Kære Snickers brownie, jeg er fan af dig <3
Chokoladeintens brownie, blød karamel, sprøde saltede peanuts og en ganache som smelter på tungen. Denne Snickers brownie opskrift er sådan én, du bare må arkivere, så du altid har den, når du skal fremtrylle kagekærlighed. Den er G E N I A L lækker og så velsmagende og hyggelig, at der ikke er et øje tørt. Eller en mundvig for dens sags skyld.
Mine sanser eksploderer af smagslykke for en stund, når jeg sætter tænderne i denne Snickers brownie!
Snickers brownie
10-12 personer
Brownie
200 g smør
200 g god mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
125 g mel
3 æg
265 g sukker
1/3 tsk salt
Karamel:
110 g sukker
1,5 dl piskefløde
80 g saltede peanuts
Ganache:
100 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
100 ml piskefløde
15 g glukose sirup
Brownie:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, sluk for varmen og kom straks den hakkede mørke chokolade i, og lad den smelte sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk mel, æg, sukker og salt til luftig konsistens i en skål, og rør langsomt smør- og chokoladeblandingen i under omrøring. Hæld browniedejen i en kvadratisk form (22 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir og bag den i ca. 25 minutter. Køl helt af.
Karamel:
Smelt sukker til en lysebrun karamel ved medium varme i en stor tykbundet gryde i et ikke alt for tykt lagt, så sukkeret karamelliseres jævnt. Opvarm imens fløden i en anden gryde. Tag den karamelliserede sukker af varmen, tilsæt straks den varme fløde lidt ad gangen og rør godt til med et piskeris. Lad karamellen køle af i et par minutter og hæld den over brownien. Drys med hele peanuts.
Ganache:
Hak den mørke chokolade ultrafint og kom den i en skål. Varm piskefløden op til kogepunktet med glukosesirup og hæld over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er fint homogen. Hæld ganachen oven på karamellen og de saltede peanuts.
Lad Snickers brownien sætte sig på køl i minimum 5 timer og allerhelst natten over.
Michelle-Marie skriver
Halløjsa hvor ser de lækre ud. De ryger lige luks på snacklisten 😀
Mvh. Michelle-Marie
Anne au Chocolat skriver
Køre Michelle-Marie,
Det lyder dejligt 🙂
Nana skriver
Har du erfaring med at fryse kagen?
Anne au Chocolat skriver
Kære Nana,
Ja det kan du sagtens!
Jacob Carstens skriver
Kagen ser virkelig lækker ud. Jeg har lige et spørgsmål til brownie delen. Kommer du mel, æg, sukker og salt i en skål og så pisker det hele sammen ? Du pisker ikke æg ig sukker luftigt først ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Jacob,
Yes alle de ingredienser bliver pisket samtidig i en skål 🙂
Kh Anne
Anna skriver
Kære Anne,
Den måde at lave karamel på dur bare slet ikke for mig – nu har jeg prøvet flere gange. Kan man ikke varme sukker og fløde sammen?
Mange hilsner
Anna
Anne au Chocolat skriver
Kære Anna,
Det kan også være lidt tricky med karamellen. Alternativt kan du lave en karamel på kondenseret mælk? Det er mere simpelt.
Kh Anne
Michelle skriver
Kan man lave ganachen uden glukose sirup?
Og kan du uddybe, hvordan du laver karamellen? For mig, ender det altid med en størknet klump sukker inden i mit piskeris ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Michelle,
Ja det kan du sagtens!
Jeg synes også selv, at karamellen kan være lidt tricky – og den klumper også for mig af og til. En af dagene vil jeg lige lave en omgang mere og notere hvad jeg gør i alle detaljer 🙂
Anne L. Hansen skriver
Kære Anne,
TAK for denne opskrift. Perfekt til en gravid/ammende, der skal have “lidt” kalorier indenbords! Jeg har lavet den to gange, og det lykkes mig begge gange at overse, at fløden skulle varmes op. Det er så ikke sikkert, jeg havde undgået sukkerklumpen alligevel, men det lykkedes mig at smelte den igen, og resultatet blev fint, omend lidt mørkt.
Kh Anne
Henriette Mose skriver
Hej Anne,
Skal kagen være helt kold, før caramel hældes over?
Og kan du hjælpe med en opskrift på caramel af kondenseret mælk?
Takker på forhånd
/Henriette
Randi skriver
Hej Anne.
Mums – den ser lækker ud!
Har lavet din brownies opskrift flere gange, den bedste brownie opskrift nogensinde – altid en succes! 🙂
Jeg vil gerne lave en dobbelt portion af snickers versionen, vil du doble op af alle ingredienserne, tænker især om 6 æg måske bliver for meget?
Vh
Randi
Anne au Chocolat skriver
Kære Randi,
Dobbelt op ja 🙂
Elisa Jensen skriver
Jeg smeltede sukkeret først og kom kold fløde i gryden. Sukkeret klumper helt sammen, men hvis man varme indholdet roligt op igen, mens man pisker, får man den fineste linde karamel ❤️
Glæder mig til at serverer kagen i aften til nytår 🙌🏼
Annette skriver
Elsker den her kage 🙂 Jeg vil gerne bage en stor bradepande og tænker det passer hvis jeg dobler portionen op? Hvor længe tror du den skal bage så?