E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Silkebløde og sprøde chokoladesnitter med Earl Grey

14. februar 2017 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

Silkeblød og mælkesød chokoladeganache med et frækt tvist af Earl Grey på en knasende smørsprød kiksebund. Kombinationen af mælkechokolade og bergamottesmag fra Earl Grey teen er intet mindre end magisk og tilfører ekstra “wauw-effekt” til disse labre chokoladesnitter. De var i hvert fald populære hos vores søde naboer.

Jeg har også spist mange!

Nyd snitterne helt kolde direkte fra køleskabet og pynt dem hellere end gerne med lidt friske bær også.

Silkebløde og sprøde chokoladesnitter med Earl Grey
16-20 stykker (alt efter størrelse)

Kiksebund:
75 g kiks, fx. Digestive
40 g mandler
55 g smør

Earl Grey ganache:
175 g god mælkechokolade
150 g piskefløde
20 g glukose sirup
1,5 spsk Earl Grey te

Pynt:
Frysetørrede hindbær
Hasselnøddeflager
Dulcey perler

Kiksebund:
Knus kiksene fint i en blender og hæld dem i en skål. Hak mandlerne fint i blenderen og kom dem i samme skål som de knuste kiks. Smelt smørret og bland det sammen med kiks og mandler. Fordel kikseblandingen i en firkantet form (ca. 15 cm x 15 cm) beklædt med bagepapir. Sørg for at presse godt, så blandingen samler sig som en bund. Stil på køl, og lav ganachen imens.

Earl Grey ganache:
Finthak chokoladen og kom den i en skål. Varm piskefløden op til kogepunktet sammen glukosesirup og Earl Grey. Si teen fra og hæld fløden over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter. Rør derefter rundt med en dejskraber i cirkulære bevægelser fra midten, til massen er fint homogen. Lad ganachen stå i 5 minutter og hæld den derefter over kiksebunden. Lad den sætte sig på køl natten over.

Skær chokoladesnitter med en skarp kniv og pynt med frysetørrede hindbær, hasselnøddeflager og Dulcey perler. Server straks, eller opbevar snitterne på køl indtil servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Bircher Müsli
Next Post: Bananpandekager med nutellafyld »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Signe skriver

    27. maj 2017 kl. 14:48

    Hvor lyder det bare lækkert! Jeg har tænkt mig at lave dem til min fødselsdag i morgen – bare lige et hurtigt spørgsmål; når du siger på “køl”, er det så i køleskabet? Eller fryseren?
    Varme sommerhilsner 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    27. maj 2017 kl. 15:56

    Tak kære Signe! På køl er i køleskabet 🙂 På frost er i fryseren 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap