Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Saftig brombær mandelkage med mælkechokolade ganache

17. august 2018 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

Saftig, mandelsød kage med masser af brombærsmag og et labert tyk lag af mælkechokolade ganache. Lige hvad jeg trængte til i går oven på en morgenstund med lidt for tiiiidligt vågne unger og et stk træt hoved. Den vakte også glæde hos mine tre drenge og de to yngstes farmor og oldemor.

Man kan godt halvere mængden af ganache, men jeg synes, det er lækkert med et gavmildt lag!

Brombærrene var naturligvis fra sommerhushaven:)

Og et kæmpe stort tak til alle jer som har købt min nye morgenmads e-bog allerede. Det gør mig bare så glad ♥

Brombær mandelkage med mælkechokolade ganache

Brombær mandelkage:
100 smør, blødt
100 g sukker
2 æg
50 g mandelmel
50 g mel
1/2 tsk bagepulver
100 g friske brombær

Ganache:
200 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
1 dl piskefløde
10 g glukose sirup

Pynt:
Friske brombær
Spiselige blomster
Chokoladeperler

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Brombær mandelkage:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Pisk derefter æg i et ad gangen. Vend mel, mandelmel og bagepulver i. Vend til sidst brombær i. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm) beklædt med bagepapir og bag kagen i ca. 30 minutter. Kontroller om kagen er færdigbagt med en nål. Køl helt af.

Ganache:
Hak mælkechokoladen meget fint, og kom den i en skål. Varm fløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet i en gryde, og hæld den over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør da godt rundt i cirkelbevægelser fra midten til, al chokoladen er smeltet ensartet sammen med fløden. Lad ganachen sætte sig lidt på køl i ca. 30-45 minutter og fordel da på kagen.

Pynt, server og NYD.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « E-bog: Glad Morgenmad – Simpelt og Lækkert
Next Post: Jeg løfter sløret for alle opskrifterne i e-bogen Glad Morgenmad »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anders skriver

    21. august 2018 kl. 08:12

    Hej Anne
    Jeg har plukket en hel del brombær i år som så er kommet i fryseren. kan jeg benytte dem i stedet for friske brombær?
    Mvh. Anders

  2. Anne au Chocolat skriver

    21. august 2018 kl. 12:56

    Kære Anders,
    Det kan du sagtens gøre! Fungerer så fint 🙂

  3. Julie skriver

    4. oktober 2018 kl. 23:27

    Hej Anne

    Kan kagen med fordel opbevares på køl? Eller skal den helst laves på dagen?

    Med venlig hilsen
    Julie

  4. Anne au Chocolat skriver

    5. oktober 2018 kl. 08:31

    Kære Julie,
    Den kan sagtens opbevares på køl og laves dagen for servering 🙂
    Kh Anne

  5. Frederikke skriver

    2. februar 2019 kl. 13:50

    Kære Anne
    Når du siger den kan opbevares på køl, men du så bagt ? Eller dejen og så bage den på dagen ?

  6. Anne au Chocolat skriver

    4. februar 2019 kl. 13:33

    Kære Frederikke,
    Den bagte kage kan opbevares på køl 🙂

  7. Linda skriver

    27. november 2019 kl. 12:27

    Hej Anne
    Kan man også bruge optøede blåbær (de små fine)?
    venlig hilsen
    Linda

  8. Anne au Chocolat skriver

    29. november 2019 kl. 13:32

    Kære Linda,
    Ja det kan man sagtens 🙂
    Kh Anne

  9. Johanne skriver

    5. september 2024 kl. 09:09

    Kan man bruge andre bær end brombær? fx jordbær, blåbær eller hindbær?

Trackbacks

  1. Mahlane mandli-mustsõstrakook piimašokolaadi kattega | Cook the day away! siger:
    19. august 2018 kl. 15:33

    […] Idee siit. […]

  2. Traktorkagen – en 3 årig Sylles drøm – Fru Fuursted siger:
    4. september 2020 kl. 14:14

    […] kageopskrifter, der kan få enhver kageentusiast (som mig) til at klappe i hænderne. Den her saftige brombær mandelkage er ingen undtagelse. Amen altså. Godt, jeg ikke lavede dobbeltportion. Så havde jeg siddet og […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap