En sød og simpel lille lagkage med hvid chokolade kagebunde, som byder på det helt perfekte syrlige tvist af forfriskende citron lagt sammen med en let sødet flødeskum, som hellere end gerne må få selskab af vaniljeprikker, hvis I føler for det. Kagen er pyntet med friske hindbær og brombær samt knasende hvide chokoladeperler fra Valrhona og sprøde marengs til overs fra denne chokoladelækre kage.
Jeg serverede kagen for Christian i lørdags, da han kom hjem fra et kursus, og den vakte stor glæde. Han er også kæmpe fan af kager, som har fået en kærlig citronhilsen.
Hvis I vil, kan I sagtens trylle kagen om til en almindelig kage, som pyntes med flødeskum og bær på toppen. Bag kagen i en 20 cm springform i ca. 35-40 minutter, og brug i stedet ca. 1,5 dl fløde til toppingen. Det forsimpler kagen endnu mere, men gør den bestemt ikke mindre lækker.
Simpel hvid chokolade lagkage med bær
6-8 personer
Hvid chokolade kagebunde:
140 g smør
140 g god hvid chokolade, hakket
2 æg
120 g sukker
90 g mel
1 knsp salt
Revet skal af 1 øko citron
Til samling af kagen:
2,5 dl piskefløde
2 spsk flormelis
Evt. korn af 1/2 vaniljestang
Friske hindbær og brombær
Hvide chokoladeperler fra Valrhona (eller lidt hakket hvid chokolade)
Evt. lidt marengs
Hvid chokolade kagebunde:
Smelt smør i en gryde og tilsæt den hvide chokolade. Tag gryden af varmen og rør rundt, til den hvide chokolade er smeltet sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk æg, sukker, mel, salt og citronskal sammen til en let og luftig konsistens i en skål. Rør chokolade-smørblandingen i lidt ad gangen. Fordel dejen i 3 smurte og meldryssede springforme (12 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag kagebundene i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 30-35 minutter. Køl kagerne helt af, og opbevar dem gerne på køl natten over.
Samling af lagkagen:
Tag kagebundene ud af formene, og kom første kagebund på et lille fad. Pisk fløden og flormelis (og evt. vaniljekorn) til flødeskum – pisk ikke for meget. Fordel ca. en fjerdedel flødeskum på bunden og kom næste bund ovenpå. Gentag derefter med flødeskummet, og læg så sidste bund på. Kom flødeskum på toppen og på siderne. Brug gerne en kagespartel/paletkniv til dette. Pynt med friske bær på toppen samt hvide chokoladeperler og og evt. marengs. Server med det samme eller sæt den på køl i en times tid.
Nadia Kaplan skriver
Det da dejligt at blive overrasket med kage, når man kommer hjem fra kursus. Den er godt nok fin og elegant. Og så lyder det til at den smager hammer godt 🙂
Rigtig god aften.
Anne au Chocolat skriver
Kære Nadia,
Tak for din søde hilsen <3
Helle skriver
Hej Anne – kan det passe, at der ikke skal bagepulver i?? God dag ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Helle,
Ja det er korrekt, at der ikke skal bagepulver i. Det er en blondiekage, som er ret konfektagtig i det, men hvis du gerne vil gerne den lidt lettere, kan du sagtens tilføje bagepulver.
God weekend!
Laura skriver
Hej Anne!
Kan kagen også stå på køl natten over? 🙂
Venlig hilsen,
Laura
Anne au Chocolat skriver
Kære Laura,
Ja, det kan du tro 🙂
Christina Hedegaard skriver
Hej Anne, tror du at man kan fryse bundene? Så man kan lave den i god tid:-)
Marie skriver
Mon de 90g mel kan udskiftes med kartoffel/blendede nødder el ligenes, så kagen bliver glutenfri?
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie,
Ja det tænker jeg godt. Men jeg har ikke selv prøvet 🙂
Cille skriver
Hej Anne
Kan man fryse bundene?
Anne au Chocolat skriver
Kære Cille
Ja 🙂