E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Pund-til-pund-kage med pære og kanel

25. juni 2010 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

DSC_1091

Rent rationelt skulle man tro, at jeg ville føle trang til et par usøde dage efter den fantastiske dessertaften på Søllerød Kro i søndags. Men trangen kom aldrig – det gør den aldrig!! Mandag efter min eksamen kom min kæreste med en af mine favorit champagner fra Georges Laval – som tilmed er biodynamisk og kan købes i Pétillants detailbutik SKÅL – og en lille kage fra La Glace. Bobler og sødt er den bedste måde at fejre mig på!
Tirsdag blev jeg sukkerfristet på Bing’s på Sønderboulevard, hvor jeg blev nødt til at smage deres hjemmelavede is (som jeg skriver om snarest i et separat indlæg) og senere på dagen spiste jeg en hindbærsnitte med min mor hos Dessertdragens Kageværksted – den lækreste hindbærsnitte nogensinde (og havde jeg haft mit kamera på mig i det søde øjeblik, havde jeg bestemt dedikeret et helt indlæg til hindbærsnitten, det må blive en anden gang!
Onsdag spiste jeg Summerbird chokolade, tre forskellige slags is fra ParadIS og sluttede Skt. Hans Aften af i selskab med min bedste veninde og hendes kæreste – dér var det søde indslag en lækker hjemmelavet koldskål lavet helt efter bogen, dog tilsat lidt mascarpone. Vi spiste små stykker af bagte vinrabarber til, hjemmelavet marengskys i italienske farver (rød,hvid og grøn) og ikke mindst hakket valrhona 🙂 Det kan klart anbefales at eksperimentere med andet tilbehør til koldskålen end kammerjunkere. De let syrlige rabarber og de sprøde marengskys komplimenterede den semifede koldskål helt perfekt, og chokoladen gav desserten dybde! Jeg ville ønske, at jeg også havde mit kamera med dér….

Nå men i går huskede at tage mit kamera med hjem til middag hos mine forældre, og derfor kan jeg nu skrive om den lækre pærekage, min mor serverede til dessert! Jeg har tidligere her beskrevet, hvor meget jeg elsker pund-til-pund kager, og pærekagen er lavet på samme måde faktisk.

Opskriften er
125 g blødt smør
125 g sukker
2 æg
125 g mel
Fyld:
2-3 pærer, skrællet og skåret i tynde skiver
4 spsk sukker blandet med kanel

Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk smør og sukker godt sammen og tilsæt æggene ét ad gangen. Vend til sidst mel i. Smør et tærtefad og fyld dejen heri. Fordel pærerne oven på dejen, som man ønsker og drys med kanelsukker. Bag i omkring 30-35 minutter (eller til den er færdig :-))

Kagen blev serveret afkølet med flødeskum til – men er også lækker akkompagneret af creme fraiche! Mmmm.. det var en dejlig kage og endnu en sød afslutning på en dag i mit liv.

Skrevet i: Kager Tags: Bing's, champagne, dessertdragens kageværksted, Georges Laval, kage, kanel, La Glace, pærekage, pærer, pund-til-pund, Søllerød Kro

Previous Post: « Dessertaften på Søllerød Kro
Next Post: Lækker hjemmelavet is på Bing’s på Vesterbro! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. foodfanatic skriver

    25. juni 2010 kl. 13:16

    Smukt ser det ud Anne. Og sikke en sød kæreste, der kommer med lækkerier og bobler 🙂

  2. Piskeriset skriver

    25. juni 2010 kl. 13:43

    Hehe. Det er nu også skønne sager, du har indtaget de sidste dage 🙂

  3. Anne au Chocolat skriver

    25. juni 2010 kl. 16:18

    Kære Nadia,
    Ja nogle gange er fantastiske kærester næsten lige så godt som søde sager….hihihi 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    25. juni 2010 kl. 16:19

    Kære Piskeriset,
    Ja, det er helt vildt så mange skønne sager, jeg har indtaget og jeg kan godt røbe, at jeg igen i dag har spist lækkerier 🙂

  5. Signe skriver

    25. juni 2010 kl. 22:03

    Pund til pund er ikke en klassiker for ingenting!
    Og ja, selvfølgelig skal man have lidt sødt HVER dag 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    27. juni 2010 kl. 01:09

    Godt at du er med på den søde idé, kære Signe 🙂

  7. Kari Rose Holm skriver

    25. november 2018 kl. 12:00

    Hej Anne
    Tak for inspiration igennem årene.

    Kan kagen fryses? Og så måske tøes op og lunes inden servering?
    Dbh Kari

Trackbacks

  1. Pund-til-pund-kage med pære og kanel | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    25. juni 2010 kl. 11:32

    […] Follow this link: Pund-til-pund-kage med pære og kanel […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap