E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Passionstærte med frangipane og hindbær

13. august 2018 af Anne au Chocolat 1 kommentar

Denne næsten eksotisk smagende tærte med smørsprød bund, saftig mandelfrangipane og en silkeblød og yderst aromatisk ganache lavet på Valrhonas Inspiration Passion – som jeg har skrevet om her – serverede jeg i fredags for to af mine søde veninder her fra rækkehusrækkerne. Toppet med et drys af frysetørret hindbær og en masse friske. Den vakte glæde hos Rikke og Line, kan I tro. Og noget af det bedste jeg ved er at spise kage med veninder, jeg holder af. Så jeg var også glad ♥

Ha’ en dejlig ny uge!

Passionstærte med frangipane og hindbær
6-8 personer

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 nip salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Frangipane:
40 g smør, blødt
40 g sukker
40 g mandelmel (eller fintblendede mandler)
1/2 æg, sammenpisket

Passions ganache:
200 g Inspiration Passion fra Valrhona
15 g glukose sirup
100 ml piskefløde

Pynt:
Frysetørrede hindbær
Friske hindbær

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle (man kan også lave mørdejen med hænderne i en skål). Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, der er plads til i køleskabet. (Man kan også bage direkte på en perforeret bageplade). Placér en rund, perforereret tærtering på 20,5 cm (reklamelink) på bagepapiret og beklæd både bunden (bagepapiret) og kanterne (ringen) med mørdejen. Stil den på køl, imens frangipanecremen laves. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.

Frangipane:
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål, vend mandelmel i, tilsæt ægget og rør sammen til en ensartet creme. Fordel frangipanecremen på mørdejsbunden og bag tærten i ca. 18-20 minutter. Køl tærten helt af.

Passions ganache:
Hak Inspiration Passion ultrafint, og kom den i en skål. Varm glukosesirup og fløde op til 80 grader i en gryde og hæld over den hakkede chokolade. Rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er homogen. Stavblend ganachen og hæld den oven den afkølede tærtebund. Stil den på køl natten over eller i hvert fald i 4-6 timer til den har sat sig.

Server med et drys af frysetørret hindbær og masser af friske hindbær.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Små brombærmoussekager med hvid chokolade og lakrids
Next Post: E-bog: Glad Morgenmad – Simpelt og Lækkert »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mercedes skriver

    21. august 2018 kl. 11:55

    Anne, det ser rigit lækkert ud, men jeg tænker at de passionsfrugt bønner er måske ikke så nemt at finde? Kunne det bruges passionsfrugt pure blandet med hvid chokolade eller andet for at få sammen konsistence?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap