E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Saftig brombær mandelkage med mælkechokolade ganache

17. august 2018 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

Saftig, mandelsød kage med masser af brombærsmag og et labert tyk lag af mælkechokolade ganache. Lige hvad jeg trængte til i går oven på en morgenstund med lidt for tiiiidligt vågne unger og et stk træt hoved. Den vakte også glæde hos mine tre drenge og de to yngstes farmor og oldemor.

Man kan godt halvere mængden af ganache, men jeg synes, det er lækkert med et gavmildt lag!

Brombærrene var naturligvis fra sommerhushaven:)

Og et kæmpe stort tak til alle jer som har købt min nye morgenmads e-bog allerede. Det gør mig bare så glad ♥

Brombær mandelkage med mælkechokolade ganache

Brombær mandelkage:
100 smør, blødt
100 g sukker
2 æg
50 g mandelmel
50 g mel
1/2 tsk bagepulver
100 g friske brombær

Ganache:
200 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
1 dl piskefløde
10 g glukose sirup

Pynt:
Friske brombær
Spiselige blomster
Chokoladeperler

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Brombær mandelkage:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Pisk derefter æg i et ad gangen. Vend mel, mandelmel og bagepulver i. Vend til sidst brombær i. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm) beklædt med bagepapir og bag kagen i ca. 30 minutter. Kontroller om kagen er færdigbagt med en nål. Køl helt af.

Ganache:
Hak mælkechokoladen meget fint, og kom den i en skål. Varm fløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet i en gryde, og hæld den over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør da godt rundt i cirkelbevægelser fra midten til, al chokoladen er smeltet ensartet sammen med fløden. Lad ganachen sætte sig lidt på køl i ca. 30-45 minutter og fordel da på kagen.

Pynt, server og NYD.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « E-bog: Glad Morgenmad – Simpelt og Lækkert
Next Post: Jeg løfter sløret for alle opskrifterne i e-bogen Glad Morgenmad »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anders skriver

    21. august 2018 kl. 08:12

    Hej Anne
    Jeg har plukket en hel del brombær i år som så er kommet i fryseren. kan jeg benytte dem i stedet for friske brombær?
    Mvh. Anders

  2. Anne au Chocolat skriver

    21. august 2018 kl. 12:56

    Kære Anders,
    Det kan du sagtens gøre! Fungerer så fint 🙂

  3. Julie skriver

    4. oktober 2018 kl. 23:27

    Hej Anne

    Kan kagen med fordel opbevares på køl? Eller skal den helst laves på dagen?

    Med venlig hilsen
    Julie

  4. Anne au Chocolat skriver

    5. oktober 2018 kl. 08:31

    Kære Julie,
    Den kan sagtens opbevares på køl og laves dagen for servering 🙂
    Kh Anne

  5. Frederikke skriver

    2. februar 2019 kl. 13:50

    Kære Anne
    Når du siger den kan opbevares på køl, men du så bagt ? Eller dejen og så bage den på dagen ?

  6. Anne au Chocolat skriver

    4. februar 2019 kl. 13:33

    Kære Frederikke,
    Den bagte kage kan opbevares på køl 🙂

  7. Linda skriver

    27. november 2019 kl. 12:27

    Hej Anne
    Kan man også bruge optøede blåbær (de små fine)?
    venlig hilsen
    Linda

  8. Anne au Chocolat skriver

    29. november 2019 kl. 13:32

    Kære Linda,
    Ja det kan man sagtens 🙂
    Kh Anne

Trackbacks

  1. Mahlane mandli-mustsõstrakook piimašokolaadi kattega | Cook the day away! siger:
    19. august 2018 kl. 15:33

    […] Idee siit. […]

  2. Traktorkagen – en 3 årig Sylles drøm – Fru Fuursted siger:
    4. september 2020 kl. 14:14

    […] kageopskrifter, der kan få enhver kageentusiast (som mig) til at klappe i hænderne. Den her saftige brombær mandelkage er ingen undtagelse. Amen altså. Godt, jeg ikke lavede dobbeltportion. Så havde jeg siddet og […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap