I morges var det simpelthen så mørkt med massiv regn, og det eneste jeg havde lyst til var kaffe i lange baner og chokoladekage. Så jeg tryllede disse små sager frem lynhurtigt. Jeg lod kagerne køle af i en times tid, og så kunne jeg ikke vente længere med at hapse en af dem. Selvom denne slags chokoladekage jo bare bliver endnu bedre af at sætte sig på køl natten over.
Små lykkekager! God weekend ♥
Små chokoladekager med pære og hakkede mandler
10 stk
100 g smør
100 g god mørk chokolade
125 g bagesukker (almindelig sukker kan også bruges)
2 æg, let sammenpisket
1 spsk mel
50 g god mælkechokolade, hakket
1 stor Conference pære, skåret i mindre stykker/skiver
25 g mandler, hakket
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mørke chokolade. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør bagesukker i. Køl lidt af og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend mel i og til sidst mælkechokolade. Fordel dejen i små muffinsforme (papirforme eller silikoneforme) og kom lidt pærestykker samt hakkede mandler på hver. Bag i ca. 25 minutter. Køl helt af.
Ilse skriver
Det er jo lige så munden løber i 😋 så de skal helt sikkert prøves. Har dog lige et spørgsmål : Du skriver små muffinsforme – hvor små er de! (Er ikke så vandt til at bage muffins)
Ursula Torres skriver
Ser så lækre ud. Du skriver at de bliver bedre natte over på køl. Vil det give mening at bage dem dagen før? Tænker de skal bruges som dessert sammen med en mini jordbærtærte til et studenter arr. næste søndag.
Anne au Chocolat skriver
Kære Ursula,
Ja bag dem dagen før 🙂 Lyder så lækkert!
Kh Anne
Ps. Jeg har brugt denne slags form
Anne au Chocolat skriver
Kære Ilse,
Det er denne her slags form.
Denny Krew skriver
These chocolate cakes you made are looking so delicious and mouth-watering. Thanks for sharing the recipe. Love to try once!
Harden Watt skriver
Disse chokoladekager, du lavede, ser så lækre og lækre ud. Tak for at dele opskriften. Elsker at prøve en gang!