E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Små tærter med blåbær og æbler

30. september 2019 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

Søde små tærter som emmer af efterår og smager himmelsk. De bliver allerlækrest og sprødest i tærtedejen, hvis man bager dem med de perforerede tærteringe. Men man kan naturligvis også lave dem i almindelige små tærteforme. Og så skal tærterne helst spises samme dag, de er bagt, for den fantastiske sprødheds skyld. Men men men… de kan også godt laves dagen før. Nyd dem som de er og meget gerne med fuldfed creme fraiche, flødeskum eller en kugle vaniljeis til.

Små tærter med blåbær og æbler 
4 stk – 2 blåbærtærter og 2 æbletærter

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Marcipanfyld:
50 g smør, blødt
50 g sukker
50 g marcipan
1 æg
15 g mel

1-2 æbler
2 små håndfulde blåbær
lidt hakkede mandler

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner brødkrummer. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle (man kan også lave mørdejen med hænderne i en skål). Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, der er plads til i køleskabet. Placér 4 runde, perforerede tærteringe på 6,5 cm på bagepapiret og beklæd både bundene (bagepapiret) og kanterne (ringene) med mørdejen. Stil den herefter på køl, mens marcipanfyldet laves.

Marcipanfyld:
Pisk smør, sukker og marcipan godt sammen og tilsæt ægget. Vend til sidst mel i. Flyt forsigtigt bagepapiret med tærteringen og mørdejen fra skærebrættet over på bagepladen. Fordel marcipanfyldet på mørdejsbundene og fordel tynde både af æble på to af tærterne og blåbær samt hakkede mandler på de andre to.  Bag tærterne ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter. Køl af og nyd ♥

 

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Små blondies med hindbærfyld og mælkechokolade peanutbutter topping
Next Post: Brownie med saltkaramel og mælkechokolade ganache med hasselnød  »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse i fuld flor, snack i haven og chokoladegaver fra min mand ❤️

God pinse 🌞
En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vo En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vores jordbærblomster🍓 Græsk yoghurt med vaniljebagte rabarber fra haven, syltetøj af jordbær, solbær og rabarber (også fra haven via fryseren) og en lille portion musli lavet, mens ovnen alligevel var varm fra rabarberne. + banan og mynte fra haven🌿

Når morgenmad smager som dessert 😍
Rabarbersnitter med crumbletop er en af mine yndli Rabarbersnitter med crumbletop er en af mine yndlingskager, når rabarberne er i sæson - i haven og på hylderne i supermarkedet 🌿💕
Find opskriften under mine reels 😋🫶🏻
Hjemmearbejdsdagens lille brunch til frokost under Hjemmearbejdsdagens lille brunch til frokost under markisen på terrassen - som at have et ekstra rum i huset 🥰.. og mad smager bare bedre i det fri 🌱
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap