Da vi flyttede til Trekroner for et år siden, var det første Christian gjorde at plante et æbletræ og et kirsebærtræ. Vi har haft fornøjelsen af de fineste blomstrende træer, og nu kan vi spise de allerførste modne kirsebær fra vores træ. Det er altså stort! Og velsmagende <3
Nogle af kirsebærrene har jeg brugt til pynt på små fine og super simple tærter med mælkechokoladefyld, som er det perfekte lille treat til en kop eftermiddagskaffe i solen.
Jeg har brugt perforerede runde tærteringe i rustfrit stål fra hjemmekonditor. De er fra De Buyer og udviklet i samarbejde med L’École Valrhona. Mine tærteringe er 5,5 cm, men de kan fås i flere forskellige størrelser. Følg linket her (reklamelink). Mørdejen bliver altså helt perfekt sprød, når man bager i disse tærteringe. Jeg er fan!
Opskriften får I nedenfor, men først lige til noget vildt: På helt eget initiativ har jeg besluttet mig for at holde to uger helt offline uden brug af sociale medier, mails og blog, når vi rejser sydpå om et par dage. Der er allerede sat autosvar på min mail, og jeg glæder mig til at trække stikket fuldstændigt fra onsdag, komme ned i gear og slappe helt af med familien og venner de næste par uger.
Jeg ønsker jer alle en dejlig sød sommer!
Små kirsebærtærter med mælkechokolade
8 stk
Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme
Mælkechokoladefyld:
160 g god mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
20 g smør
Kirsebær
Tærtedej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan/brødkrummer. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Stil tærteringene på et skærebræt med bagepapir, og beklæd tærteringene med mørdejen. Skær eventuelt overskydende dej af langs kanten med en skarp kniv. Prik bundene med en gaffel og stil skærebrættet (med tærteringene) på køl i 30 minutter. Opvarm imens ovnen til 175 grader. Bag tærtebundene i 10-12 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af.
Mælkechokoladefyld:
Hak mælkechokoladen groft og kom den i en skål. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Tilsæt smør til den smeltede chokolade og rør rundt til det er smeltet sammen med chokoladen. Fordel i tærtebundene og pynt med kirsebær. Stil på køl i 30 minutter inden servering.
Marie Lundholm skriver
Uh, de ser gode ud – ligesom alt andet, du finder på Anne 😀 Hav en herlig sommerferie, jeg ser frem til flere gode opskrifter efter ferien 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie,
Tusind tak skal du have! Ferien har været så god og jeg har nydt at trække stikket helt fra computeren.
Håber, at du nyder sommeren, og jeg glæder mig til at dele flere opskrifter med dig inden længe 🙂
Kh Anne