Søde små tærter som emmer af efterår og smager himmelsk. De bliver allerlækrest og sprødest i tærtedejen, hvis man bager dem med de perforerede tærteringe. Men man kan naturligvis også lave dem i almindelige små tærteforme. Og så skal tærterne helst spises samme dag, de er bagt, for den fantastiske sprødheds skyld. Men men men… de kan også godt laves dagen før. Nyd dem som de er og meget gerne med fuldfed creme fraiche, flødeskum eller en kugle vaniljeis til.
Små tærter med blåbær og æbler
4 stk – 2 blåbærtærter og 2 æbletærter
Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme
Marcipanfyld:
50 g smør, blødt
50 g sukker
50 g marcipan
1 æg
15 g mel
1-2 æbler
2 små håndfulde blåbær
lidt hakkede mandler
Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner brødkrummer. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle (man kan også lave mørdejen med hænderne i en skål). Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, der er plads til i køleskabet. Placér 4 runde, perforerede tærteringe på 6,5 cm på bagepapiret og beklæd både bundene (bagepapiret) og kanterne (ringene) med mørdejen. Stil den herefter på køl, mens marcipanfyldet laves.
Marcipanfyld:
Pisk smør, sukker og marcipan godt sammen og tilsæt ægget. Vend til sidst mel i. Flyt forsigtigt bagepapiret med tærteringen og mørdejen fra skærebrættet over på bagepladen. Fordel marcipanfyldet på mørdejsbundene og fordel tynde både af æble på to af tærterne og blåbær samt hakkede mandler på de andre to. Bag tærterne ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter. Køl af og nyd ♥
Skriv et svar