Sensommer-hedebølge-søde brombærmoussekager lavet med sommerhushavens brombær til Kajs veninde Esther og hendes mor – min søde veninde – Line, som har termin med lillesøster om et par uger. De delte også med farmand Anton – og det var et hit hos dem alle tre:)
Kagerne byder på en konfektagtig hvid chokolade mandelkagebund med et snert af lakrids, brombærfyld og en luftig og silkeblød brombærmousse på toppen samt knasende sprød kakaotuile, som er så simpel at lave men ser blæret og ret festligt ud.
Ganger du i øvrigt opskriften med to, passer det med en stor kage på 20 cm à la denne. Så skal bagetiden dog forlænges, så kagebunden er i ovnen i ca. 25-30 minutter.
Små brombærmoussekager med hvid chokolade og lakrids
2 små kager – til 4-6 personer i alt
Kagebund:
50 g mandler eller mandelmel
50 g smør
50 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
1 æg
40 g sukker
1/4-1/2 tsk lakridspulver (efter smag)
1 nip salt
Brombærmousse:
110 g brombær
40 g sukker
3/4 blad husblas
1 dl piskefløde
Kakaotuiles:
25 g smør, blødt
25 g flormelis
15 g glukosesirup
1 lille nip salt
11 g mel
4 g kakao, gerne Valrhonas kakaopulver (reklamelink)
Pynt:
Dulcey perler (reklamelink)
Brombær
Spiselige blomster
Kagebund:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Blend mandlerne helt fint i en minihakker eller blender (mandelmel kan også bruges). Smelt smør i en gryde. Finthak den hvide chokolade. Tag gryden af varmen, og tilsæt den hakkede chokolade. Rør godt rundt, så chokoladen smelter sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen af. Pisk æg, sukker, lakridspulver og salt til let og luftig konsistens i en skål. Tilsæt blandingen af chokolade og smør til den luftige æggeblanding lidt ad gangen under omrøring. Vend de blendede mandler/mandelmel i. Hæld dejen i to små smurte runde springforme (12 cm i diameter) beklædt med bagepapir, og bag kagerne i ovnen i ca. 15-17 minutter. Køl kagerne helt af.
Brombærmousse:
Kom brombær og sukker i en gryde og bring i kog. Lad brombærrene småsimre i 5 minutter. Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand. Hæld brombærrene i en sigte over en skål og si saften fra. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme brombærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. I mellemtiden pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad 3 omgange. Kom brombærrene fra sigten oven på de to kagebunde og fordel straks brombærmoussen ovenpå. Kom hellere end gerne kageplast rundt i kanten af de små springforme, inden du fordeler moussen på kagen. Bruger du kageplast, skal kagerne en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.
Kakaotuiles:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Rør alle ingredienser sammen i en skål og sæt små teskefulde på en bageplade beklædt med bagepapir med god afstand i mellem, da dejen flyder godt ud. Bag i 7-8 minutter. Køl let af og skær evt. i mindre stykker, mens de stadig er lune. Køl helt af og opbevar i en lufttæt beholder.
Inden servering:
Tag kagerne ud af springformen, fjern kageplast og placer kagerne på små serveringsfade. Stil kagerne i køleskabet, og lad dem tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis kagerne har været på køl uden kageplast, skæres de forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt med brombær, Dulcey perler, spiselige blomster og kakaotuiles. Server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Sara skriver
Hvor ser de bare gode ud! Tror du man kan lave dem uden lakrids og så måske tilføje lidt citron i stedet for? Folk i min familie kan nemlig ikke udstå lakrids i kager. ??
Anne au Chocolat skriver
Kære Sara,
Det kan du tro – og rigtig god idé, jeg vil straks tilføje det i parentes til opskriften 🙂
Anna skriver
Hej Anne.
Kan man bruge andre bær istedet for brombær? Kan ikke finde nogen i supermarkederne.
Hvis ja, Hvilken ertatning er så bedst?
-Anna
Anne au Chocolat skriver
Kære Anna,
Jeg er ked af at det lidt sene svar. Hindbær er super gode til denne mousse også 🙂