Saftige, søde små mazariner med de bedste brombær (fra sommerhushaven), mælkechokolade chunks og små stykker af knasende ristede hasselnødder. Ren og skær kagelykke i lun såvel som afkølet form.
De er lavet på nul komma fem og kan redde enhver grå efterårsdag – eller i hvert fald forbedre den gevaldigt. Jeg kan snildt spise en hel af disse mazariner, men andre med lidt mere kagemådehold ville måske foretrække at nøjes med en halv. Det styrer man heldigvis helt selv, og mazarinerne er mindst lige så lækre på anden- eller tredjedagen.
Brombærmazariner med mælkechokolade
4 stk (4 eller 8 personer, alt efter kageappetitten)
100 g marcipan, revet
100 g sukker
100 g smør, blødt
2 æg
50 g mel
Brombær
30-40 g hakket mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
Finthakket ristede hasselnødder
Flormelis til drys
Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel. Fordel dejen i fire portionsforme (12 cm) smurt med smør og tryk brombær og mælkechokolade med i dejen. Drys med hasselnødder. Bag kagerne i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter. Nyd dem lune eller afkølede og gerne med vaniljeis, letpisket fløde eller creme fraiche til.
Ilse Jensen skriver
Uhm…… de ser lækre ud ? Hvor store et formene du har brugt og kan kagen evt bages i en større form ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Ilse,
Tak skal du have 🙂
De er bagt i 12 cm forme. Men hvis du gange med 1,5 kan du bruge en 20 cm form. Bagetiden skal så øges lidt.
Kh Anne