E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Dark Milk

27. august 2009 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

P1010073

Jeg var på Riccos Kaffebar i Stefansgade med en veninde her til formiddag. Dér stødte jeg på de lækre chokoladeplader fra Scharffen Berger. Jeg har haft kendskab til det amerikanske chokolademærke længe, men vi blev først for alvor præsenteret for hinanden for et par uger siden hos en af mine kære madveninder.

Jeg fik lov til at smage flere af varianterne og blev helt vild med Dark Milk. Den konkurrerer nu mod Valrhona’s Caraque og Caraïbe om førstepladsen i mit chokoladehjerte. Dark Milk har en kakaoprocent på 68% og smager alligevel forholdsvis meget af mælkechokolade, deraf navnet. Første smagsindtryk har en mørk kakaokarakter; det afløses straks af bløde karamelstrejf af mælket og cremet chokolade. Noget jeg aldrig før har prøvet!

Chokoladefans må ikke gå glip af denne oplevelse. Det er ren livsnydelse! 🙂

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokolade

Previous Post: « Yndlingsbøger..
Next Post: Æble og kanel.. »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Peter skriver

    27. august 2009 kl. 13:29

    Jeg er meget enig med skribenten. Det er en helt unik chokoladeoplevelse!

    Kan klart anbefales!

  2. hipsomhap skriver

    22. september 2009 kl. 21:07

    Hej Anne

    Sikken fin blog at falde over. Det skete, da jeg langt om længe forsøgte at finde ud af, hvad min kollega/veninde (hvad man nu kalder sådan nogle netværksforbindelser i disse tider) Mette egentlig lavede til det der Kokkekamp-halløj.

    Du inspirerede mig til at smide nogle lettere bedagede artikler om chokolade på en af mine egne blogs, nemlig her http://hipsomhap.wordpress.com. Måske kan du bruge dem til noget.

    Apropos Scharffenberger, så er der nu på torsdag reception i anledning af udgivelsen af importøren Mikkels nye chokoladebog. Det foregår på selvsamme Riccos i Stefansgade kl. 17. Du skulle kigge ned.

    Alt godt

    Rasmus

  3. anneauchocolat skriver

    22. september 2009 kl. 21:27

    Hej Rasmus

    Tusind tak for dine fine ord! Jeg drømmer om at blive madskribent, så jeg klør på med mine blogindlæg og håber at det måske en dag giver pote. Uanset hvad er bloggen god underholdning for mig selv, da jeg elsker at lave kager og at tage billeder af alle mine søde sager:)

    Jeg har lige læst dine chokoladeanbefalinger igennem og må snart smage den fra Michel Cluizel!

    Receptionen på torsdag vil jeg meget gerne komme til. Tak for tippet!

    Venligst Anne

    Ps. Mette er den “kære madveninde”, som præsenterede mig for Dark Milk.

Trackbacks

  1. Chokolade « Anne au Chocolat siger:
    4. februar 2010 kl. 14:08

    […] Når man taler om Mikkel Friis-Holm kan man ikke undlade at fortælle det lille fine faktum, at Mikkel er eneimportør af det californiske chokolademærke Scharffen Berger, som jeg tidligere har lovprist her. […]

  2. Chokoladefestival 2011 « Anne au Chocolat siger:
    14. marts 2011 kl. 11:43

    […] Jeg er ret glad for Sharffen Berger, men meget træt af, at de er holdt op med at producere Dark Milk, som var min […]

  3. Chokoladefestival 2011 - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 12:44

    […] Jeg er ret glad for Sharffen Berger, men meget træt af, at de er holdt op med at producere Dark Milk, som var min […]

  4. Chokoladefestival 2011 - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:33

    […] Jeg er ret glad for Sharffen Berger, men meget træt af, at de er holdt op med at producere Dark Milk, som var min […]

  5. Chokolade - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:38

    […] Når man taler om Mikkel Friis-Holm kan man ikke undlade at fortælle det lille fine faktum, at Mikkel er eneimportør af det californiske chokolademærke Scharffen Berger, som jeg tidligere har lovprist her. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap