikke så erfaren en kage bager. Ved blot at jeg normalt starter med at piske æg og sukker luftigt 🙈

  2. Lis Dillon skriver

    3. april 2020 kl. 10:43

    Kæreste Anne ! Jeg vil gerne bage dine koldhlvefe Ølandshvedeboller. MEN jeg har et lille problem. Hvad måler 650 gram vand i dl. ? Håber du har det godt i denne mærkelige tid. Glæder mig til vi ses igen bedste hilsener Lis ps send evt dit tlf nr på SMS: 21 68 86 95.

  3. Anne au Chocolat skriver

    3. april 2020 kl. 10:45

    Kære Lis,
    Det er 6,5 dl vand 🙂
    Kh Anne
    Ps. glæder mig til gensyn på den anden side!

  4. Anne au Chocolat skriver

    3. april 2020 kl. 10:49

    Kære Jane,
    Jeg tilføjer lige til opskriften, at det er en god idé med en elpisker – men ellers skal ingredienserne bare alle røres sammen på en gang 🙂
    Kh Anne

  5. Kathrine skriver

    5. april 2020 kl. 21:04

    Hej Anne, kan dine kager, som fx denne, bages som muffins istedet for én stor kage? 🙂

  6. Charlotte skriver

    5. april 2020 kl. 21:09

    Wouw, det er min nye favorit opskrift 👌tak for den 😉

  7. Anne au Chocolat skriver

    6. april 2020 kl. 12:03

    Kære Charlotte,
    Hvor er du sød. TAK! <3

  8. Anne au Chocolat skriver

    6. april 2020 kl. 12:03

    Kære Kathrine,
    Ja sagtens 🙂

  9. Trine skriver

    6. april 2020 kl. 16:41

    Hej kan kagen laves dagen før?

  10. Anne au Chocolat skriver

    6. april 2020 kl. 17:12

    Kære Trine,
    Ja det kan den sagtens. Den holder sig frisk og saftig længe! Jeg ville dog vente med at pynte med påskeæg, til den skal serveres.

  11. Helle skriver

    29. marts 2021 kl. 00:44

    Hvordan opbevares denne kage? I køleskab, eller på køkkenbordet?

    Pft. 🙂

  12. Anne au Chocolat skriver

    30. marts 2021 kl. 16:48

    På køl, men tag den gerne ud i lidt god tid 🙂

  13. Solvejg skriver

    2. april 2021 kl. 22:53

    Hej.😊
    Hvor stor er den form du har brugt til kagen?
    Tusind tak.😊
    Vh Solvejg

  14. Solvejg skriver

    2. april 2021 kl. 22:56

    Undskyld, jeg har ikke set mig for i opskriften. Det står der jo. 🙈

  15. Bitten skriver

    3. april 2021 kl. 13:01

    Hej Anne
    Kan jeg lave Gulerodskage med hvid chokolade flødeoste topping dagen før og sætte den i køleskabet?
    Vh Bitten Hansen

  16. Anne au Chocolat skriver

    8. april 2021 kl. 11:04

    Kære Bitten
    Jeg beklager det sene svar. JA 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Søndag morgen - en favorit tid på ugen ☕️🤍✨
Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og jeg elsker at gøre hende kunsten efter. Denne er fyldt med luftig mælkechokolade-nougatmousse, solbærsylt (af havens sommerbær) og vaniljeprikket konditorcreme 🍰💜🌰🍫
Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap