Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Pund-til-pund-kage med pære og kanel

25. juni 2010 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

DSC_1091

Rent rationelt skulle man tro, at jeg ville føle trang til et par usøde dage efter den fantastiske dessertaften på Søllerød Kro i søndags. Men trangen kom aldrig – det gør den aldrig!! Mandag efter min eksamen kom min kæreste med en af mine favorit champagner fra Georges Laval – som tilmed er biodynamisk og kan købes i Pétillants detailbutik SKÅL – og en lille kage fra La Glace. Bobler og sødt er den bedste måde at fejre mig på!
Tirsdag blev jeg sukkerfristet på Bing’s på Sønderboulevard, hvor jeg blev nødt til at smage deres hjemmelavede is (som jeg skriver om snarest i et separat indlæg) og senere på dagen spiste jeg en hindbærsnitte med min mor hos Dessertdragens Kageværksted – den lækreste hindbærsnitte nogensinde (og havde jeg haft mit kamera på mig i det søde øjeblik, havde jeg bestemt dedikeret et helt indlæg til hindbærsnitten, det må blive en anden gang!
Onsdag spiste jeg Summerbird chokolade, tre forskellige slags is fra ParadIS og sluttede Skt. Hans Aften af i selskab med min bedste veninde og hendes kæreste – dér var det søde indslag en lækker hjemmelavet koldskål lavet helt efter bogen, dog tilsat lidt mascarpone. Vi spiste små stykker af bagte vinrabarber til, hjemmelavet marengskys i italienske farver (rød,hvid og grøn) og ikke mindst hakket valrhona 🙂 Det kan klart anbefales at eksperimentere med andet tilbehør til koldskålen end kammerjunkere. De let syrlige rabarber og de sprøde marengskys komplimenterede den semifede koldskål helt perfekt, og chokoladen gav desserten dybde! Jeg ville ønske, at jeg også havde mit kamera med dér….

Nå men i går huskede at tage mit kamera med hjem til middag hos mine forældre, og derfor kan jeg nu skrive om den lækre pærekage, min mor serverede til dessert! Jeg har tidligere her beskrevet, hvor meget jeg elsker pund-til-pund kager, og pærekagen er lavet på samme måde faktisk.

Opskriften er
125 g blødt smør
125 g sukker
2 æg
125 g mel
Fyld:
2-3 pærer, skrællet og skåret i tynde skiver
4 spsk sukker blandet med kanel

Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk smør og sukker godt sammen og tilsæt æggene ét ad gangen. Vend til sidst mel i. Smør et tærtefad og fyld dejen heri. Fordel pærerne oven på dejen, som man ønsker og drys med kanelsukker. Bag i omkring 30-35 minutter (eller til den er færdig :-))

Kagen blev serveret afkølet med flødeskum til – men er også lækker akkompagneret af creme fraiche! Mmmm.. det var en dejlig kage og endnu en sød afslutning på en dag i mit liv.

Skrevet i: Kager Tags: Bing's, champagne, dessertdragens kageværksted, Georges Laval, kage, kanel, La Glace, pærekage, pærer, pund-til-pund, Søllerød Kro

Previous Post: « Dessertaften på Søllerød Kro
Next Post: Lækker hjemmelavet is på Bing’s på Vesterbro! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. foodfanatic skriver

    25. juni 2010 kl. 13:16

    Smukt ser det ud Anne. Og sikke en sød kæreste, der kommer med lækkerier og bobler 🙂

  2. Piskeriset skriver

    25. juni 2010 kl. 13:43

    Hehe. Det er nu også skønne sager, du har indtaget de sidste dage 🙂

  3. Anne au Chocolat skriver

    25. juni 2010 kl. 16:18

    Kære Nadia,
    Ja nogle gange er fantastiske kærester næsten lige så godt som søde sager….hihihi 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    25. juni 2010 kl. 16:19

    Kære Piskeriset,
    Ja, det er helt vildt så mange skønne sager, jeg har indtaget og jeg kan godt røbe, at jeg igen i dag har spist lækkerier 🙂

  5. Signe skriver

    25. juni 2010 kl. 22:03

    Pund til pund er ikke en klassiker for ingenting!
    Og ja, selvfølgelig skal man have lidt sødt HVER dag 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    27. juni 2010 kl. 01:09

    Godt at du er med på den søde idé, kære Signe 🙂

  7. Kari Rose Holm skriver

    25. november 2018 kl. 12:00

    Hej Anne
    Tak for inspiration igennem årene.

    Kan kagen fryses? Og så måske tøes op og lunes inden servering?
    Dbh Kari

Trackbacks

  1. Pund-til-pund-kage med pære og kanel | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    25. juni 2010 kl. 11:32

    […] Follow this link: Pund-til-pund-kage med pære og kanel […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap