E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Sommerlig mandelkage med Zacapa rom

1. juni 2017 af Anne au Chocolat Skriv kommentar


Dette indlæg er sponsoreret.

Så blev det officielt kalenderårets første sommerdag, og i samarbejde med Zacapa rom har jeg udviklet denne mandelkage, som er den perfekte sommerdessert eller kage til eftermiddagskaffen og byder på Ron Zacapa Edicion Negra 43% i både kage og glasur samt store saftige kirsebær. Kagen er rig på mandelsmag og skøn struktur fra de finthakkede mandler. Den fine friskhed fra citronen passer godt til den runde og krydrede aroma, som kagen har fået fra Zacapa rommen. Og så er den flabede glasur også lavet med Zacapa rom. Rommens krydrede smagsnoter og raffinerede sødme kommer så fint og tydeligt til udtryk i denne glasur, som smager fabelagtigt. Den Zacapa romglasur skal helt klart på fastelavnsbollerne til de voksne næste år – jeg glæder mig allerede!

Edicion Negra er en specialudgave af den klasssiske Ron Zacapa fra Guatemala, som anses for at være en af de bedst smagene i verden. Den fremstilles i begrænsede mængder og er kreeret og kontrolleret af masterblender Lorena Vasquez. Navnet er en reference til de ekstrahårdt brændte egefade, som rommen har lagret på. Det giver rommen en intens, nuanceret og krydret smagskarakter, som altså kommer genialt godt til udtryk i denne kage, hvis I spørger mig.

Tag kagen med ud i det fri, sluk for mobilen og være tilstede i nuet og i nydelsen.

Kagen smager så godt helt friskbagt og er lige så dejlig dagen efter. Og måske med et lille glas rom til!

Sommerlig mandelkage med Zacapa rom
8-10 personer

125 g blødt smør
125 g sukker
3 æg, stuetempererede
15 g  Zacapa rom Edicion Negra 43%
150 g mandler, blendet fint
50 g hvedemel
Fintrevet skal af ¼ øko citron

Glasur:
75 g flormelis
ca. 15 g Zacapa rom Edicion Negra 43%
Friske kirsebær til pynt

Pisk smør og sukker godt sammen og pisk derefter æg i et ad gangen. Tilsæt Zacapa rom. Vend de fintblendede mandler i dejen sammen med mel og citronskal. Hæld dejen i en rund smurt og meldrysset springform (20 cm) og bag kagen i ovnen ved 170 grader varmluft i ca. 40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind eller nål. Køl af på en bagerist. Rør glasuren sammen af flormelis og Zacapa rom og fordel den på kagen. Pynt med kirsebær.


Skrevet i: Kager

Previous Post: « Mangoispinde dyppet i Dulcey chokolade
Next Post: Den lækreste rugbrødsmad »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap