I fredags lavede jeg Skarums gode kage igen. Denne gang puttede jeg skiver af pære og hakket mørk chokolade i dejen. Jeg brugte min elskede Caraïbe 66% fra Valrhona. Ret Belle Hélène-agtigt og et sandt hit. Ekstra god med en hjemmelavet, vanilleprikket is til. Og det kunne snildt være en søndagskage!
Til kagen brugte jeg:
200 g blødt smør
250 g sukker
3 æg
150 g mel
1 tsk bagepulver
2-3 pærer, skrællet og skåret i tynde skiver
100 g mørk chokolade, hakket
1 spsk sukker
Pisk smør og sukker sammen i en skål. Tilsæt derefter æggene et ad gangen. Rør mel og bagepulver sammen i en anden skål og tilsæt æggemassen. Rør godt rundt og vend tilsidst den hakkede chokolade i. Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) foret med bagepapir. Fordel pærerne i dejen. Og drys til sidst kagen med en spsk. sukker. Bag den i en times tid ved 190 grader. Måske lidt mere. Tjek med en kniv eller strikkepind. Server lækkerheden lun eller kold – og gerne med vanilleis eller letpisket fløde til.
Heidi skriver
Skarums gode kage er virkelig et fantastisk nyt bekendtskab! Jeg lavede den til mine kolleger med æble og kanel. Den er fantastisk som en god efterårskage, men jeg skal helt sikkert også i gang med at prøve andre variationer. En stor tak for at du fik delt opskriften med alle os andre:-)
Gitte skriver
Har lige lavet din kage med æbler i går. Serverede den med creme fraiche rørt op med vanillesukker. Smagte skønt. Den kan jo varieres i det uendelige med diverse frugt. Det er ikke sidste gang jeg laver den. MUMS.
Petit Podium skriver
Mums, det ser lækkert ud! Vi overvejer også kraftigt at kaste os ud i chokoladeblogging efter besøget hos Hotel Chocolat forleden 😀 Men du er vist bedre til det 😉
Ann-Christine skriver
Jeg elsker pære og chokolade kombination! Den ser perfekt saftig og lækker ud 🙂
emma skriver
Øh mums kan jeg vidst bare sige 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Heidi
Tusind tak for din kommentar 🙂 Det glæder mig at høre!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Gitte
Det lyder himmelsk, og jeg elsker også creme fraiche til frugtkager 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Petit Podium,
Hvor er I søde! Meget chokoladeblogging skader aldrig 😉
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Ann-Christine
Du er sød! 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Emma,
Ku’ ikke være mere enig 😉
Kh Anne
Marie skriver
Uhm! Den ser himmelsk ud. Jeg har fryseren fuld af viktoriablommer, så jeg vil lave kagen med dem og hvid chokolade til mine gæster i morgen – oven på en ordentlig gang curry. En rigtig efterårsmenu!
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie,
HAPS det lyder bare skønt! Rigtig god fornøjelse 🙂
Kh Anne
Anne H skriver
Jeg bagte den for et par dage siden, og den blev så god! Jeg tilføjede også noget revet marcipan – kombinationen af bagte pærer, marcipan og mørk chokolade fungerer altid perfekt 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne
Det lyder så skønt! 🙂
Kh Anne
Maria skriver
Kære Anne.
Jeg tænkte om du ikke kunne have lyst til at komme din version af den gode gamle mazarintærte? Tænker bare om mandelessens måske kunne skiftes ud med marcipan? Du må være den perfekte til den opgave 🙂 takker udover det for den bedste blog!
Catarina skriver
Kære Anne
Tusinde tak for at du deler alle din fine og inspirerende opskrifter med os andre
Anne au Chocolat skriver
Kære Catarina,
Jeg kvitterer med et kæmpe T A K for en skøn hilsen 🙂
kh Anne
Anomym skriver
Hej,smør og sukker skal det piskes til det er hvidt og skummende?
Anne au Chocolat skriver
Hej Anonym,
Ja!
Louise skriver
Kære Anne,
Tak for nogle fantastiske opskrifter – jeg har efterhånden prøvet lidt af hvert fra din side 🙂
Jeg vil gerne prøve denne opskrift. Tror du, at jeg kan lave kagen som muffins? Og kan jeg mon erstatte den mørke chokolade med hvid? (det er lige det, jeg har i skuffen)
Og et tillægsspørgsmål: Hvis jeg laver den som muffins med hvid chokolade, hvad ville du så putte på toppen?
Tusind tak for al din inspiration 😀
Brit skriver
Hej
tror i godt man kan bruge pærer som har været i fryseren ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Brit,
Ja det tror jeg!
Kh Anne
Mette skriver
Hej 🙂
Jeg har lavet denne kage for anden gang nu, og jeg synes slet ikke, en time i ovnen passer.. Jeg kan ikke helt se, hvad jeg skulle gøre forkert. Min form er 24 cm. i diameter.. Efter 25 min har kagen den fået rigelig farve, men den er bagt indeni. Hvorfor? :((
Mette skriver
Det skulle selvfølgelig stå UBAGT indeni 😉
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette,
Hmm ovne varierer jo altid meget, så det er muligvis det. Hvis dine råvarer har været køleskabskolde, kan det også have en finger med i spillet.
Kh Anne
K skriver
Ser lækker ud, det vil jeg prøve i dag, når jeg får besøg. Jeg har så forfærdeligt mange pærer, jeg ikke kan nå at spise, og ville simpelthen blive så ked af det, hvis de går til spilde.
Skal formen være rund? Jeg overvejer at lave dobbelt portion, og en firkantet form ville vel også gå, eller hvad? 🙂
vh
Anne au Chocolat skriver
Kære K,
Det lyder som en god idé 🙂
Kh Anne
Páll Ólavur Scheel skriver
Denne kage er virkelig verdensklasse med forskelligt fyld, omend jeg har halveret mængden af smør, da jeg ellers synes den er for fed i smagen, og det fungerer fint.
Bare et lille tip.
Mvh.
P
Anne au Chocolat skriver
Kære Páll,
Det glæder mig at høre 🙂
Kh Anne
Trine skriver
Hej Anne.
ville bare høre om det er alm. oven eller luft oven du bruger når du bager dine flotte kager??
Mvh. Trine.
Anne au Chocolat skriver
Kære Trine,
Jeg plejer at bruge varmluft, men jeg er lige flyttet sammen med min kæreste, og han har en ovn uden varmluft, så nu prøver jeg at bruge alm. ovn fra nu af 🙂
Kh Anne
Katrine skriver
Hej Anne,
Ville det være skørt at lynsyltepærerne i en gryde med lidt vand og vanille inden den puttes i kagen? Mvh Katrine
Annette skriver
Hej, jeg har lige bagt din pærekage og den smagte pragtfuldt.
Dog havde jeg et stort problem, da kagen skulle bage 1 time og 40 min for at blive bagt. Jeg bagte den i en alm. bageovn dvs. uden varmluft og ved 200 C. Alle ingredienser havde stuetemperatur ved forberedelse. Lagde staniol over kagerne efter 1 time og 20 min. for at kagen ikke skulle blive sort på overfladen. Forberedte dobbeltportion, som blev fordelt i et stort og et lidt mindre fad og begge blev sat på midterste hylde i ovnen. Hvad mon skyldes, at bagetiden forlænges så meget???
Louise skriver
Hejsa
Lækker kage
Louise skriver
Hejsa
Lækker kage
Mona Rasmussen skriver
Hold da helt op hvor den smagte godt .
Den skal jeg også prøve .
Anne au Chocolat skriver
Kære Mona,
Dejligt at høre 🙂
Jette skriver
Er det blødt smør/ margarine eller flydende opvarmet smør ???
Anne au Chocolat skriver
Kære Jette,
Det er blødt smør 🙂
Karina skriver
Hej Anne. Har du nogensinde prøvet at bage denne i muffinsstørrelse?
Anne au Chocolat skriver
Kære Karina,
Nix men tror at det ville være lækkert 🙂
Karina skriver
FYI – så funkede det smadder fint og også i muffinsstørrelse var kagerne dejligt saftige og holdt sig det i flere dage.
Anne au Chocolat skriver
Kære Karina,
Så dejligt at høre 🙂
Morten skriver
God kage. Bruger 4-5 pærer med skræl i både. Synes at chokolade overdøver pærerne, så foreslår hakkede nødder i stedet.
Marie skriver
Himmels kage – tilsatte 50g hakkede hasselnødder, da de i min verden hører til “pære belle Helene”. Bliver nødt til snart at bage den igen, når nu det er pære-sæson 😋🍰 lækker let gæstekage 👍🏻😀
Tak for gode opskrifter
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie,
Hvor lyder det bare skønt altså <3
Lisbeth Hedebo Schomann skriver
Super dejlig kage – der fakstisk er bedre dagen efter den er bagt.