Disse små hvide chokoladekager kom til verden, da jeg havde blommer i fryseren. Jeg er nemlig i gang med at rydde op i min fryser, da jeg snart skal flytte. Efter 4,5 år med et kollegiekøkken, får jeg nu mit eget køkken. At jeg glæder mig er en underdrivelse. Efter 4,5 år kan jeg pakke mit køkkengrej ud og lægge det på plads i skufferne i mit eget køkken i stedet for blot at have det liggende inde på mit værelse. Efter 4,5 år får min baby (ismaskinen) endelig lov til at få sin helt egen plads i køkkenet. Jeg går rundt i en rus af lykke blot ved tanken!
Flytningen kommer I garanteret til at stifte yderligere bekendtskab med her på bloggen i løbet af de næste par uger, men nu må jeg hellere give skrivepladsen til kagerne. De små blommekager med hvid chokolade. Kagernes hvide chokoladedej giver et fint sødt modspil til de let bitre karamelliserede blommer, som ligger ovenpå.
Kagerne opstod i mit hoved, da jeg stod i køkkenet, og de blev dejlige. Sprøde udenpå og saftigt bløde indvendigt. Og så forguder jeg for tiden smagen af hvid chokolade. Jeg tror, at de er gode med let pisket fløde til. Prøv dem!
Til 6 små kager skal man bruge
70 g smør
70 g hvid chokolade, hakket, Ivoire fra Valrhona
1 æg
60 g sukker
40 g mel
1 knsp salt
6 blommer, halverede
2 spsk sukker
Smelt smørret i en gryde, smelt den hvide chokolade over vandbad. Pisk æg, sukker, mel og salt sammen til en let og luftig konsistens. Vend smør og chokolade i.
Fordel kagedejen i 6 små runde smurte kageforme. Put to halve blommer med indersiden op ad i hver form, og drys med lidt sukker. Bag i ovnen ved 180 graders varmluft i ca. 15 minutter.
Vent med at vende dem ud af formene, til de er helt afkølede.
foodfanatic skriver
Hvor er de smukke søde Anne. Endnu engang tillykke med dit nye hjem.
Knus Nadia
Nanna Planck Drost-Nissen skriver
Kæreste Anne!!! Hvor var det hyggeligt at se dig “igen” Det har været en fornøjelse at følge dig her på din blog!!! Din entusiasme for især kagerne og chokoladen!!! Hvis nogen fortjener sit eget køkken er det sandelig dig……Selv om det ikke altid hænger sammen med godt køkken og resultat!!! er det rart for dig at få dine ting i egne skuffer og skabe….Gennem årene har jeg ofte smagt noget utrolig lækker mad – fremstillet i et simpelt gadekøkken. Blommekagerne ser lækre ud og minder mig om mit barndomshjem ..hvor der var lidt jord til!!! der var frugttræer i alle afskygninger og ikke mindst Viktorieblommerne med den smukke farve og søde smag….husker jeg …mange kreationer blev der af dem….nyd kagerne og dit “eget værksted” Kærlige tanker fra Nanna
Camilla (Himmelske kager) skriver
Ej, hvor lyder de bare liiige noget for mig. og hvor er det heldigt, at jeg har blommer i fryseren og hvid chokolade i køkkenskabet. Dem må jeg simpel hen prøve at lave!
Og stort tillykke med dit nye hjem med dit nye køkken. Jeg har aldrig boet på kollegie (jeg boede i lejlighed, da jeg studerede), men jeg har et skrækkeligt køkken og har i årevis glædet mig til en dag at få et nyt. Så jeg kan nu levende forestille hvor dejligt det må være at få sit eget køkken med plads til det meste. Skønt! Glæder mig til at se mere til det.
Anne au Chocolat skriver
Kære Nadia
Tak hvor er du sød! Jeg glæder mig til at få dig på besøg i mit nye hjem 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Nanna
Det var en fornøjelse at møde dig igen sidste weekend. Jeg blev rørt af dine fine ord til mig og bloggen, ligesom jeg bliver rørt af din fine kommentar nu!
Det lyder som en fantastisk barndomshjem du har haft dig med alle frugttræerne. Jeg håber også, at jeg en gang får en have med frugttræer og buske med bær 🙂
Kærligst,
Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Camilla
Tak for en dejlig kommentar!
Ja, det er utroligt hvor vigtigt et godt køkken er for os foodies 🙂
Stephanie skriver
Hvor ser de lækre ud :o)
Vil man kunne lave dem i en større form? Hvor mange pers er der så til og hvordan skal den bages?