E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Små tærter med blåbær og æbler

30. september 2019 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

Søde små tærter som emmer af efterår og smager himmelsk. De bliver allerlækrest og sprødest i tærtedejen, hvis man bager dem med de perforerede tærteringe. Men man kan naturligvis også lave dem i almindelige små tærteforme. Og så skal tærterne helst spises samme dag, de er bagt, for den fantastiske sprødheds skyld. Men men men… de kan også godt laves dagen før. Nyd dem som de er og meget gerne med fuldfed creme fraiche, flødeskum eller en kugle vaniljeis til.

Små tærter med blåbær og æbler 
4 stk – 2 blåbærtærter og 2 æbletærter

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Marcipanfyld:
50 g smør, blødt
50 g sukker
50 g marcipan
1 æg
15 g mel

1-2 æbler
2 små håndfulde blåbær
lidt hakkede mandler

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner brødkrummer. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle (man kan også lave mørdejen med hænderne i en skål). Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, der er plads til i køleskabet. Placér 4 runde, perforerede tærteringe på 6,5 cm på bagepapiret og beklæd både bundene (bagepapiret) og kanterne (ringene) med mørdejen. Stil den herefter på køl, mens marcipanfyldet laves.

Marcipanfyld:
Pisk smør, sukker og marcipan godt sammen og tilsæt ægget. Vend til sidst mel i. Flyt forsigtigt bagepapiret med tærteringen og mørdejen fra skærebrættet over på bagepladen. Fordel marcipanfyldet på mørdejsbundene og fordel tynde både af æble på to af tærterne og blåbær samt hakkede mandler på de andre to.  Bag tærterne ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter. Køl af og nyd ♥

 

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Små blondies med hindbærfyld og mælkechokolade peanutbutter topping
Next Post: Brownie med saltkaramel og mælkechokolade ganache med hasselnød  »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

Søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap