Silkeblød og mælkesød chokoladeganache med et frækt tvist af Earl Grey på en knasende smørsprød kiksebund. Kombinationen af mælkechokolade og bergamottesmag fra Earl Grey teen er intet mindre end magisk og tilfører ekstra “wauw-effekt” til disse labre chokoladesnitter. De var i hvert fald populære hos vores søde naboer.
Jeg har også spist mange!
Nyd snitterne helt kolde direkte fra køleskabet og pynt dem hellere end gerne med lidt friske bær også.
Silkebløde og sprøde chokoladesnitter med Earl Grey
16-20 stykker (alt efter størrelse)
Kiksebund:
75 g kiks, fx. Digestive
40 g mandler
55 g smør
Earl Grey ganache:
175 g god mælkechokolade
150 g piskefløde
20 g glukose sirup
1,5 spsk Earl Grey te
Pynt:
Frysetørrede hindbær
Hasselnøddeflager
Dulcey perler
Kiksebund:
Knus kiksene fint i en blender og hæld dem i en skål. Hak mandlerne fint i blenderen og kom dem i samme skål som de knuste kiks. Smelt smørret og bland det sammen med kiks og mandler. Fordel kikseblandingen i en firkantet form (ca. 15 cm x 15 cm) beklædt med bagepapir. Sørg for at presse godt, så blandingen samler sig som en bund. Stil på køl, og lav ganachen imens.
Earl Grey ganache:
Finthak chokoladen og kom den i en skål. Varm piskefløden op til kogepunktet sammen glukosesirup og Earl Grey. Si teen fra og hæld fløden over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter. Rør derefter rundt med en dejskraber i cirkulære bevægelser fra midten, til massen er fint homogen. Lad ganachen stå i 5 minutter og hæld den derefter over kiksebunden. Lad den sætte sig på køl natten over.
Skær chokoladesnitter med en skarp kniv og pynt med frysetørrede hindbær, hasselnøddeflager og Dulcey perler. Server straks, eller opbevar snitterne på køl indtil servering.
Signe skriver
Hvor lyder det bare lækkert! Jeg har tænkt mig at lave dem til min fødselsdag i morgen – bare lige et hurtigt spørgsmål; når du siger på “køl”, er det så i køleskabet? Eller fryseren?
Varme sommerhilsner 🙂
Anne au Chocolat skriver
Tak kære Signe! På køl er i køleskabet 🙂 På frost er i fryseren 🙂
Kh Anne