E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Vaniljeis med saltkaramel lavet med glukosesirup fra Dansukker

6. juli 2020 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

I SAMARBEJDE MED DANSUKKER

Selvom solen gemmer sig bag blæsende skyer, er der alligevel sommerfornemmelser herhjemme i dag. Jeg kommer nemlig altid i sommerstemning, når jeg laver is på min ismaskine.

Og i dag er der hjemmelavet vaniljeis med saltkaramel på programmet. Jeg har brugt glukosesirup fra Dansukker i både vaniljeiscremen og saltkaramellen. Glukosesirup er lavet af forskellige sukkerarter, som udvindes af hvedestivelse. Den er blandt andet genialt til is, da den hæmmer krystallisering og giver isen en særlig cremet og blød konsistens.

Jeg udskiftede også noget af bagesukkeret i saltkaramelopskriften med glukosesirup, og det gør jeg klart fra nu af. Den nemmeste, lækreste karamel, som ikke sukkerklumper/krystalliserer under tilberedningen.

Vaniljeis med saltkaramel

Saltkaramel:
95 g bagesukker fra Dansukker
45 g glukosesirup fra Dansukker
200 ml piskefløde
Et nip salt

Vaniljeis:
375 ml sødmælk
225 ml piskefløde
50 g glukosesirup fra Dansukker
60 g bagesukker fra Dansukker
6 æggeblommer
1 vaniljestang

Saltkaramel:
Kom bagesukker og glukosesirup i en stor tykbundet gryde. Smelt det til en lysebrun boblende karamel ved medium varme. Opvarm imens piskefløden til lige under kogepunktet i en anden gryde. Tag det karamelliserede sukker af varmen, tilsæt straks den varme fløde lidt ad gangen og rør godt til med et piskeris hver gang. Tilsæt lidt salt. Køl af og hæld på et glas. Stil på køl, til karamellen skal bruges.

Vaniljeis:
Bring sødmælk, fløde og glukosesirup i kog i en gryde med vaniljestangen tømt for korn. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med bagesukkeret og vaniljekornene i en skål.
Fjern vaniljestangen fra mælken, hæld hurtigt mælken over æggeblommerne og pisk godt og grundigt med piskeriset. Hæld iscremen tilbage i gryden og varm den op til 83 grader under konstant omrøring. Køl derefter vaniljeiscremen ned ved at sætte gryden i et isbad i køkkenvasken. Køl cremen helt ned i køleskabet, før den køres på ismaskinen.

Kør vaniljeisen på ismaskinen og server den med saltkaramel til, eller bland hurtigt saltkaramel sammen med isen, når den kommes i isformen/boksen.

Skrevet i: Is

Previous Post: « Citronsorbet med jordbær på Mangia
Next Post: Saftig sommersandkage med fersken og cream cheese topping »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maria Monica skriver

    6. juli 2020 kl. 22:12

    Hi Anne,

    Just wondering if you have this recipe in English. I was checking your web but I couldn’t find it. “Vanilla med and salt caramel ice cream”

    I really appreciate your help.

  2. Rikke skriver

    6. juli 2020 kl. 22:52

    Hej Anna,
    Hvor er din fine ismaskine fra?
    Vh Rikke

  3. Louise skriver

    7. juli 2020 kl. 07:03

    Hej Anne
    Kan man bruge alm. hvid melis I samme mængde istedet for bagesukker ?
    Mvh Louise

  4. Anne au Chocolat skriver

    7. juli 2020 kl. 16:30

    Kære Louise,
    Ja det kan du sagtens. Almindeligt sukker i samme mængde.
    Kh Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    7. juli 2020 kl. 16:31

    Hej Rikke,
    Det er en Musso Mini ismaskine 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    7. juli 2020 kl. 16:32

    Dear Maria,
    It’s only in Danish. But I think it google translates pretty well. Don’t hesitate to ask questions.
    Best Anne

  7. Mette Petersen skriver

    10. august 2020 kl. 16:58

    Hej Anne

    Hvor meget svare dine is opskrifter til sådan ca i ml ? Jeg har en rimelig rummelig ismaskine men har svært ved at vurdere mængden af færdig is ift beholder til indfrysning.

    Håber det giver mening

    Og tak for nogle lækre opskrifter har endelig fundet de perfekte opskrifter til hjemmelavet is
    Savner en kaffe is dog men vil eksperimentere med en vanille is tilsat oprørt instantkaffe og kahlua måske

    Har du i øvrigt arbejdet med tilsætninger af cremodan til is? Jeg har købt det og sjusser mig frem men kun godt bruge et præcis mål for hvormeget der skal tilsættes til en portion.

    Mvh Mette

  8. Anna skriver

    5. november 2020 kl. 18:11

    Hej Anne,
    Kan man bruge rørsukker i stedet for alm. sukker i saltkaramellen?
    Kh. Anna

  9. Anne au Chocolat skriver

    9. november 2020 kl. 14:09

    Kære Anna,
    Ja det tror jeg godt, men det skal være en finkornet rørsukker så.
    Kh Anne

  10. Nicklas skriver

    7. marts 2021 kl. 11:00

    Utroligt lækre is opskrifter hele vejen rundt! Har efterhånden prøvet en del af dem i privaten og de fungere super godt og er meget lette at gå til.

    Klart en anbefaling herfra til alle der overvejer at rode lidt rundt med is nu hvor vejret snart bliver varmere!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap