E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Sommerlig mandelkage med Zacapa rom

1. juni 2017 af Anne au Chocolat Skriv kommentar


Dette indlæg er sponsoreret.

Så blev det officielt kalenderårets første sommerdag, og i samarbejde med Zacapa rom har jeg udviklet denne mandelkage, som er den perfekte sommerdessert eller kage til eftermiddagskaffen og byder på Ron Zacapa Edicion Negra 43% i både kage og glasur samt store saftige kirsebær. Kagen er rig på mandelsmag og skøn struktur fra de finthakkede mandler. Den fine friskhed fra citronen passer godt til den runde og krydrede aroma, som kagen har fået fra Zacapa rommen. Og så er den flabede glasur også lavet med Zacapa rom. Rommens krydrede smagsnoter og raffinerede sødme kommer så fint og tydeligt til udtryk i denne glasur, som smager fabelagtigt. Den Zacapa romglasur skal helt klart på fastelavnsbollerne til de voksne næste år – jeg glæder mig allerede!

Edicion Negra er en specialudgave af den klasssiske Ron Zacapa fra Guatemala, som anses for at være en af de bedst smagene i verden. Den fremstilles i begrænsede mængder og er kreeret og kontrolleret af masterblender Lorena Vasquez. Navnet er en reference til de ekstrahårdt brændte egefade, som rommen har lagret på. Det giver rommen en intens, nuanceret og krydret smagskarakter, som altså kommer genialt godt til udtryk i denne kage, hvis I spørger mig.

Tag kagen med ud i det fri, sluk for mobilen og være tilstede i nuet og i nydelsen.

Kagen smager så godt helt friskbagt og er lige så dejlig dagen efter. Og måske med et lille glas rom til!

Sommerlig mandelkage med Zacapa rom
8-10 personer

125 g blødt smør
125 g sukker
3 æg, stuetempererede
15 g  Zacapa rom Edicion Negra 43%
150 g mandler, blendet fint
50 g hvedemel
Fintrevet skal af ¼ øko citron

Glasur:
75 g flormelis
ca. 15 g Zacapa rom Edicion Negra 43%
Friske kirsebær til pynt

Pisk smør og sukker godt sammen og pisk derefter æg i et ad gangen. Tilsæt Zacapa rom. Vend de fintblendede mandler i dejen sammen med mel og citronskal. Hæld dejen i en rund smurt og meldrysset springform (20 cm) og bag kagen i ovnen ved 170 grader varmluft i ca. 40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind eller nål. Køl af på en bagerist. Rør glasuren sammen af flormelis og Zacapa rom og fordel den på kagen. Pynt med kirsebær.


Skrevet i: Kager

Previous Post: « Mangoispinde dyppet i Dulcey chokolade
Next Post: Den lækreste rugbrødsmad »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap