Det er fredag, og solen stråler! Det samme gør denne saftige sommersandkage med fersken og forfriskende, syrligt sød cream cheese topping samt sprøde ristede mandler.
Jeg håber, at I har (haft) en skøn sommerferie og er tanket op på gode stunder og dejlige mennesker.
Her kommer opskriften på denne stjernesimple og super velsmagende sag!
Saftig sommersandkage med fersken og cream cheese topping
Sandkage:
90 g smør, stuetempereret
90 g sukker (jeg har brugt bagesukker fra Dansukker)
2 æg
90 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1-2 ferskener
Topping:
125 g flødeost (jeg har brugt Philadelphia)
25 g flormelis
ca. 1 spsk citronsaft
Pynt:
Ristede mandelflager
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt et æg ad gangen under piskning. Vend mel og bagepulver i. Fordel dejen i en lille sandkageform beklædt med bagepapir. Skær ferskenerne i tynde skiver og tryk dem godt ned i kagedejen. Bag i ovnen i ca. 40 minutter. Kontroller om kagen er færdigbagt med en strikkepind eller kødnål. Køl helt af.
Topping:
Rør ingredienserne sammen i en skål og fordel på den afkølede kage. Drys med mandelflager og pynt evt. med spiselige blomster.
Piskeriset skriver
Den ser vildt lækker ud – meget mere indbydende end den traditionelle sandkage 🙂
Anne au Chocolat skriver
Tak søde Piskeriset!