Den danske æblesæson er i efteråret, hvorfor man som hovedregel burde lave al sin æblemad dér. Jeg elsker imidlertid æbler i bagværk og is så meget, at jeg snyder og leger æblesæson hele året. Men jeg har altid in mente, at efteråret udgør den bedste legeplads! Og det er jo den 1. september i dag..
Min yndlings æblekage er egentlig bare en pund-til-pund-og-otte-æg-kage med æbler, kanel og sukker i midten. I mine øjne må man ikke undervurdere, hvor meget æblet og kanelen komplimenterer hinanden. Det gør de især i denne kage og udløser altid en comfort-agtigt fornemmelse hos mig, når jeg spiser den. Lun med creme fraiche (den fuldfede) til! Sådan serverer jeg den altid, præcis som min mor gør og som min mormor gjorde.
Min mor bager den i en stor springform, men jeg har halveret opskriften og i stedet bagt dem som fire små kager.
125 g sukker
2 æg
125 g mel
Fyld:
1 stort æble, skåret i tynde skiver
4 spsk sukker blandet med kanel
Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk smør og sukker godt sammen og tilsæt æggene ét ad gangen. Vend til sidst mel i. Smør 4 små forme og fordel halvdelen af dejen deri. Drys med kanelsukker, læg et lag æbler ovenpå og drys igen med kanelsukker. Fordel resten af dejen på toppen og bag i omkring 25-30 minutter.
Mette skriver
De ser rigtig lækre ud, og når det er din yndlingsæblekage MÅ den jo være god 🙂 Pund-til-pund opskriften er jo klassisk – er det med vilje, at der ikke skal bagepulver i? Passer dobbelt af din portion så til en alm. springform?
– Mette
Anne au Chocolat skriver
Ja det passer rigtig fint med dobbelt op til en almindelig springform 🙂
Elisabeth H skriver
Jeg bagte denne i går, som en lille kage. Havde også kanelsukker og æbler på toppen af kagen, i tillæg til indeni. Fungerer meget godt! Spiste den med vanille-is på det som ser ud til at være årets sidste sommerdag. Tak for opskriften! Og for en meget inspirerende blog!
Anne au Chocolat skriver
Kære Elisabeth,
Yes det lyder bare godt. Det er en dejlig dejlig kage, som gør sig allerbedst med danske efterårsæbler 🙂
kh Anne
Heidi skriver
Skal der ikke bruges bagepulver ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Heidi
Det kan sagtens tilføjes, men jeg kan bedst lide fyldige og lidt tunge kager 🙂
Kh Anne
Stine skriver
Kære Anne
Kan man erstatte noget af melet med kokosmel? Hvad tror du?
KH Stine
Anne au Chocolat skriver
Kære Stine
Ja det lyder da som en god idé 🙂
Kh Anne
Lise Ørum skriver
Åha den er god – har bagt den flere gange nu. Putter dog lidt revet macipan i bunden, bare for lidt ekstra hygge 🙂
Dorte skriver
Hvad er størrelsen på en alm. springform? 🙂