E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Hjemmelavet regnbueis

8. juni 2011 af Anne au Chocolat 32 kommentarer

Da jeg var lille, var jeg den populæreste pige i børnehaven om sommeren! Ej det er måske ikke helt sandheden. Men tæt på. Da jeg gik i børnehave i slutningen af firserne, var det endnu ikke blevet sundhedspolitisk ukorrekt at servere is i børnehaven, og vi fik altså rimelig tit regnbueis i løbet af årets varme måneder. Årsagen til min popularitet skyldtes, at jeg ikke kunne lide den brune kakao is i regnbueisen, som var de fleste børns yndlings tredjedel. Derfor fik jeg altid inden for få sekunder afsat min brune is. Altså jeg byttede den væk for enten at få den hvide eller lyserøde retur. Og nogle gange hvis jeg var heldig – og snu – fik jeg både den hvide og lyserøde is. Den kom lidt an på, hvem jeg forhandlede med.

Nu er der nok nogle læsere, der undrer sig over, at jeg ikke kunne lide den is, der smagte mest af chokolade. Men det gjorde den ikke. Den smagte af kakao. Jeg kan heller ikke lide varm kakao, jeg kan lide varm chokolade. Der er stor forskel.

Jeg har i mange år drømt om at lave en hjemmelavet regnbueis, men hvor den brune is smager af chokolade, den hvide af fuldfed vanille og den lyserøde af danske skønne jordbær. Og i går blev drømmen til virkelighed.
Isopskrifterne har jeg selv fundet på, og de er lækre og cremede allesammen. Men de kræver en ismaskine. På ovenstående billede ser isen måske ikke så cremet ud, men det var fordi, jeg endnu en gang tyvstartede og tog et billede inden, isen skal serveres i aften. Og jeg var bange for, at den skulle løbe fra mig og smelte i heden. Men lige så snart den tør lidt mere op, er det en guddommelig cremet treenighed.

Chokoladeisen
375 ml sødmælk
250 ml fløde
140 g mørk chokolade, caraïbe 66 %, grofthakket
3 æggeblommer
140 g sukker

Bring mælk og fløde i kog sammen med 70 g sukker i en gryde. Tilsæt chokolade og rør godt rundt, til den er helt smeltet. Pisk æggeblommer lyse og luftige med det resterende sukker. Hæld den varme og næsten kogende chokolademælk over æggeblandingen i én omgang, mens der piskes på livet løs med et piskeris. Hæld iscremen tilbage i gryden og varm op, mens deres røres kontant, indtil cremen har 83 grader. Køl derefter straks gryden (og iscremen) ned, ved at putte den ned i køkkenvasken fyldt med vand og isterninger. Køl cremen helt af (og gerne i køleskabet) inden den køres på ismaskinen.

Vanilleis
250 ml sødmælk
75 g sukker
1/2 vanillestang
4 æggeblommer
150 ml fløde, letpisket

Bring sødmælk og halvdelen af sukkeret i kog i en gryde sammen med vanillestangen tømt for korn. Pisk æggeblommer lyse og luftige sammen med det resterende sukker og vanillekornene. Fisk vanillestangen op ad mælken og hæld hurtigt mælken over blommerne, mens der piskes godt og grundigt med piskeris. Hæld iscremen tilbage i gryden og varm op til 83 grader. Køl af som til chokoladeisen. Inden iscremen køres på ismaskinen, vendes den letpiskede fløde i.

Jordbæris
100 ml fløde
100 ml sødmælk
70 g sukker
3 æggeblommer
400 g jordbær, blendet og passeret gennem en sigte.

Bring fløde og mælk i kog i en gryde med halvdelen af sukkeret. Pisk blommerne lyse og luftige sammen med det resterende sukker. Hæld den kogende søde mælke-fløde over blommerne, mens der piskes godt med piskeris. Hæld iscremen tilbage i gryden og varm op til 83 grader. Køl af som ovennævnt. Bland den flydende jordbærherlighed i og kør på ismaskinen.

Samling af regnbueisen
Jeg brugte en halvanden liters brødform foret med husholdningsfilm, men kunne nok godt have brugt en to-liters, for der blev en smule for meget is, som I kan se (og også mere end I kan se, men det gjorde jo i grunden intet). Jeg fyldte chokoladeis i formen først og satte den på frost, mens vanilleisen kørte på ismaskinen. Og så fyldte jeg vanilleisen i formen og satte den på frost, men jordbærisen kørte. Og tilsidst var der jordbærisens tur til at komme i formen, og på den måde blev der lavet regnbueis. Den ser rimeligt hjemmelavet ud, men det er også meningen. Jeg synes, det er charmerende, at den er ikke snorlige.
Jeg pyntede en skive af med lidt frysetørrede jordbær og hakket caraïbe. Min bror spiste prøveportionen med stor fornøjelse.

Her blev der også lige til en lille regnbueis. Den tænker jeg, at jeg kan tage med ud i solen en af dagene.

Her er min baby in action. Den laver flot is.

Skrevet i: Is Tags: chokolade, chokoladeis, hjemmelavet is, hjemmelavet regnbueis, Jordbær, jordbæris, regnbueis, tricolore, vanille, vanilleis

Previous Post: « Rabarberkage version 2011
Next Post: Den flotteste fødselsdagskage »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mads skriver

    8. juni 2011 kl. 16:15

    Kunne det tænkes at man kunne lave en rabarber-is i stedet for en jordbær is? Eller er det for stor en forbrydelse mod den klassiske regnbueis? 😉

  2. Hanne K skriver

    8. juni 2011 kl. 16:46

    Åhhh, Anne. Det ser skønt ud.
    Hvilken ismaskine er det, du har? Jeg overvejer lidt at få mig en ny. Jeg har sådan en med køleelement, som skal fryses 24 timer, før man kan lave en ny portion … Træls! 😉
    Kh Hanne

  3. Marie skriver

    8. juni 2011 kl. 18:08

    Hej Anne!
    Først og fremmest vil jeg lige sige – Hvor er du sød, at du gider at være min ven på Facebook – hihi.. VIdste ikke om jeg skulle skrive det på din væg, eller hvad.. Så gjorde det lige her. 🙂
    Også vil jeg bare lige sige – hvor ser den is god ud! Mmmm..
    Også er du heller ikke den eneste, som ikke kan lide varm kakao eller den “brune” farve på regnbueisen.. Jeg ved ikke hvorfor, men den smager simpelthen så grimt, og jeg hader bare Mathilde kakaomælk, og alle de der former for “kakao”, det smager så afskyeligt.. Jeg må hellere anskaffe (mine forældre) en ismaskine, for din regnbueis må jeg prøve! 🙂
    Kærlig hilsen – Marie

  4. Troels skriver

    8. juni 2011 kl. 18:43

    Manner, jeg vil også have en ismaskine… det ser lækkert ud 🙂

  5. Ann-Christine skriver

    8. juni 2011 kl. 19:46

    Mmmmm, det både ser lækkert ud og lyder virkelig lækkert – jeg har aldrig været den store regnbueisfan. Jeg elsker is, men synes simpelthen ikke den pakke smagte mig. Din variant med gode ingredienser og lækker smag, den er jeg ret så sikker på at jeg vil elske

  6. Julie skriver

    8. juni 2011 kl. 19:51

    Ejj Anne. Det er jo kræs! Jeg vil også gerne vide lidt om din ismaskine. Sådan en står nemlig meget højt på ønskelisten herhjemme. Har fået på fornemmelsen at det er bedst at gå all in og købe en af dem, der koster en del – altså dem uden fryseelement, der skal fryses i fryseren først. Men del gerne ud af din viden – er sikker på at du har en masse 😉

    Julie/Gane&Gaffel

  7. Anne au Chocolat skriver

    9. juni 2011 kl. 08:54

    Hej Mads
    Det lyder som en god idé med rabarber! Jeg prøver bare lige at lave noget andet end rabarber for tiden 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    9. juni 2011 kl. 08:55

    Kære Hanne
    Tak skal du have 🙂
    Jeg har en Musso sorbetière, som kan købes i Kunst og Køkkentøj. Jeg har haft den i 5 år her til sommer og er meget tilfreds med den!
    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    9. juni 2011 kl. 08:57

    Tusind tak for en sød kommentar, Marie! Ja, hvis dine forældre har mod på det, så skal de klart investere i en ismaskine. Men det er en vanedannende investering, hihi.
    Kh Anne
    Ps. Du kan altid skrive på facebook 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    9. juni 2011 kl. 08:57

    Kære Troels
    Køb én/ønsk dig én 🙂

  11. Anne au Chocolat skriver

    9. juni 2011 kl. 08:59

    Kære Ann-Christine
    Ja hvis man er til vanille, chokolade og jordbær, så burde man godt lide kunne klare at sætte tænderne i en ægte (læs: hjemmelavet) regnbueis 🙂
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    9. juni 2011 kl. 09:01

    Kære Julie 🙂
    Jeg har lige givet svaret til Hanne. Det kan klart betale sig at investere i en god ismaskine med kompressor. Jeg er glad for min Musso, men ville i sin tid hellere have Magimix’ ismaskine, men det var også da jeg boede i Frankrig. Jeg tror ikke, den forhandles i DK.
    Alt godt
    Anne

  13. Malou Klidmoster skriver

    9. juni 2011 kl. 09:18

    Kære Anne – Hvor ser det bare pragtfuldt ud. Jeg har desværre kun sådan en ismaskine med fryseelement, så jeg kan kun køre en is af gangen inden elementet skal retur på frost – men mon ikke bare jeg kan lave det over 3 dage? Jeg forestiller mig hvid chokolade, lakrids og hindbær som mulighed også 😉

  14. Frederik Kreutzer skriver

    9. juni 2011 kl. 09:28

    Konge koncept, som jeg straks må overtale en i nærheden til at fremstille på sin ismaskine!
    Tak for god inspiration endnu engang.

    Hyg dig
    Frederik

  15. Rasmus Herschend Nielsen skriver

    9. juni 2011 kl. 22:37

    Hej Anne..
    Tak for rigtig lækker og dejlig is.
    Der er ingen tvivl om, at mine smagsløg er blevet forkælet ud over det sædvanlige på en torsdag aften.
    Håber du og din ismaskine bliver på køkken 2B lidt endnu : )
    /Rasmus

  16. Mette Lindgaard Eriksen skriver

    9. juni 2011 kl. 22:58

    Uhm det lyder som en himmelsk regnbueis 🙂

  17. Cafezinho skriver

    10. juni 2011 kl. 06:58

    Hej Anne,

    Nøje, det ser lækkert ud! Dejligt med en god omgang regnbueis:) – Klasse

    God weekend
    Rune

  18. Anne au Chocolat skriver

    10. juni 2011 kl. 09:32

    Kære Malou
    Det lyder som en guddommelig kombination, og jo – jeg er sikker på, at du kan lave det over tre dage 🙂
    Kh Anne

  19. Anne au Chocolat skriver

    10. juni 2011 kl. 09:33

    Tak Frederik! God weekend til dig og familien 🙂
    Ps. Jeg ved godt, hvem du vil have til at lave is… heheh

  20. Anne au Chocolat skriver

    10. juni 2011 kl. 09:33

    Kære Rasmus
    Det glæder mig, at du synes om isen! Fine ord den fik med på vejen 🙂

  21. Anne au Chocolat skriver

    10. juni 2011 kl. 09:34

    Tak Mette, det er ret himmelsk ja!

  22. Anne au Chocolat skriver

    10. juni 2011 kl. 09:34

    Kære Rune
    Tak skal du have! God weekend til dig 🙂

  23. Kasper skriver

    13. juni 2011 kl. 20:04

    Hej Anne

    Ser toplækkert ud, lavede selv en lignende version til mine pigers fødselsdag med tahitivanille, valrhonachokolade og hindbær, men har desværre kun en billig Phillips maskine med fryseelement, så måtte lave den over tre dage. Er meget misundelig på din Musso, kunne også forestille mig, at den rigtige maskine gør isen ekstra cremet. To spørgsmål – 1. Føler du, at det hjælper på konsistensen at piske fløden til skum frem for bare at koge den op med mælk, sukker og æg? 2. Mht. temperaturen bliver cremen så tyk nok ved 83 grader? Jeg har hørt 85 grader flere gange, men af og til bliver blandingen så varm ved 85, at æggene begynder at koagulere, på trods af, at jeg får den kølet hurtigt ned efterfølgende i et isbad. På forhånd tak.

    Kasper

  24. Anne au Chocolat skriver

    13. juni 2011 kl. 20:27

    Hej Kasper
    Din version med hindbær lyder også strålende 🙂
    Mht. pisket fløde i is gør jeg det kun i vanilleisen, fordi jeg engang læste om det i min yndlings isbog Ices! Jeg har gjort det lige siden.
    Mht. de 83 grader, så synes jeg at iscremen bliver tyk nok ved den temperatur, og cremen “scrambler” aldrig på den måde!
    Alt godt
    Anne

  25. Anna skriver

    15. juni 2011 kl. 10:24

    Kære Anne
    Det er måske ikke så fransk, men kunne man ikke forestille sig den ULTIMATIVE chokolade is: chokoladeisopskriften som du har her, MED små stykker af din chokoladeballade vendt i? Jeg kan i hvert fald!

  26. Anne au Chocolat skriver

    15. juni 2011 kl. 11:56

    Kære Anna
    Det kan jeg sagtens forestille mig 🙂 Det lyder som en fantastisk idé faktisk!! Kram fra Anne

  27. Rasmus Windstrup Sørensen skriver

    27. november 2011 kl. 13:59

    Hej.

    Det ser utrolig lækkert ud! Respekt!

    Er interesseret i at høre hvilken ismaskine du beskæftiger dig med?

  28. Anne au Chocolat skriver

    28. november 2011 kl. 12:30

    Hej Rasmus

    Kopieret fra en tidligere kommentar til en sød læser:

    Mht. ismaskine, så har jeg denne her i http://emga.com/fr/catalog/appareils-frigorifique/sorbetiere/musso/sorbetiere-musso-406.002z Jeg købte den i Kunst og Køkkentøj og valgte det mærke, fordi de på køkkenskolen i Tourrettes-sur-loup (hvor jeg jo arbejdede fra 05-06) havde nummeret større i samme mærke. Jeg er super glad for den, men den er jo lidt stor og vejer 18 kg!

    Har du en ismaskine selv ?

  29. Laura skriver

    20. februar 2014 kl. 12:12

    Hej Anne

    Nu ved jeg godt det er en lidt gammel post, men jeg håber du ser det alligevel – jeg har to spørgsmål:

    – Tror du det vil fungere at lave den som parfait? Jeg har nemlig ingen ismaskine (snøft).
    – Har du nogen erfaring med parfait med æggehvider? Jeg har lavet parfait før på helt almindelig vis (æggeblommer, fløde og sukker), men har læst et tip om, at man kan piske et par æggehvider stive og vende dem i inden man fryser massen for at lette konsistensen en smule.

    Isen skal agere islagkage til min fødselsdag i næste uge, og jeg planlægger at lade den røde del bestå af røde stikkelsbær, som jeg har en hel del af i fryseren fra sensommeren 🙂

    God dag til dig! 🙂

  30. Laura skriver

    20. februar 2014 kl. 12:16

    Glem ovenstående kommentar – nu fandt jeg lige selv den her opskrift fra dig 🙂 https://anneauchocolat.dk/?p=5687

  31. Maja Mikkelsen skriver

    20. marts 2017 kl. 20:32

    Ja skat. You do you <3

Trackbacks

  1. Hjemmelavet regnbueis siger:
    8. juni 2011 kl. 16:47

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap