E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Mangoispinde dyppet i Dulcey chokolade

29. maj 2017 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

Disse mangoispinde lavede jeg til BT for noget tid siden, og i dag deler jeg den simple opskrift med jer. Mangoisen er cremet, aromatisk, sødmefuld og med det helt perfekte tvist af syre fra citronen. Den har fået fint selskab af den frække blonde Dulcey chokolade, som med sine karamelliserede og letsalte noter virkelig passer godt til smagen af moden mango.

Mangoispinde dyppet i Dulcey chokolade 

Is:
250 g moden mango
1 dl piskefløde
150 g græsk yoghurt
100 g sukker
lidt citron saft

Overtræk:
200 g Dulcey 32% chokolade fra Valrhona (reklamelink)

Pynt:
Frysetørret hindbær

Skær mangoen i mindre stykker. Kom alle ingredienserne til isen i en blender og blend sammen til en ensartet masse. Smag til med citronsaft. Kør til is på ismaskinen. Fyld iscremen i silikone-ispindeforme og stik små træpinde i. Sæt ispindene i fryseren natten over.
Hak Dulcey chokoladen og smelt den over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Hæld den smeltede chokolade i et lille glas. Tag ispindene ud af deres form og dyp en ispind ad gangen ned i chokoladen. Drys straks med frysetørret hindbær og spis ispindene med det samme eller opbevar dem i en boks i fryseren til senere nydelse.

 

Skrevet i: Is

Previous Post: « Jordbæris og danske jordbær: sommerkærlighed
Next Post: Sommerlig mandelkage med Zacapa rom »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Michelle-Marie skriver

    5. juni 2017 kl. 07:48

    SHIIIT de ser lækre ud 🙂 Det må være en af sommerens must-do. Tak 🙂

    Mvh. Michelle-Marie

  2. Kristina Krille skriver

    6. juni 2017 kl. 09:39

    Hvor ser det lækkert ud! ? Det skal absolut prøves. Tak for opskriften.

  3. Anne au Chocolat skriver

    6. juni 2017 kl. 11:23

    Kære Michelle-Marie,
    Det lyder bare godt 🙂
    Kh ANne

  4. Anne au Chocolat skriver

    6. juni 2017 kl. 11:23

    Kære Kristina,
    Yay det lyder godt 🙂 God sommer!

  5. Anja skriver

    11. juni 2017 kl. 00:03

    Hold nu op de ser lækre ud – ææææælsker mango!
    Jeg har lige et spørgsmål som jeg håber du kan hjælpe mig med…
    Jeg har efterhånden lavet en del forskellige is, hvor der både benyttes mælk og fløde – ligesom i din opskrift.
    Jeg plejer dog altid at opvarme mælke/flødeblandingen, hælde den sammen med en æggesnaps, varme det hele op igen, lade det afkøle og så køre det på ismaskine. Bliver konsistensen af denne slags is meget anderledes når det hele bare blendes og ikke varmes op forinden? 🙂
    Mvh. Anja

  6. Anne au Chocolat skriver

    12. juni 2017 kl. 09:24

    Kære Anja,
    Tusind tak 🙂
    Jeg laver de fleste is, som du beskriver – altså med en crème anglaise base som bliver legeret/varmet op til 82 grader. Men lige her med mango-isen har jeg undladt den del og særligt æggeblommerne for at få en mere ren mango smag. Den får en fantastisk konsistens 🙂
    Kh Anne

  7. Tine skriver

    13. juni 2017 kl. 19:43

    Hej Anne,
    De ser virkelig lækre ud – skal helt klart prøves! 🙂
    Jeg har dog lige et spørsmål, som jeg håber du kan hjælpe mig med: jeg har prøvet et par gange at lave ispinde og dyppe dem i smeltet chokolade, men begge gange er chokoladen gledet af med det samme og intet af den satte sig på isen.. hvad gør jeg mon galt?

    Mvh. Tine

  8. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2017 kl. 10:45

    Kære Tine,
    Det lyder bare dejligt – jeg er sikker på, at det bliver et hit!
    Jeg tror, at din chokolade har været for varmt og isen for blød. Det har jeg i hvert fald prøvet en gang med en vaniljeis.
    Denne is fryses ret hård (men er dejlig cremet, når man spiser den), så der fryser chokoladen fint fast med det samme. Men hold alligevel øje med, at chokoladen ikke er for varm.
    God fornøjelse!
    Kh Anne

  9. Emilia skriver

    14. juni 2017 kl. 11:40

    hejsa,de lyder mega lækkre. kan man mon lave dem uden ismaskine?

  10. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2017 kl. 12:35

    Kære Emilia,
    Tak skal du have! De skal helst laves med ismaskine.
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap