Søde små dessertkager med aromatisk smag af passionsfrugt, intens saltkaramel og knasende sprøde marcipanbunde med ristet kokos. Perfekt lille afslutning på en dejlig middag. Måske nytårsmiddagen?
Moussernes passionsfrugt smag kommer fra Inspiration Passion chokoladen fra Valrhona, som kan købes flere forskellige steder på nettet og bare smager virkelig dejligt. Jeg er i hvert fald meget pjattet med den.
Passionsfrugt moussekager med saltkaramel kerne og ristet kokos
6 stk
Saltkaramel:
75 g sukker
100 ml piskefløde
1 nip salt
10 g smør
Inspiration Passion mousse:
75 g Inspiration Passion fra Valrhona
150 ml piskefløde
Marcipanbunde med ristet kokos:
20 g ristet kokosflager (ristet kokosmel kan også bruges)
80 g marcipan
Pynt:
Guldstøv
Ristet kokosflager
Bageudstyr:
Halvkugleforme ø4 cm (reklamelink)
Halvkugleforme ø6 cm (reklamelink)
Perforeret bageplade (reklamelink)
Runde kageudstikkere (reklamelink)
Saltkaramel:
Smelt sukker til en lysebrun karamel ved medium varme i en stor tykbundet gryde i et ikke alt for tykt lagt, så sukkeret karamelliseres jævnt. Opvarm imens fløden i en anden gryde. Tag den karamelliserede sukker af varmen, tilsæt straks den varme fløde lidt ad gangen og rør godt til med et piskeris. Hvis der kommer lidt sukkerklumper i karamellen, så fortvivl ej. Rør blot videre i karamellen ved svag varme, indtil sukkeret er opløst i karamellen. Smag til med salt og tilsæt smør. Lad karamellen køle af i et par minutter og hæld den i 6 små silikone halvkugleforme (4 cm) og køl derefter helt af. Sæt karamellen på frost i et par timer, til den er helt hård og kan vendes ud.
Inspiration Passion mousse:
Hak Inspiration Passion chokoladen ultrafint, og kom den i en skål. Varm 50 ml piskefløde op til kogepunktet i en gryde og hæld fløden over den finthakkede chokolade. Lad det stå i 2 minutter, og rør da godt rundt, indtil al chokoladen er smeltet sammen med fløden. Pisk den resterende fløde til en let skum og vend først 1/3 af flødeskummet i chokoladecremen, og derned forsigtigt resten af flødeskummet uden at slå for meget luft ud. Fyld 6 silikone halvkugleforme (6 cm) 2/3 op med moussen. Put forsigtigt en saltkaramel halvkugle ned i midten af hver mousse og brug en lille ske/palet til at dække saltkaramellen med lidt af moussen, som allerede er i formen, og gør overfladen (bunden) jævn. Frys mousserne i minimum 6 timer og gerne natten over.
Marcipanbunde med ristet kokos:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Blend de ristede kokosflager fint i en minihakker og ælt det godt sammen med marcipanen i en skål. Rul marcipanen tyndt ud (jeg gør det imellem to stykker bagepapir) og udstik 6 runde bunde med en udstikker (6-6,5 cm) og kom dem på en perforeret bageplade (eller bageplade med bagepapir) og bag i ca. 5 minutter, til de er fint gyldne. Køl af.
Samling:
Vend de frosne mousser ud og placer dem på marcipanbundene. Stil dem på en tallerken og lad dem tø op i køleskabet i 3-4 timer. Pynt med lidt guldstøv og en ristet kokosflage inden servering.
Winni skriver
Du skriver: “ Stil dem på en tallerken og lad dem tø op i køleskabet“ – hvor lang tid er de ca. om at tø op?
Anne au Chocolat skriver
Hej Winni,
3-4 timer ville jeg sige. Jeg tilføjer det lige til opskriften 🙂
Winni skriver
Mange tak fir dit hurtige svar – glæder mig til at prøve at lave dem og ikke mindst til at smage dem😋
Camilla skriver
Skal der slet ikke husblas i moussen?
Anne au Chocolat skriver
Kære Camilla,
Nej det er ikke nødvendigt 🙂
Camilla skriver
Jeg har lavet karamelbomberne, de har stået i fryseren i mere end et døgn nu, men de er stadig bløde, og slet ikke til at vende ud af silikoneformen. De er alt for bløde. Hvad kan jeg have gjort forkert?
Camilla skriver
.
Anne au Chocolat skriver
Kære Camilla,
Beklager det lidt sene svar. Det lyder mærkeligt. Mine kunne vendes ud som fine halvkugler.
Men jeg tænker, at de sagtens kunne bruges alligevel, hvis man bruger en ske?
kh Anne
Camilla skriver
Jeg lavede en ny portion karamel, som jeg kogte i lidt længere tid (nok ca. 5 min). Den er blevet helt perfekt😉 Den bliver hård i fryseren og samtidig blød og cremet når den tør op. Mums😊
Anne au Chocolat skriver
Kære Camilla,
Det er jeg så glad for at høre 🙂
Ib Groth Clausen skriver
Hej. Nu har jeg forsøgt at lave denne dessert til i morgen nytårsaften. Saltkaramellen mislykkes, hvis jeg følger opskriften. Har forsøgt med mindre piskefløde og ladet det koge lidt, selv om det ikke står i opskriften. Efter 3 timer i fryseren (altså mere end et par) er det stadig en blød fornøjelse. Alle andre saltkaramel opskrifter bruger også glucosesirup og en lang kogetid. Men ikke din. Kunne du ikke ændre opskriften, eller i hvert fald skrive den, så den fungerer? Med venlig hilsen og godt nytår Ib