Sødmefulde, saftige og smørsprøde snitter med sommerens kirsebær, jordbær og nektariner (de to første har blev frosset ned, mens de var allersødest). Super simple at lave og smager skønt, som de er til en kop kaffe men kan også snildt trylles om til en laber dessert med en kugle vaniljeis på toppen.
Snitter med kirsebær, jordbær, nektarin og crumbletop
20 stk
Fyld:
130 g kirsebær, ustenede
130 g jordbær, skåret i mindre stykker
110 g sukker
lidt vand + 2 tsk maizena, blandet sammen
130 g nektarin, skåret i små tern
Dej til bund og top:
200 g hvedemel
130 g rørsukker
100 g finvalsede havregryn
185 g smør
1/4 tsk salt
Fyld:
Kom kirsebær, jordbær og sukker i en gryde, og lad det simre i ca. 5-7 minutter. Tag bærstykkerne op i skål og reducer saften til en sirup i gryden. Kom bærstykkerne tilbage i gryde og bring i kog. Tilsæt maizenajævningen, og lad det småkoge i et par minutter. Køl af.
Dej:
Kom alle ingredienser i en røremaskine, og rør til en ensartet, smuldret dej. Eller brug dine hænder til at smuldre dejen i en almindelig skål.
Samling:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pres halvdelen af dejen godt ud i bunden af en firkantet form (ca. 22 x 22 cm) beklædt med bagepapir. Fordel bærfyldet på bunden i formen og drys med nektarintern. Smuldr resten af dejen på toppen. Bag i ca. 30 minutter, til crumbletoppen er fint gyldenbrun. Køl af i en halv times tid og skær ud i snitter.
[…] Idee siit. […]