Simpel, svampet og krydret sød kartoffelkage med forfriskende cream cheese frosting i fine lagkageklæder. Jeg har bagt kagen i en lille panettone springform, men den kan også sagtens bages som en almindelig kage med frosting på toppen. Så skal man bare bruge en springform på ca. 20 cm i diameter og reducere bagetiden til 50 minutter og nok halvere mængden af frosting, med mindre man E L S K E R frosting alt for meget:)
De søde kartofler var en rest fra aftensmaden, hvor jeg havde bagt de søde kartofler hele i ovnen ved 200 grader med skræl på, til de var møre og kunne moses. Stop spild af mad ♥
Der er dejlige, knasende valnødder i kagen, men de kan sagtens udelades eller erstattes af hasselnødder, hvis man ikke er valnøddefan.
Sød kartoffelkage med cream cheese frosting
8 personer
Sød kartoffelkage:
2 æg
1 dl smagsneutral olie
300 brun farin
150 g mel
200 g sød kartoffel, bagt og moset til pure med en gaffel (uden skræl)
1 tsk bagepulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk stødt ingefær
1/3 tsk salt
65 g valnødder
Cream cheese frosting:
300 g flødeost, fx Philadelphia
110 g smør, blødt
100 g flormelis
Fintrevet skal af 1 øko citron
1 spsk citronsaft
Pynt:
Rosenblade og chokoladekugler (men det kunne også være finthakkede valnødder)
Sød kartoffel kage:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Rør alle ingredienserne sammen i en skål/røremaskine, og hæld dejen i en rund høj lille springform (min er en panettoneform på 15 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 90 minutter. Kontroller om kagen er færdigbagt med en strikkepind. Køl helt af i formen.
Cream cheese frosting:
Pisk flødeost og smør godt sammen i en skål i et minuts tid. Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk sammen til en ensartet creme.
Samling:
Kagen hæver under bagningen og får en rund top. Skær den runde top af, så kagen er vandret. Og del derefter kagen i tre lige tykke bunde. Saml bundene med cream cheese frosting og pynt på toppen. Server kagen straks eller stil den gerne på køl et par timer eller natten over. Den holder sig frisk længe, hvis den ikke er spist inden:)
VenterPaaVinBlog skriver
Det lyder helt fantastisk godt, kunne sagtens forestille mig at den søde kartoffel kunne bidrage med en lækker konsistens. Alle former for suppe får en hel bestemt cremethed med sådan nogle i, synes jeg.
– A
Anne au Chocolat skriver
Kære A,
Jeg er helt enig 🙂
Kristina skriver
Jeg er lige for tiden ret glad for søde kartofler, så denne opskrift skal helt bestemt prøves. Tak for opskriften 🙂
Jeanette skriver
Virkelig dejlig kage – tak 😀
Anne au Chocolat skriver
Kære Kristina
Det glæder mig at høre 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Jeanette
Dejligt at høre 🙂