E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Silkebløde og sprøde chokoladesnitter med Earl Grey

14. februar 2017 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

Silkeblød og mælkesød chokoladeganache med et frækt tvist af Earl Grey på en knasende smørsprød kiksebund. Kombinationen af mælkechokolade og bergamottesmag fra Earl Grey teen er intet mindre end magisk og tilfører ekstra “wauw-effekt” til disse labre chokoladesnitter. De var i hvert fald populære hos vores søde naboer.

Jeg har også spist mange!

Nyd snitterne helt kolde direkte fra køleskabet og pynt dem hellere end gerne med lidt friske bær også.

Silkebløde og sprøde chokoladesnitter med Earl Grey
16-20 stykker (alt efter størrelse)

Kiksebund:
75 g kiks, fx. Digestive
40 g mandler
55 g smør

Earl Grey ganache:
175 g god mælkechokolade
150 g piskefløde
20 g glukose sirup
1,5 spsk Earl Grey te

Pynt:
Frysetørrede hindbær
Hasselnøddeflager
Dulcey perler

Kiksebund:
Knus kiksene fint i en blender og hæld dem i en skål. Hak mandlerne fint i blenderen og kom dem i samme skål som de knuste kiks. Smelt smørret og bland det sammen med kiks og mandler. Fordel kikseblandingen i en firkantet form (ca. 15 cm x 15 cm) beklædt med bagepapir. Sørg for at presse godt, så blandingen samler sig som en bund. Stil på køl, og lav ganachen imens.

Earl Grey ganache:
Finthak chokoladen og kom den i en skål. Varm piskefløden op til kogepunktet sammen glukosesirup og Earl Grey. Si teen fra og hæld fløden over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter. Rør derefter rundt med en dejskraber i cirkulære bevægelser fra midten, til massen er fint homogen. Lad ganachen stå i 5 minutter og hæld den derefter over kiksebunden. Lad den sætte sig på køl natten over.

Skær chokoladesnitter med en skarp kniv og pynt med frysetørrede hindbær, hasselnøddeflager og Dulcey perler. Server straks, eller opbevar snitterne på køl indtil servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Bircher Müsli
Next Post: Bananpandekager med nutellafyld »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Signe skriver

    27. maj 2017 kl. 14:48

    Hvor lyder det bare lækkert! Jeg har tænkt mig at lave dem til min fødselsdag i morgen – bare lige et hurtigt spørgsmål; når du siger på “køl”, er det så i køleskabet? Eller fryseren?
    Varme sommerhilsner 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    27. maj 2017 kl. 15:56

    Tak kære Signe! På køl er i køleskabet 🙂 På frost er i fryseren 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap