E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Små chokoladekager med den lækreste figenmarmelade

6. oktober 2017 af Anne au Chocolat 3 kommentarer


Weekenden står for døren og byder for vores vedkommende på en god blanding af hygge og afslapning med venner og familie. En ideel weekend i min bog <3

I får en sød lille fredagshilsen herfra med billeder af de nuttede små chokoladeballader, jeg lavede i sidste uge, fordi kære Marie havde foræret mig et glas af sin fabelagtigt fine og velsmagende figenmarmelade, som jeg straks forelskede mig i og bare måtte spise sammen med chokoladekage og letpisket flødeskum. En himmelsk eftermiddagstreat eller ditto dessert, i øvrigt!

Figenmarmeladen er nænsomt krydret med stjerneanis, citron, kanel og lidt whiskey, og jeg har på Maries anbefaling også nydt den på en smørsmurt smørbagt croissant. Derudover har jeg erfaret, at den er genial oven på eller rørt i havregrøden sammen med knasende ristede hasselnødder:)

Lur den labre opskrift lige her!

Ha’ en dejlig fredag og hyggelig weekend.

Kh Anne

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Små brombærmazariner med mælkechokolade
Next Post: En fødselsdagsfin chokoladeballade med mælkechokolade ganache og brombærmousse »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maja Harder skriver

    6. oktober 2017 kl. 12:32

    ummmh figenmarmalade lyder da simpelthen himmelsk. Jeg tror også sagtens jeg ville kunne nøjes med at nyde den på en dejlig boller eller et godt stykke brød om morgenen

  2. Anne au Chocolat skriver

    8. oktober 2017 kl. 20:29

    Kære Maja
    Ja den figenmarmelade er altså et hit!

  3. Ashton skriver

    15. februar 2018 kl. 12:46

    Mmm ser lækkert ud! Har du et opskrift på de kager? Jeg overveje at lave sådan nogle i noget anderledes former, og de her kager ser saftigt ud og virker til at holde en fin form. Vil du anbefale dem i andre former (tænker at lave en tog kage…)?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den appelsinbrownie var et hit 🍊🍫, og det sa Den appelsinbrownie var et hit 🍊🍫, og det samme var vaniljekransene 🫶🏻
Andre gode sager fra weekenden: nybagte boller og rugbrød, en virkelig lækker espresso martini (som drillede min søvn, men var det hele værd 🍸☕️) og en fin buket blomster fra vores søndagsgæster 💐

Jeg håber, at I har haft en dejlig weekend og er nogenlunde klar til, at hverdagen ruller igen i morgen ☺️
63 vaniljekranse, 20 vaniljestjerner og en appelsi 63 vaniljekranse, 20 vaniljestjerner og en appelsinbrownie senere🍊🍫🍰. Sneen daler blidt i skrivende stund, og vi får gæster til eftermiddagskaffe i dag ❄️☕️🎄🫶🏻
Opskriften på mine vaniljekranse kan I finde under mit højdepunkt Opskrifter. De er vanedannende lækre og et must i juletiden, hvis I spørger mig 🥰
Grøden fik et drys af jul i morges 🍒 I aftes s Grøden fik et drys af jul i morges 🍒
I aftes spiste vi på @silberbauers_bistro med de dejligste venner🍴Sådanne aftener med god mad, ditto vin og samtaler som bare flyder med dybde og grin, kan jeg leve højt på længe 🫶🏻 
Vi spiste også pissaladière og snegle, og jeg drømte mig straks tilbage til de år, jeg boede i Provence og Paris. Det hele var SÅ lækkert, og de Agen svesker i Armagnac med vaniljeis var prikken over i’et ✨
Fordi jeg har julesager på hjernen 🎄🥰🍫🍰🍒

Her får I endnu en opskrift til samlingen 🏷

Julebrownie med kanel, hvid chokolade og amarena kirsebær
12 personer

200 g smør
200 g mørk chokolade, hakket
125 g hvedemel
3 æg
265 g sukker
½ tsk salt
1 tsk stødt kanel
100 g hvid chokolade
140 g Amarena kirsebær
Flormelis

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, kom den mørke chokolade deri, og lad den smelte sammen med smørret. Køl den af. 
Pisk mel, æg, sukker, salt og kanel til en luftig konsistens i en skål, og tilsæt langsomt smør- og chokoladeblandingen under omrøring. Grofthak den hvide chokolade, og kom den i dejen. Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Fordel kirsebærrene i dejen og bag brownien i ca. 25 minutter.
Husk at en brownie helst skal bages dagen før, så den har tid til at sætte sig og få den helt rigtige konsistens. Opbevar den på køl indtil servering og drys med lidt flormelis, inden den skæres ud.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap