Rabarbertærte, jeg er vild med dig! Knasende smørsprød mørdejsbund med saftigt marcipanfyld og aromatiske rabarber – fra sommerhushaven. Ren forårslykke!
Rabarbertærte med marcipanfyld
Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 nip salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme (gem hviden til fyldet)
Marcipanfyld:
80 g marcipan
80 g sukker
80 g smør, blødt
1 æggehvide
4-5 rabarberstængler
1 spsk sukker
Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner brødkrummer. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle. (Man kan også lave mørdejen med hænderne i en skål). Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, der er plads til i køleskabet. (Man kan også bage direkte på en perforeret bageplade). Placér en rund, perforereret tærtering på 20,5 cm på bagepapiret og beklæd både bunden (bagepapiret) og kanterne (ringen) med mørdejen. Stil den herefter på køl, mens marcipanfyldet laves.
Marcipanfyld:
Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør. Pisk tilsidst æggehviden i.
Samling:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Flyt forsigtigt bagepapiret med tærteringen og mørdejen fra skærebrættet og over på bagepladen. Fordel marcipanfyldet på mørdejsbunden. Skær rabarberne i mindre stykker og fordel på fyldet. Drys rabarberstykkerne med lidt sukker og bag tærten i ca. 55 min.
Nyd den lun eller afkølet – men helst samme dag!
Cecilie skriver
Hej Anne,
To spørgsmål med hensyn til fyldet: mener du “pisk smør og sukker godt sammen” hvorefter marcipanen tilsættes – eller omvendt? Og hvad skal det hele æg under marcipanfyld i ingredienslisten bruges til?
På forhånd tak 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Cecilie,
Uh godt du spottede fejlene. Har slettet æg og rettet fremgangsmåden til fyldet 🙂
Kh Anne
Tina skriver
Kan den fryses?
Anne au Chocolat skriver
Kære Tina
Ja det tænker jeg godt, den kan!