E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Brownie med saltkaramel og mælkechokolade ganache med hasselnød 

4. oktober 2019 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

I ved, at jeg E L S K E R kombinationen af brownie og saltkaramel. Hvem gør ikke det?:)

Her har den fået fint selskab af en mælkechokoladeganache med et tvist af hasselnød, sprød crumble og ditto knasende karamel chokoladeperler. Det er som at tage en bid af himlen!

Hvis man ikke lige har en hasselnøddesirup, kan man sagtens nøjes med piskefløde (ren mælkechokoladeganache smager også fabelagtigt), så skal man bare bruge 75 ml til ganachen.

God fornøjelse!

Brownie med saltkaramel og mælkechokolade ganache med hasselnød 
16 stk (og masser af lækre kanter)

Brownie:
200 g smør
200 g god mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
125 g mel
3 æg
265 g sukker
1/3 tsk salt

Saltkaramel:
150 g sukker
200 ml piskefløde
1 nip salt
20 g smør

Ganache:
150 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
40 ml piskefløde
35 ml hasselnøddesirup, fx. fra Le Cru

Pynt:
Crumbleknas
Caramélia pearls fra Valrhona (reklamelink)

Brownie:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, sluk for varmen og kom straks den hakkede mørke chokolade i, og lad den smelte sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk mel, æg, sukker og salt til luftig konsistens i en skål, og rør langsomt smør- og chokoladeblandingen i under omrøring. Hæld browniedejen i en kvadratisk form (22 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir og bag den i ca. 25 minutter. Køl helt af.

Saltkaramel:
Smelt sukker til en lysebrun karamel ved medium varme i en stor tykbundet gryde i et ikke alt for tykt lagt, så sukkeret karamelliseres jævnt. Opvarm imens fløden i en anden gryde. Tag den karamelliserede sukker af varmen, tilsæt straks den varme fløde lidt ad gangen og rør godt til med et piskeris. Hvis der kommer lidt sukkerklumper i karamellen, så fortvivl ej. Rør blot videre i karamellen ved svag varme, indtil sukkeret er opløst i karamellen. Smag til med salt og tilsæt smør . Lad karamellen køle af i et par minutter og hæld den over brownien. Sæt den på køl i 45 minutter og lav mælkechokoladeganachen i mens.

Mælkechokoladeganache:
Hak mælkechokoladen helt fint, og kom den i en skål. Varm piskefløde og hasselnøddesirup op til kogepunktet i en gryde og hæld over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er fint homogen. Hæld ganachen oven på karamellen og drys med crumbleknas og chokoladeperler.

Lad brownien sætte sig på køl i 2-3 timer inden servering. Og gerne natten over. Skær kanterne af (hak dem og put dem i vaniljeis eller nyd dem, som de er) og skær derefter brownies ud i små aflange firkanter.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Små tærter med blåbær og æbler
Next Post: Inspiration til efterårsferie-bagværk »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Line skriver

    16. november 2019 kl. 17:26

    Hvor finder man den hasselnødesirup, har det et link?

  2. Nadja skriver

    4. marts 2020 kl. 10:34

    Bevarer crumble sin sprødhed hvis man sætter den på køl natten over? 🙂

  3. Anne au Chocolat skriver

    6. marts 2020 kl. 16:35

    Ja det synes jeg!

  4. Pernille skriver

    9. januar 2021 kl. 19:41

    Hej:)
    Må man godt røre i karamellen/sukkeret imens det er i gang med at smelte? Eller skal man bare “svinge” gryden?

    For øvrigt, lækreste brownie jeg nogle sinde har bagt! Tusind tak for det.

    Mvh Pernille

  5. Anne au Chocolat skriver

    11. januar 2021 kl. 10:57

    Kære Pernille
    Selv tak 🙂 Du må gøre begge dele.
    Kh Anne

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

Søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap