I går eftermiddags kom min søde mor på besøg, og jeg serverede disse små tærter med hindbær og hvid chokolade ganache for hende.
Tærterne er super simple i smagsudtrykket, og det er det ekstra imponerende ved dem. I hver bid smager man tydeligt den smørsprøde tærtebund, det syrligt søde hindbærfyld med vanilje og ikke mindst den silkebløde hvide chokolade ganache. Vi var begge meget begejstrede!
Opskriften på hindbærfyld og hvid chokolade ganache passer til 5 små tærteforme (6 cm i diameter i bunden af formen og 7,5 cm i toppen), men jeg har med vilje lavet end større portion mørdej, end hvad der er brug for. Resten af den udrullede dej kan nemlig snildt fryses, så den straks er klar til brug efter kort optøning, når tærtelysten melder sig.
Små tærter med hindbær og hvid chokolade ganache
5 tærter
Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme
Hindbærfyld:
75 g hindbær, friske eller frosne
30 g hjemmelavet vaniljesukker (eller 30 g sukker blandet med korn fra 1/4 vaniljestang)
Hvid chokolade ganache:
150 g god hvid chokolade
75 ml piskefløde
10 g glukose sirup
Pynt:
Spåner af god hvid chokolade
Hvide chokoladeperler fra Valrhona
Frysetørret hindbærpulver
Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i tynde skiver og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner “revet parmesan”. Saml hurtigt dejen med æggeblommen. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul den ud mellem to stykker bagepapir og beklæd de små tærteforme med dejen. Blindbag* tærtebundene i 10 minutter ved 170 grader varmluft. Fjern derefter bagepapir og ris og bag tærtebundene i yderligere 5-7 minutter, til de er fint gyldne og sprøde.
*Beklæd de mørdejsklædte tærteforme med bagepapir og fyld dem derefter med ris eller tørrede linser.
Hindbærfyld:
Bring hindbær, sukker og vanilje i kog i en gryde, og lad det simre i 2-3 minutter. Hæld hindbærrene i en skål til afkøling.
Hvid chokolade ganache:
Hak den hvide chokolade helt fint, og kom den i en skål. Varm fløden op til kogepunktet med glukosesirup og hæld over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er homogen. Stavblend ganachen.
Fordel hindbærfyldet i tærtebundene og hæld forsigtigt ganachen over. Stil på køl i tre timer.
Pynt med hvide chokolade spåner, hvide chokoladeperler og hindbærpulver og server straks.
Tip: Du kan sagtens afpynte kagerne i forvejen og opbevare dem på køl i en lufttæt beholder, til de skal nydes.
Mathilde skriver
Hej Anne
Hvor ser de lækre ud som sædvanligt!
Jeg kunne rigtig godt tænke mig at prøve at lave dem, men ligger ikke lige inde med forme i den størrelse. Hvor er dine formene købt henne?
Tak for en masse skønne indlæg og opskrifter, som jeg trofast følger med i!
Mathilde
Anne au Chocolat skriver
Kære Mathilde,
TAK for din søde-søde kommentar. Det er så dejligt, at du følger med her på bloggen 🙂
Disse små tærteforme mener jeg at have købt i Frankrig, men jeg er ret sikker på, at Kunst og Køkkentøj (enten den fysiske butik eller online) kan hjælpe dig med nogle tilsvarende. Husk at se efter tærteforme med løs bund, det er nemmest!
Kh Anne
Mie skriver
Hej Anne
Det lyder super lækkert. Tror du, jeg kan bruge en tærteform på Ø26 cm?
Mvh. Mie
Anne au Chocolat skriver
Kære Mie,
Ja – og så lave én stor tærte i stedet? Det tror jeg godt, at du kan!
Kh Anne
Mie skriver
Skal der så ændres i opskriften? Evt. noget med bagetid? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Mie,
Det tror jeg ikke! 🙂
Ina skriver
Hej
Elsker dig blog og opskrifterne og vil inden jeg kaster min ud i vilde eksperimenter der kunne ødelægge kagerne, så vil jeg høre om du har prøvet at fryse dem?
Venlig hilsen Ina
Anne au Chocolat skriver
Hej Ina,
Tak skal du have 🙂
Hmm.. umiddelbart kan man jo godt fryse både ganache og tærtebund – men jeg ved ikke om lidt af silkeblødheden går af ganachen, når den fryses. Jeg synes bestemt, at du skal prøve!
Kh Anne
Laura skriver
Hej Anne, kan man lave dejen dagen i forvejen?
– Laura
Anne au Chocolat skriver
Kære Laura,
Ja det kan du tro 🙂
Birgit Fredgaard skriver
Hej
Da jeg søgte på hvid gamache kom din opskrift frem. Jeg skal bruge det til en bryllupsdagen. Er ganachen så flydende, at jeg kan hælden over kagen og derved få en glat kage?
Vh. Birgit
Anne au Chocolat skriver
Kære Birgit,
Ja det kan du godt bruge den til (ikke som en glaze der dækker kanten også dog)
Kh Anne