Denne saftige mandelkage er proppet med hvid chokolade, hindbær og et gavmildt frisk citronspark samt knasende sprødhed fra mandelflagerne.
En sand kærlighedserklæring til simple kager, som bare smager helt vildt godt. Ingen dikkedarer ♥
Saftig mandelkage med hindbær, hvid chokolade og citron
8-10 personer
100 g mandler
100 g smør
100 g hakket god hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
2 æg
100 g sukker
35 g mel
Fintrevet skal af 1/2 øko citron
100 g hindbær, friske eller frosne
15 g mandelflager
Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)
Flormelis til pynt
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Blend mandlerne helt fint i en minihakker. Smelt smør i en gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt den hakkede hvide chokolade. Rør godt rundt, så chokoladen smelter helt sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen lidt af. Pisk æg og sukker til let og luftig konsistens i en skål. Tilsæt mel og citronskal og pisk videre. Tilsæt den smeltede blanding af hvid chokolade og smør til kagedejen lidt ad gangen under omrøring. Vend de fintblendede mandler i. Hæld dejen i en rund springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Tryk hindbærrene ned i dejen og drys med mandelflager. Bag kagen i ca. 45 minutter. Køl kagen helt af og sæt den gerne på køl en håndfuld timer, inden den nydes. Den kan dog også sagtens spises før.
Den holder sig frisk længe og smager garanteret også godt med en kugle vaniljeis til!
Camilla skriver
Åååh hvor ser den bare lækker ud! Enkelt når det er bedst ?❤️
Anne au Chocolat skriver
Tusind tak, søde Camilla <3
Mette skriver
Hej Anne.
Tak for en meget lækker og til tider syndig blog.
Kan man evt erstatte hindbær med rabarber i kagen..?
Hilsen Mette
Louise skriver
Uf, det bliver da lige den jeg skal bage i til sommerhusturen i weekenden. Ukompliceret og ser dejlig fugtig ud. Tak!
Anne au Chocolat skriver
Hej Mette,
Ja, det tænker jeg godt, at du kan! Måske bagetiden skal reduceres lidt, da rabarberne ikke væsker lige så meget som hindbærrene. Glæder mig til at høre om det – og tak fordi du følger med!
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise,
Hvor lyder det bare godt. God fornøjelse med den og nyd sommerhusturen!
Kh Anne
Laura Krogsøe skriver
For pokker hvor er den god.
Bagte den i eftermiddags og har smugsmagt her til aften.
Mums. Så lækkert med friske hindbær til den søde, smag af hvid chokolade. Og så enkel at min datter på 6 kunne være med til det hele. Jeg er fan!
Anne au Chocolat skriver
Kære Laura,
Ih hvor er det hele dejligt at høre <3 Og det lyder så hyggeligt, at I bagte den sammen, du og din datter!
Kh Anne
Pam skriver
Since I receive your recipes on an English website, how would I get this recipe in English ?
Jenna skriver
I would love this recipe on English. Is it available somewhere online? Thanks:)
Mette skriver
Hej Anne.
Jeg synes simpelthen, at denne kage ser så lækker ud, at jeg tænker, at jeg vil bage den i morgen. Da min kæreste er laktoseintolerant, havde jeg overvejet at udskifte den hvide chokolade med en mørk. Kan man det? Som regel anbefaler du nemlig, at man bager brownies dagen før. Er det bedre blot at tilføje hakkede chokoladestykker i stedet for at smelte det sammen med smørret? Tak, for altid skønne opskrifter <3 Hilsen Mette
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette,
Åh jeg er ked af det sene svar. Droppede du idéen mon? Håber, at I har noget forårsweekenden og solstrålerne.
Kh Anne
Mette skriver
Hej Anne. Det er helt ok. Jeg endte med at bage din hindbær citronkage med creme fraiche i stedet for. Den var nu også utrolig lækker 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette,
Det lyder også dejligt 🙂
Charlotte skriver
Den ser vild lækker ud, er den fryseegnet???
Skal bage 4 af slagsen,og kan ikke nå at bage dem alle i næste uge hvor de skal nydes
Anne au Chocolat skriver
Kære Charlotte,
Jeg er ked af det sene svar – har lige holdt sommerferiepause fra bloggen 🙂
Ja den kan godt fryses 🙂
Carolin skriver
Tror du, at kagen kan bages dagen før? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Carolin,
ja sagtens 🙂
Sara skriver
Hvis jeg bruger brombær, vil det så være bedre med appelsin fremfor citron? Og hvis den bages i en 24 cm form, skal jeg så bare følge opskriften eller gange med en halv?
Anne au Chocolat skriver
Kære Sara,
Jeg ville lave dobbelt portion og så evt. for længe bage tiden med 5-10 minutter. Og jeg elsker brombær og citron sammen, så det ville jeg bevare!
Kh Anne
Mia Hutters skriver
Kære Anne.
Jeg smagte din gode mandelkage i dag 🙂
Kan jeg erstatte de 30 g hvedemel med mandelmel, da jeg skal servere kagen for en gluten allergiker?
Mange hilsner Mia
Anne au Chocolat skriver
Kære Mia,
Ja det kan du tro, du kan 🙂
Kh Anne
Tine Dresler skriver
Wauw det sørme godt ud!
Jeg havde tænkt på om man mon kan nøjes med almindeligt mel samt rive noget marcipan i, i stedet for??
Mange tak for din hjælp 🤗
Anne au Chocolat skriver
Kære Tine,
Jeg er ked af det sene sene svar. Det tror jeg sagtens, at du kan 🙂
Lene Kirk Jørgensen skriver
Hej.
Jeg har mandelmel liggende der skal bruges! Kan jeg ikke putte det i istedet for mandler? Eller skal mandlerne hakkes lidt grovt. På forhånd tak. Venlig hilsen Lene
Anne au Chocolat skriver
Kære Lene,
Det kan du sagtens gøre!
Lene Kirk Jørgensen skriver
Hej. Har lige et spørgsmål mere:). Hvis jeg laver kagen dagen i forvejen skal den så opbevares på køl noget sf tiden eller bare på køkkenbordet?. På forhånd tak. Vh Lene