Saftig, mandelsød kage med masser af brombærsmag og et labert tyk lag af mælkechokolade ganache. Lige hvad jeg trængte til i går oven på en morgenstund med lidt for tiiiidligt vågne unger og et stk træt hoved. Den vakte også glæde hos mine tre drenge og de to yngstes farmor og oldemor.
Man kan godt halvere mængden af ganache, men jeg synes, det er lækkert med et gavmildt lag!
Brombærrene var naturligvis fra sommerhushaven:)
Og et kæmpe stort tak til alle jer som har købt min nye morgenmads e-bog allerede. Det gør mig bare så glad ♥
Brombær mandelkage med mælkechokolade ganache
Brombær mandelkage:
100 smør, blødt
100 g sukker
2 æg
50 g mandelmel
50 g mel
1/2 tsk bagepulver
100 g friske brombær
Ganache:
200 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
1 dl piskefløde
10 g glukose sirup
Pynt:
Friske brombær
Spiselige blomster
Chokoladeperler
Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)
Brombær mandelkage:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Pisk derefter æg i et ad gangen. Vend mel, mandelmel og bagepulver i. Vend til sidst brombær i. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm) beklædt med bagepapir og bag kagen i ca. 30 minutter. Kontroller om kagen er færdigbagt med en nål. Køl helt af.
Ganache:
Hak mælkechokoladen meget fint, og kom den i en skål. Varm fløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet i en gryde, og hæld den over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør da godt rundt i cirkelbevægelser fra midten til, al chokoladen er smeltet ensartet sammen med fløden. Lad ganachen sætte sig lidt på køl i ca. 30-45 minutter og fordel da på kagen.
Pynt, server og NYD.
Anders skriver
Hej Anne
Jeg har plukket en hel del brombær i år som så er kommet i fryseren. kan jeg benytte dem i stedet for friske brombær?
Mvh. Anders
Anne au Chocolat skriver
Kære Anders,
Det kan du sagtens gøre! Fungerer så fint 🙂
Julie skriver
Hej Anne
Kan kagen med fordel opbevares på køl? Eller skal den helst laves på dagen?
Med venlig hilsen
Julie
Anne au Chocolat skriver
Kære Julie,
Den kan sagtens opbevares på køl og laves dagen for servering 🙂
Kh Anne
Frederikke skriver
Kære Anne
Når du siger den kan opbevares på køl, men du så bagt ? Eller dejen og så bage den på dagen ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Frederikke,
Den bagte kage kan opbevares på køl 🙂
Linda skriver
Hej Anne
Kan man også bruge optøede blåbær (de små fine)?
venlig hilsen
Linda
Anne au Chocolat skriver
Kære Linda,
Ja det kan man sagtens 🙂
Kh Anne
Johanne skriver
Kan man bruge andre bær end brombær? fx jordbær, blåbær eller hindbær?