I går var jeg til baby-shower for min tvillingebrors søde kæreste Trine, som venter en lille pige om under to måneder. Det var så hyggelig en dag! Jeg glæder mig helt vildt til at opleve dem som forældre. At blive faster. At drengene får en kusine. Kærlighed i den reneste form ♥
Jeg havde taget disse sommerlækre rabarber blondies med til baby-shower. Lavet med rabarber fra vores sommerhushave. En saftig hvid chokolade blondie med små stykker af rabarber toppet med hvid chokolade ganache med en snert af rabarber og knasende krystalliseret hvid chokolade samt bagte rabarber og lidt tørrede rosenblade på toppen. Anrettet som små individuelle kager. Et hit!
Rabarber blondies med ganache
14 stk
Blondiebund:
200 g smør
200 g god hvid chokolade
3 æg
175 g sukker
125 g mel
1/4 tsk salt
150 g rabarber
Bagte rabarber:
200 g rabarber
80 g sukker
1 dl vand
Hvid chokolade ganache med rabarber:
150 g god hvid chokolade
50 g piskefløde
25 g rabarbersirup (fra de bagte rabarber)
evt. lidt rød frugtfarve
Pynt:
Krystalliseret hvid chokolade
Lidt tørrede rosenblade
Blondiebund:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, tag gryden af varmen og tilsæt den hakkede hvide chokolade. Rør rundt til det er smeltet. Køl af. Pisk æg, sukker, mel og salt sammen til en let og luftig konsistens i en skål. Vend blandingen af smør og hvid chokolade i. Skær rabarberstænglerne i små stykker og kom dem i dejen. Hæld dejen i en firkant form (ca. 22 x 22 cm) beklædt med bagepapir og bag i ca. 30 minutter. Køl helt af. Og opbevar på køl.
Bagte rabarber:
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skær rabarberstænglerne i stykker à 4-5 cm længde, og kom dem i et ildfast fad. Drys med sukker og hæld vand over. Bag dem i ovnen i 12 minutter, til de er møre men stadig faste i det. Når rabarberne er bagt, hæld så forsigtigt rabarberlagen over i en lille gryde og reducer lagen til en sirup og hæld den tilbage over rabarberne (gem 25 g sirup til ganachen). Køl dem af og opbevar dem på køl, til de skal bruges.
Ganache:
Hak den hvide chokolade ultrafint, og kom den i en skål. Varm fløden og rabarbersirup op til kogepunktet og hæld det over den hvide chokolade. Lad det stå i 2 minutter, og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er homogen. Rør evt. lidt rød frugtfarve i. Hæl ganache over blondien og drys med lidt krystalliseret hvid chokolade. Lad den sætte sig på køl i et par timer.
Anretning:
Skær kanterne af og skær derefter blondien ud i små aflange firkanter. Pynt med en bagt rabarber på hver og lidt tørrede rosenblade.
Heidi skriver
Hej,
Vil du vurdere at denne kage er fryse egnet? Jeg skal nemlig bage til min datters dåb, og vil gerne finde nogle kager som kan forberedes på forhånd 😊
Vh Heidi
Anne skriver
Det ser lækkert ud. Kan den fryses hvis den skal lave en uge inden brug?
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne
Ja det kan den 🙂