E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Saftig brombær mandelkage med mælkechokolade ganache

17. august 2018 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

Saftig, mandelsød kage med masser af brombærsmag og et labert tyk lag af mælkechokolade ganache. Lige hvad jeg trængte til i går oven på en morgenstund med lidt for tiiiidligt vågne unger og et stk træt hoved. Den vakte også glæde hos mine tre drenge og de to yngstes farmor og oldemor.

Man kan godt halvere mængden af ganache, men jeg synes, det er lækkert med et gavmildt lag!

Brombærrene var naturligvis fra sommerhushaven:)

Og et kæmpe stort tak til alle jer som har købt min nye morgenmads e-bog allerede. Det gør mig bare så glad ♥

Brombær mandelkage med mælkechokolade ganache

Brombær mandelkage:
100 smør, blødt
100 g sukker
2 æg
50 g mandelmel
50 g mel
1/2 tsk bagepulver
100 g friske brombær

Ganache:
200 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
1 dl piskefløde
10 g glukose sirup

Pynt:
Friske brombær
Spiselige blomster
Chokoladeperler

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Brombær mandelkage:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Pisk derefter æg i et ad gangen. Vend mel, mandelmel og bagepulver i. Vend til sidst brombær i. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm) beklædt med bagepapir og bag kagen i ca. 30 minutter. Kontroller om kagen er færdigbagt med en nål. Køl helt af.

Ganache:
Hak mælkechokoladen meget fint, og kom den i en skål. Varm fløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet i en gryde, og hæld den over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør da godt rundt i cirkelbevægelser fra midten til, al chokoladen er smeltet ensartet sammen med fløden. Lad ganachen sætte sig lidt på køl i ca. 30-45 minutter og fordel da på kagen.

Pynt, server og NYD.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « E-bog: Glad Morgenmad – Simpelt og Lækkert
Next Post: Jeg løfter sløret for alle opskrifterne i e-bogen Glad Morgenmad »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anders skriver

    21. august 2018 kl. 08:12

    Hej Anne
    Jeg har plukket en hel del brombær i år som så er kommet i fryseren. kan jeg benytte dem i stedet for friske brombær?
    Mvh. Anders

  2. Anne au Chocolat skriver

    21. august 2018 kl. 12:56

    Kære Anders,
    Det kan du sagtens gøre! Fungerer så fint 🙂

  3. Julie skriver

    4. oktober 2018 kl. 23:27

    Hej Anne

    Kan kagen med fordel opbevares på køl? Eller skal den helst laves på dagen?

    Med venlig hilsen
    Julie

  4. Anne au Chocolat skriver

    5. oktober 2018 kl. 08:31

    Kære Julie,
    Den kan sagtens opbevares på køl og laves dagen for servering 🙂
    Kh Anne

  5. Frederikke skriver

    2. februar 2019 kl. 13:50

    Kære Anne
    Når du siger den kan opbevares på køl, men du så bagt ? Eller dejen og så bage den på dagen ?

  6. Anne au Chocolat skriver

    4. februar 2019 kl. 13:33

    Kære Frederikke,
    Den bagte kage kan opbevares på køl 🙂

  7. Linda skriver

    27. november 2019 kl. 12:27

    Hej Anne
    Kan man også bruge optøede blåbær (de små fine)?
    venlig hilsen
    Linda

  8. Anne au Chocolat skriver

    29. november 2019 kl. 13:32

    Kære Linda,
    Ja det kan man sagtens 🙂
    Kh Anne

Trackbacks

  1. Mahlane mandli-mustsõstrakook piimašokolaadi kattega | Cook the day away! siger:
    19. august 2018 kl. 15:33

    […] Idee siit. […]

  2. Traktorkagen – en 3 årig Sylles drøm – Fru Fuursted siger:
    4. september 2020 kl. 14:14

    […] kageopskrifter, der kan få enhver kageentusiast (som mig) til at klappe i hænderne. Den her saftige brombær mandelkage er ingen undtagelse. Amen altså. Godt, jeg ikke lavede dobbeltportion. Så havde jeg siddet og […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Favorit årstiden 🌳🌱🌞 Hav en dejlig forlænget weekend kære jer🫶🏻
Melt in your mouth chocolate cake 🍫 Noget af de Melt in your mouth chocolate cake 🍫 Noget af det bedste jeg ved 🫶🏻
Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap