Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Rabarberkage version 2011

3. juni 2011 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

Forleden eftermiddag droppede jeg eksamenslæsningen til fordel for kage og vin og sommer og sol hos Kronevin, eller rettere sagt på fortorvet ude foran butikken. Jeg havde bagt fire rabarberkager og så havde Kronevins indehaver – og min gode ven – Lasse Kruse åbnet nogle lækre flasker “saft”, nærmere fortalt Philippe Bornards Pétillant Naturel “Tant Mieux”.  Folk var glade!

Lasse havde sagt, at Bornards vin ville smage godt til en ikke alt for sød rabarberkage. Jeg tog udgangspunkt i min rabarberkage fra sidste år men lavede den altså mindre sød, og så råsyltede jeg også lige en portion rabarber for at tilføje en lidt sprød rabarberkonsistens til oplevelsen. Kagen og vinen var en fantastisk kombination, og det glæder mig, at jeg fik et par af flaskerne med hjem -uhm, mon ikke der skal drikkes en af dem i næste uge, når jeg har fået sommerferie. Som sagt lavede jeg fire kager (selvom der kun vises to af dem på billedet), men jeg giver jer altså bare opskriften på én – jeg går ud fra, at det er en ganske glimrende idé.

Til kagedejen

190 g smør, stuetempereret
190 g sukker
3 æg
190 g mel

Pisk smør og sukker sammen til en lys, luftig og cremet konsistens. Pisk derefter æggene i ét ad gangen. Vend til sidst melet i med en dejskraber.

Til rabarberkompotten
290 g rabarber, skåret i skiver à 5-7 mm
75 g sukker
1 spsk vand
1/4 stang vanille

Kog kompotten indtil en blød og lækker konsistens.

Til crumble-dejen
75 g mel
40 g sukker
40 g mandelmel
75 g smør

Bland mel, sukker og mandelmel sammen og smuldr smør i, indtil det ligner parmesan.

Saml kagen ved at hælde dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) og dernæst rabarberkompotten og tilsidst crumbledejen. Kagen bages i ca. 50 minutter ved 180 grader.

Og lige en sidste bemærkning. Som I kan se,  tog jeg billeder af kagen hjemmefra, fordi jeg ikke på forhånd havde kendskab til, at der ville opstå en oplagt kage-vin-billede-situation 🙂

Skrevet i: Kager Tags: kronevin, Philippe Bornard, rababerkage, rabarber, råsyltede rabarber, vanille

Previous Post: « Chokoladeballadekagen – nu med lys chokolade og nødder
Next Post: Hjemmelavet regnbueis »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jakub skriver

    21. juni 2011 kl. 10:41

    Hello,
    I just LOVE your blog even a bit difficult with Google translation for me 🙂 I d like just to ask you: in your recepies u use ‘mel’ > is it always hvedemel ? and also a bit silly question about ‘sukker’ > which type do u usually mean, or what is Danish name to buy as I do live here 🙂 Thx a lot, really brilliant work ! J x

  2. Anne au Chocolat skriver

    21. juni 2011 kl. 17:36

    Hey Jakub

    I’m glad that you like my blog and the recipes. I always use “hvedemel” for my cakes. As for sugar, I normally use white/caster sugar (hvidt sukker) or demerara sugar (rørsukker).

    Just continue making comments, if you are in doubt!

    Best regards,
    Anne

  3. Jakub skriver

    21. juni 2011 kl. 21:14

    Thx a lot !
    I was really unsure, lol Just got some recepy books, so I really need to start to bake some Danish cakes or pastry 🙂 And its always difficult to get correct translation. I am from Czech, and we do have lot of types of flours 🙂 Even for each type of cake is usually slightly different, same with caster sugar and its type.

    KR,

    J x

  4. Anne au Chocolat skriver

    21. juni 2011 kl. 22:34

    What kind of cakes do you bake in Czech ? 🙂

  5. Jakub skriver

    22. juni 2011 kl. 20:55

    well, i do live in Denmark now 🙂 Anyway, Czech baking tradition is quite strong, and of course as we ve been almost 400 years in Habsburgs monarchy, quite influence of Austrian and Hungarian cuisine too. U can find lot of local pastry types including tarts and cakes … like vanocka, mazanec, chodske kolace, strudl :)))

  6. Ellen Margrethe Jørgensen skriver

    23. maj 2012 kl. 08:53

    Jeg vil bare gerne vide om kagen kan fryses?

  7. Anne au Chocolat skriver

    23. maj 2012 kl. 08:58

    Kære Ellen
    Umiddelbart ville jeg ikke anbefale det, da en del af det sprøde fra crumblen forsvinder, når sådan en kage fryses!

    Kh Anne

  8. Emilie skriver

    27. april 2014 kl. 11:56

    Kære Anne,
    Din lækre kage her står nu i ovnen, og glæder sig til at blive spist.
    Der gik lidt koks i rabarberkompotten, da jeg tilsatte lidt ekstra vand.
    Så puttede jeg lidt kartoffelmel i, og den blev rigtig lækker. Men så begyndte
    der at komme nogle hvide klumper i .. og så måtte jeg frem med stavblenderen..
    Så mere marmalade end kompot endte det med. Men jeg er spændt på resultatet alligevel!

    Kh
    Emilie

  9. Anne au Chocolat skriver

    29. april 2014 kl. 12:54

    Kære Emilie
    Jeg håber, at den blev god alligevel 🙂
    Kh Anne

  10. Josefine skriver

    30. juni 2014 kl. 19:36

    Hej Anne 🙂

    Vil man kunne putte marcipan i dejen? 🙂
    Og hvordan og hvorledes med forholdene?

    Kh

Trackbacks

  1. Rabarberkage version 2011 siger:
    3. juni 2011 kl. 14:20

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap